سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبله میمونی با واکسن مهار می شود؟

به گفته محققان از زمان شروع شیوع کنونی، برخی از کشور‌ها واکسن‌های آبله تهیه می‌کنند که تصور می‌شود در برابر آبله میمون بسیار مؤثر است، زیرا ویروس‌ها به هم مرتبط هستند.

طبق نظر محققان در کنترل و پیشگیری (CDC) در آتلانتا واقع در جورجیا، بر خلاف واکسن‌های ضد کووید-۱۹ که حداکثر دو هفته طول می‌کشد تا محافظت کامل را ارائه دهند، تصور می‌شود که واکسن‌های آبله اگر در عرض چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض این ویروس تزریق شوند، به دلیل دوره نهفتگی طولانی ویروس، از ابتلا به عفونت آبله میمون محافظت می‌کنند.

در صورت استقرار، واکسن‌ها احتمالاً با استراتژی «واکسیناسیون حلقه‌ای» استفاده می‌شوند که تماس نزدیک افراد آلوده را تلقیح می‌کند.

آندریا مک کولوم، اپیدمیولوژیست که سرپرستی تیم ویروس آبله در CDC را بر عهده دارد، می‌گوید: آژانس هنوز استراتژی واکسیناسیون حلقه‌ای را به کار نمی‌گیرد. اما در این بین، برخی منابع خبری گزارش می‌دهند که آمریکا قصد دارد واکسن آبله را برای برخی از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که افراد مبتلا را درمان می‌کنند ارائه کند.

ریموین می‌گوید، ممکن است ارزش واکسیناسیون گروه‌هایی را که در معرض خطر بالاتر عفونت هستند، علاوه بر تماس نزدیک با افراد آلوده، در نظر بگیریم.

آیا اکنون ویروس در مقایسه با شیوع قبلی متفاوت است؟

ویروس آبله میمون از طریق تماس نزدیک با ضایعات، مایعات بدن و قطرات تنفسی افراد یا حیوانات آلوده منتشر می‌شود.

اما طبق گزارش آسوشیتدپرس، مقامات بهداشتی فعالیت جنسی در دو راوی در اسپانیا و بلژیک را به عنوان عوامل انتقال آبله میمون بررسی کرده‌اند و این گمانه‌زنی را افزایش داده‌اند که ویروس تکامل یافته و در انتقال جنسی ماهرتر شده است.

موارد مرتبط با فعالیت جنسی به این معنی نیست که ویروس مسری‌تر است یا از طریق جنسی منتقل می‌شود - فقط این که ویروس به راحتی از طریق تماس نزدیک پخش می‌شود. روپر می‌گوید برخلاف SARS-CoV-۲ که تصور نمی‌شود زیاد روی سطوح بماند، ویروس‌های آبله می‌توانند برای مدت طولانی در خارج از بدن زنده بمانند و سطوحی مانند ملحفه‌ها و دستگیره‌های در را به ناقل انتقال احتمالی تبدیل کنند.

اگرچه مقامات بهداشتی اشاره کرده اند که موارد زیادی در میان مردانی بوده است که با مردان رابطه جنسی داشته اند، اما ریموین تاکید می‌کند که محتمل‌ترین توضیح برای شیوع ویروس در بین گروه‌های MSM این است که این ویروس به طور تصادفی به جامعه معرفی شده است و ادامه دارد. در آنجا گسترش می‌یابد.

مک‌کولوم می‌گوید تمام توجهات جدید به آبله میمون نشان داده است که دانشمندان هنوز تا چه اندازه درباره این ویروس مسائل ناشناخته را درک نکرده‌اند.

منبع: نیچر

برچسب ها: آبله میمونی ، واکسن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.