وحیدرضا خامسی پور با هشدار به شهروندان برای مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو، گفت:این بیماری توسط ویروس و بیشتر در فصول بهار و تابستان از طریق گزش کنهها منتقل میشود.
او با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری، میگوید: تب کریمه کنگو برای عامه مردم خطرناک نیست و تنها افرادی که با دام زنده و یا فرآوردههای خام دامی سر و کار دارند باید مراقبت بیشتری انجام دهند.
شهروندان برای احتیاط بیشتر، گوشت قرمز مصرفی خود را از مراکز مجاز عرضه فرآوردههای خام دامی که تحت نظارت دامپزشکی است تهیه و دست کم ۲۴ ساعت قبل از مصرف، در یخچال نگهداری کنند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان به شهروندان توصیه کرد که از نگهداری دام در منازل مسکونی بشدت خودداری کنند، گفت: بیشتر موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در سالهای گذشته در کشور مربوط به کشتار غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاهها بوده است
"تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) " یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تبدار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دامها گسترش مییابد.
این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است.
شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنهها) بیشتر مشاهده میشود.