علیرضا قاسمی در جریان سفر مجید آقازاده معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب کشور به سیستان و بلوچستان و بازدید از طرح انتقال آب از حرمک به شهر زاهدان گفت:فاز اول طرح حرمک و وارد مدار شدن خط انتقال ۲ زابل به زاهدان از ایستگاه پمپاژ شماره ۲ به سمت مرکز استان ۲۵۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب شرب شهر زاهدان اضافه خواهد کرد.
به گفته او در این راستا فاز اول طرح با اجرای ۲۲ کیلومتر خطوط انتقال آب با انواع لوله فایبرگلاس ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر، ۴۱ کیلومتر خط انتقال انرژی و برقرسانی، حفر و تجهیز پنج حلقه چاه شامل حفاری، ساخت اتاقک، خرید پمپ و تجهیزات الکتریکال و مکانیکال انجام و خط انتقال به ایستگاه پمپاژ شماره ۲ متصل شده است و چاهها در مدار قرار دارند، که ۱۵۰ لیتر در ثانیه تامین آب صورت میگیرد.
او به اقدام دیگر شرکت برای رفع بخشی از کمبود آب شرب شهر زاهدان گفت: با اتصال خط یک به دو در طرح انتقال آب از زابل به زاهدان ۱۰۰ لیتر بر ثانیه دیگر به ظرفیت تأمین آب اضافه میشود.
او گفت: مجموعاً ۲۵۰ لیتر بر ثانیه انتقال آب به منظور رفع بخشی از کمبود آب شهر زاهدان در پیک مصرف آماده بهرهبرداری است به محض تست نهایی خط دوم که در چهار قطعه توسط شرکت آب نیرو به عنوان مجری طرح درحال انجام است این افزایش ظرفیت وارد مدار خواهد شد.
او گفت: خرید و نصب پنج دستگاه الکتروپمپ جهت تقویت فشار ایستگاههای پمپاژ بین راهی با استفاده از توان معکوس توسط شرکتهای دانشبنیان در ایستگاههای پمپاژ طرح صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آبفای سیستان و بلوچستان در ادامه به سفر وزیر نیرو در ابتدای امسال و دستور او برای اجرای فاز ۲ طرح حرمک و تامین اعتبار مورد نیاز به مبلغ ۶۲۰ میلیارد ریال به فوریت، گفت: عملیات حفر، تجهیز و اجرای خطوط انتقال آب و برقرسانی در دستور کار قرار گرفت که فاز ۲ طرح با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در حال اجراست.
قاسمی گفت: در این راستا حفر و تجهیز ۳ حلقه چاه تکمیل شده و چاههای شماره ۹ و ۱۰، ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و حداکثر تا پایان خرداد ماه به اتمام خواهد رسید.
او گفت:در مجموع تا کنون ۸ حلقه چاه در منطقه حرمک حفر و تجهیز شده است، و انتقال خط برق برای چاههای جدید به طول ۸ کیلومتر در حال اجراست و پیشبینی میشود فاز ۲ طرح با وارد مدار کردن ۵ حلقه چاه تا پایان خرداد ماه تکمیل و حدود ۱۵۰ لیتر بر ثانیه ظرفیتسازی صورت گیرد، همچنین جهت انتقال آن و امکان بهرهبرداری مطالعات توسط مشاور طرح در حال انجام است.
وی در پایان وجود طوفانهای شن، گرمای هوا و عدم استقبال پیمانکاران از اجرای کار به دلیل صعوبت عملیات را، از عوامل اصلی تاخیر در تکمیل طرح عنوان کرد.