سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گرانی لوازم الکترونیک به دنبال کمبود نیمه هادی‌ها

براساس گزارشات منتشرشده، در حالی که سازندگان نیمه هادی با مشکل مواجه هستند، لوازم الکترونیکی گران‌تر می‌شوند.

با گذشت بیش از دو سال از شروع همه‌گیری کووید، تولیدکنندگان نیمه‌رسانا‌ها همچنان به تلاش برای پاسخگویی به تقاضای بالای قطعات ادامه می‌دهند و اکنون انتظار می‌رود قیمت نیمه‌رسانا‌ها افزایش یابد.

دو سال گذشته همه‌گیری کووید باعث قرنطینه‌های جهانی شد، کسب‌وکار‌ها به دلیل مشکلات ورشکست شدند، و منابع نیمه‌رسانا به دلیل مدیریت و برنامه‌ریزی ضعیف، وجود نداشت. در حالی که بسیاری فکر می‌کردند با فروکش کردن همه‌گیری و رفع قرنطینه‌ها، زندگی به حالت عادی باز می‌گردد، اما این اتفاق نیفتاد.

افزایش نرخ تورم به دلیل کووید، پس‌انداز‌های نقدی را از بین برده و نرخ وام مسکن را بالا می‌برد. نرخ افزایش دستمزد بسیار کمتر از نرخ تورم است، و نه تنها نرخ حقوق‌ها کاهش می‌یابد، بلکه افزایش قیمت‌ها برای اقلام روزمره، هزینه‌های زندگی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

تلاش غرب برای قطع روابط با روسیه، باعث افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها بوده است. این افزایش قیمت باعث شده است که هزینه برق در بریتانیا بیش از سه برابر شود و اکنون انتظار می‌رود که میانگین قبض برق سالانه ۸۰۰ پوند افزایش یابد (این شامل هزینه گاز نمی‌شود).

در نهایت، افزایش هزینه‌های زندگی، محدودیت منابع سوخت ارزان، و برنامه ریزی ضعیف انرژی در حال حاضر بر صنعت الکترونیک به عنوان یک کل تأثیر می‌گذارد. افزایش قیمت انرژی بدون شک قیمت قطعات الکترونیکی را افزایش می‌دهد.

سازندگان نیمه هادی چه می‌گویند؟

چندین کارخانه سازنده نیمه هادی اکنون اعلام می‌کنند که قیمت نیمه هادی‌ها با افزایش‌های جدیدی روبرو خواهد شد. ریخته‌گری‌هایی که شامل TSMC، سامسونگ و اینتل می‌شوند، به تلاش‌های خود برای گسترش قابلیت‌های تولید خود به عنوان دلیل اصلی افزایش قیمت در آینده اشاره کرده‌اند.

لازم به ذکر است که این اولین بار نیست که نیمه هادی‌ها در چند وقت اخیر افزایش قیمت داشته اند و در دو سال گذشته شاهد ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت بوده‌ایم . علاوه بر این، کارشناسان مالی اعلام کرده اند که افزایش بیشتر قیمت نیمه هادی‌ها به احتمال زیاد مطابق با تورم خواهد بود.

میل به گسترش و ایجاد ریخته‌گری‌های جدید ناشی از این درک ناگهانی است که کشور‌ها به اندازه غذا، آب و نفت به نیمه‌رسانا‌ها وابسته هستند. به این ترتیب، دولت‌ها در سرتاسر جهان مشوق‌ها و برنامه‌هایی را برای تشویق توسعه نیمه‌رسانا‌ها راه‌اندازی می‌کنند، که فرصت‌های جدیدی برای رشد در اختیار ریخته‌گری‌ها قرار می‌دهد. اما هیچ مبلغی از بودجه دولتی قادر به پرداخت برای هر پروژه توسعه نخواهد بود، و بنابراین، ریخته‌گری‌ها نیاز به جذب سرمایه از مشتریان دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.