سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در میز اقتصاد بررسی شد

صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور دو مرحله‌ای شد

با توجه به دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه ساختمانی سرعت صدور پروانه و اجرای ساخت ساز‌ها تسریع شده است.

امروز در "میز اقتصاد" درباره هفت خان صدور پروانه ساخت و ساز، با حضور خوش گفتار عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان تهران، قربانی مدیرکل فنی و ارزیابی وزارت کشور و مرتضوی عضو هیئت مدیره کانون انبوه سازان ایران برگزار شد.

سوال: در زمان صدور پروانه ساختمانی چند بخش باید در این زمینه حضور داشته باشند؟

مدیرکل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور: در مرحله صدور پروانه ساختمان، شهرداری  به نمایندگی از تمام بخش‌های حاکمیت دولت و در مرحله صدور منویات در نظر می گیرد. از سال ۷۰ چه مراحلی و مراحل متعددی را قانون گذار برای صدور پروانه لحاظ کرده و شهرداری باید به نمایندگی از سایر بخش‌ها  پروانه ساختمانی را صادر کند.

سه ضلع برای صدور پروانه ایجاد می شود؛ حقوق مالک، حقوق شهر و حقوق شهروندان و قوانین متعددی که حتما باید تسریع  شود؛  اگر حقوق  شهر و شهروندان را در نظر بگیریم؛ ممکن است این روند به طول بیانجامد در ضوابط صدور پروانه ساختمانی  قوانین متعددی در نظر گرفته شده است.

سوال: کدام نهاد جایگاه مهم تری در صدور پروانه دارد؟

خوش گفتار عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان  تهران: برای صدور پروانه ساختمانی باید سه حقوق از جمله حقوق رعایت شود که حقوق شهروند، حقوق مالک از حقوق شهرداری بسیار داری رتبه بالاتری است و این موضوع از سال ۷۴ دارای ملاحظات ضوابط دقیق تری شده است.

سوال: زمان بر بودن صدور پروانه مانع ساخت وساز شده است

عضو هئیت مدیره نظام مهندسی تهران: یک ساختمان بسته به هزینه عملیات و نوع کاربری و برای احداث و عملیات ساختمانی براساس زمانی که می‌برد پروانه آن صادر می‌شود به طوری که بخشی از عملیات براساس مطالعات که انجام می‌شود و مجوزی که صادر می‌شود و متناسب با زمانی که می‌برد پروانه آن صادر می‌شود.

سوال: هم اکنون پروانه‌های ساختمانی در چند مرحله صادر می‌شود؟

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی تهران: براساس تیم مهندسی و مقررات و سایر الزاماتی که مشخص شده صدور پروانه ساختمانی دو مرحله‌ای شده و اگر گسترش یابد پروانه شهرسازی را خواهیم داشت و  حقوق شهروندان و زمان بر در حد یک تا دو ماه زمان می‌برد.

سوال: پیش از این چه میزان زمان صدور پروانه ساختمانی است؟

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان: تا پارسال زمان برای صدور پروانه ساختمانی یک سال زمان لازم بود، اما قول دادند که این زمان به دو ماه کاهش یابد.

وزارت کشور از سه مرحله‌ای شدن صدور پروانه ساختمانی حمایت می کند اما باید نگاه شهردار به این موضوع را هم در نظر بگیریم؛ چرا که اجرای این روش و صدور سند مرحله بسیار جدی است و باید مالک سند تبدیل به سند تک برگ کند تا از طریق آن اصلاحات در حد متر و سانت در نظر گرفته شود همین این اقدام و اقدامات دیگر از جمله طراحی باعث زمان بر بودن صدور پروانه ساختمانی می شود و باعث ایجاد چالش برای انبوه سازان می شود

سید محمد مرتضوی عضو هئیت مدیره کانون انبوه سازان ایران: بر اساس تمهیدات وزارت کشور صدور پروانه ساختمانی در سه مرحله انجام می شود که پروانه شهرسازی و طراحی معماری وارد فرآیند و زمانبری و نهایت پروانه احداث و پروانه اجرایی است که این سه مرحله‌ای شدن مشکلات مالکان را کاهش می‌دهد و صدور پروانه باعث می‌شود مالک با تمانینه نقشه‌های سازه و تکنیکی و کار‌های مراحل اجرای کار را شروع کند.

سوال: آیا صدور مجوز در تهران حضوری است؟

مرتضوی: تمام شهر‌های کشور صدور پروانه ساختمانی باید از یک نسخه واحد برخوردار شوند اما امروزه و پنجره واحد و مراجعات همه سازمان‌های نظام‌مهندسی در بسیاری از شهر‌ها بر خلاف تهران به صورت حضوری است این در حالی است که امکان صدور پروانه‌های ساختمانی را در تهران در قالب دفاتر الکترونیکی فراهم کرده ایم.

پیگیری کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی به یک هفته

شهرداران کشور از جمله مشهد، تبریز، کرمانشاه و کرمان در ارتباطی تلفتی اعلام کردند: کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی یک هفته نیازمند همکاری دستگاه های دیگر در پاسخگویی به استعلام ها و به اشتراک گذاری اطلاعات است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ن ح ک
۲۳:۴۱ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
دومرله ای که نه ده مرحرحله ای بشود سود جویی ها عادت شده وهیچ کسی هم نمیپرسد .چهل سال همین بوده
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
شهردار کرمان واقعا کارش درست است
ناشناس
۲۲:۱۱ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
پارسال یک اپارتمان نوساز در منطقه 8 تهران از سازنده شناخته شده ای خریدم، بعد از سه ماه دیوارها ترک خورد، رنگ دربهای اتاق و دستشویی و حمام شروع به ریختن و تورم کرد. همسایه های دیگر هم همین مشکل رو دارند. وقتی با سازنده در میان گذاشتیم، گفت درست می کنم یا خسارتش را می دهم. ولی نه تنها کاری نکرد، بلکه جواب تلفن هم نمی دهد، پارکینگاش بقدری تنگ و نامناسب است که ترجیح می دهیم در خیابان پارک کنیم. انباری هاش کمتر از یک متر. آیا نباید قانون یا شیوه نامه ای باشد که بساز و بندازها در مقابل اینگونه گرفتاریی که برای مردم ایجاد می کنند، پاسخگو کند. آیا باید حتما ساختمان رو سر مردم خراب شود و تعدادی بمیرند و بازماندگان شورش کنند تا مسولین واکنشی نشان دهند
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
تبریز که دروغه فقط الاف میکنند
ناشناس
۲۲:۰۸ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
سلام درصد ساخت و ساز در شهرهای کوچک ۶۰ درصد و بناچار باید با تخلف ساخت و ساز انجام شود و متاسفانه قیمت زمین هم خیلی گران و هیچ توجیهی برای ساخت قانونی وجود ندارد اگر درصد ساخت و ساز زمین های استاندارد( ۲۰۰ متر) به ۸۰ درصد برسه عملا مشکل برطرف میشود و ساخت غیر قانونی هم وجود نخواهد داشت
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
ماده صد را از شهرداری جمع کنید درست میشه
ناشناس
۲۱:۲۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
پارسال یک اپارتمان نوساز در منطقه 8 تهران از سازنده شناخته شده ای خریدم، بعد از سه ماه دیوارها ترک خورد، رنگ دربهای اتاق و دستشویی و حمام شروع به ریختن و تورم کرد. همسایه های دیگر هم همین مشکل رو دارند. وقتی با سازنده در میان گذاشتیم، گفت درست می کنم یا خسارتش را می دهم. ولی نه تنها کاری نکرد، بلکه جواب تلفن هم نمی دهد، آیا نباید قانون یا شیوه نامه ای باشد که بساز و بندازها در مقابل اینگونه گرفتاریی که برای مردم ایجاد می کنند، پاسخگو کند.
ناشناس
۱۹:۰۷ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱
شهرداری بهانه ها و گاه قوانین مزخرفی هم دارد مثلا ترانس متزلی که با ساختمان پشت خودش هیچگونه اشرافی ندارد ( کلا دیوار است ویک نورگیر در ارتفاع حداقل 1ونیم متر بالاتر از تراس) صاحب ملک را مجبور کرده حتما باید جلو تراس مسدود و بسته شود که به ساختمان پشتی خودش دید نداشته باشد!!! خب وقتی ساختمان جلو تراس کلا دیوار هست ونور گیر آن بالاتر از تراس هست چرا و با چه متطقی مردم را اذیت میکنید؟
واقعا بعضی سختگیریها بیشتر شبیه بهانه گیری و کاملا متفعت طلبانه فقط به نفع شهرداری ونظام مهندسی و هزینه تراشی برای مالک هست به همان نشان که وقتی جریمه( پول) پرداخت می شود دیگر کسی صحبت از اشکال مهندسی نمیکند!!
قوانین رامتطقی و برد- برد تنظیم کنید تا مالک هم منافعی داشته باشد بااین هزینه های سنگین وکمر شکن
البته قبول دارم باید جلو هرگونه سوء استفاده وزد وبند کاملا بسته شود. ولی در عمل برای همه یکسان قانون اعمال می شود؟! والله اعلم