سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گیلان پایتخت کشت گل گاوزبان/ تولید گیاهان دارویی بیکاری را درمان می‌کند

گیلان رتبه نخست تولید گل گاوزبان کشور را دارد که با حمایت از تولیدکنندگان می‌توان بیکاری را درمان و رونق اقتصادی را برای تلاشگران این حوزه مهیا کرد.

گیلان علاوه تولید انواع محصولات کشاورزی و دامی، در حوزه کشت گیاهان دارویی حرف برای گفتن دارد؛ گل گاوزبان یکی از گیاهان دارویی تولیدی در گیلان است.

طبق گزارش‌های دریافتی از جهاد کشاورزی، گیلان رتبه نخست تولید گل گاوزبان را در کشور به خود اختصاص داده است.

مصرف گل گاوزبان برای تصفیه خون، آرامش اعصاب، درمان سرماخوردگی و بیماری‌های کلیه مفید است.

در این گزارش گفتگویی ویژه‌ای با ۲ تولید کننده نمونه گل گاوزبان گیلان و همچنین مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان صورت گرفته است.

تولیدکنندگان گل گاو زبان اینگونه دغدغه‌های کشت گل گاو زبان را بیان کردند.

برداشت گیاهان دارویی مکانیزه شود

علی علیزاده یکی از تولیدکنندگان نمونه گیلان که ساکن روستای نیلو از توابع بخش رحیم آباد رودسر است، گفت: حمایت از تولید کننده با توجه به تحریم‌های وارده بسیاری از مشکلات اقتصادی را مرتفع خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فندق و گل گاوزبان رودسر با بیان اینکه فعالیت تولید گل گاوزبان را از سال ۶۰ آغاز کردم، گفت: گل گاوزبان و فندق از تولیدات آبا و اجدایی این منطقه است، ۴۰ سالی است که به تولید این گیاه دارویی مشغول هستم.

او می گوید یک تولیدکننده گل گاوزبان بین یک هزار تا ۳ هزار مترمربع می‌تواند به فعالیت بپردازد و فعالیت بیش از این مساحت امکان ندارد.

این تولیدکننده نمونه گل گاوزبان می گوید اشکورات رودسر مرکز تولید گل گاوزبان شمرده می‌شود که ۹۰ درصد گل گاوزبان کشور در این منطقه تولید می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی تولید کنندگان فندق و گل گاوزبان رودسر صادرات این محصول ارزآوری بسیاری برای استان و کشور دارد چون تنها صادرکننده این گیاه دارویی در شهرستان رودسر است، تولیدات گل گاوزبان این منطقه علاوه بر گیلان در سراسر کشور نیز عرضه شده، همچنین با همکاری جهاد کشاورزی این گیاه دارویی به کشور‌های آسیایی شرقی نیز صادر می‌شود.

به گفته این تولیدکننده نمونه برداشت و خشک کردن این گیاه دارویی به خاطر شرایط آب و هوایی گیلان بسیار سخت و طاقت فرسا است، امسال به دلیل شرایط جوی در زمان برداشت ۳ خشک کن خریداری شد و محصولات این منطقه در مکانی مناسب و کاملا بهداشتی خشک و به بازار مصرف ارائه شد.

علیزاده می گوید: امیدواریم این موضوع مورد توجه مسئولان و محققان قرار بگیرد و به مانند دیگر محصولات کشاورزی برداشت گیاهان دارویی به صورت مکانیزه انجام شود.

به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فندق و گل گاوزبان رودسر قرار دادن وام‌های کم بهره به تولیدکنندگان از جمله حمایت‌هایی است که مسئولان ذیربط می‌توانند داشته باشند، درخواست دیگر تولیدکنندگان این منطقه تعیین جایگاه تعاونی این شهرستان است که متأسفانه با پیگیری‌های صورت گرفته تاکنون موفق به دریافت مجوز نشدم. این شرکت تعاونی دارای ۴ هزار عضو و ۸ هزار بهره بردار فندق و گل گاوزبان است.

نداشتن دستگاه خشک کن از دغدغه‌های تولیدکنندگان

الیاس آقاجانزاده گفت:  از سال ۸۵ به تولید گل گاوزبان مشغول هستم، سالانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلو از مزارع گل گاوزبان برداشت می‌کنم.

این تولیدکننده نمونه می گوید هر پیاز این گیاه دارویی ۳ تا ۴ سال عمر دارد و بهترین زمان کاشت پیاز گل گاوزبان مرداد و شهریور است و برداشت این گیاه دارویی از اواخر فروردین آغاز می‌شود.

وی می گوید نداشتن مکان مناسب و دستگاه خشک کن برای خشک کردن محصول، عدم مراجعه مسئولان مربوطه جهت بازدید، نداشتن تجهیزات مناسب در زمان برداشت و نبود امکانات مناسب بسته بندی از دیگر مشکلات تولیدکنندگان این گیاه دارویی است.

برداشت بیش از ۵ هزار تن گل گاوزبان در گیلان

منوچهر پارسافر با می گوید تولید گل گاوزبان یکی از محصولاتی است که کشاورزان گیلانی در کنار دیگر فعالیت‌های کشاورزی به کشت آن مشغول هستند که در گیلان ۹۲۳ هکتار مزرعه گل گاوزبان وجود دارد که در آن ۶ هزار و ۳۴۰ بهره بردار فعالیت می‌کنند.

به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان  پیش بینی می‌شود امسال ۵ هزار و ۳۰۰ تن گل گاوزبان به ارزش اقتصادی ۳ هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال از مزارع گیلان برداشت شود.

پارسافر  می گوید این گیاه دارویی به استان‌ها و کشور‌های دیگر نیز صادر می‌شو که  برای نخستین بار از رودسر مستقیما به کشور‌های دیگر نیز صادر شد.

در سال ۹۸ و ۹۹ بالغ بر ۱۱ هزار کیلوگرم گل گاوزبان گیلان به ارزش اقتصادی ۲۳ میلیارد ریال به کشور‌های هدف از جمله ویتنام، چین و هند صادر شد.

به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان این استان رتبه نخست کشت گل گاوزبان را دارد و رودسر، تالش، املش، آستارا، رضوانشهر و رودبار از جمله شهرستان‌هایی هستند که در گیلان به کشت گل گاوزبان مشغولند.

شهرستان رودسر با ۴۸۴ هکتار بیشترین سهم تولید این گیاه دارویی را به خود اختصاص داده است.

گزارش از سمیه بشارتی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.