سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ پرسش و پاسخ مهم در مورد بیماری آبله میمون

دانستن پاسخ سوالات اساسی در مورد آبله میمون می‌تواند برای پیشگیری از شیوع بیشتر آن بسیار کمک کننده باشد.

تاکنون تقریبا ۲۰ کشور در سراسر جهان شیوع بیماری ویروسی آبله میمون را گزارش کرده اند که بیش از ۲۰۰ مورد تایید شده یا مشکوک آن در اروپا بوده است.

در مورد اینکه تا چه اندازه باید نگران این بیماری باشیم، چه کسی بیشتر در معرض خطر است و برای محافظت از خود در برابر ابتلا به این ویروس چه کاری باید انجام دهیم، گزارش زیر پاسخ تمام سوالات رایجی است که مردم را نگران کرده است.

آیا آبله میمون به مثابه کووید سال خواهد بود؟

دانشمندان متفق القول هستند که پاسخ در حال حاضر به این سوال منفی است و به این بیماری به مانند ویروس کرونا شیوع نخواهد داشت؛ به گونه‌ای که ویروس کرونا یک ویروس جدید و ناشناخته بود که هیچ کس در هیچ کجا نسبت به آن مصونیت قبلی نداشت، اما برعکس آن، آبله میمونی بیماری جدیدی نیست.

آیا آبله میمون از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود؟

پاسخ منفی است، رابطه جنسی به خودی خود راه اصلی گسترش آبله میمون نیست و هنوز هیچ مدرکی مبنی بر انتقال آن از مایع منی یا مایعات واژن، آنگونه که در بیماری ایدز صورت می‌گیرد، وجود ندارد، اما با این حال تماس پوست به پوست در حین رابطه جنسی می‌تواند منجر به انتقال شود.

علائمی که افراد باید بدانند چیست؟

آبله میمون در ابتدا علائمی شبیه آنفولانزا مانند تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد و تورم غدد لنفاوی (غدد گردن، کشاله ران یا زیر بازوها) ایجاد می‌کند.

در عرض ۱ تا ۵ روز، بثورات معمولاً ابتدا روی صورت ظاهر می‌شود و سپس به سایر قسمت‌های بدن از جمله اندام تناسلی که شبیه آبله مرغان است پخش می‌شود.

آبله میمون به صورت نقاط برجسته شروع می‌شود و سپس به تاول‌های کوچک پر از مایع تبدیل می‌شود و سپس این تاول‌ها به پوسته‌هایی تبدیل می‌شوند که در نهایت می‌ریزند. این بیماری می‌تواند تا ۴ هفته طول بکشد، اما اکثر موارد بدون هیچ درمانی خود به خود بهبود می‌یابند.

اگر آزمایش فردی مثبت شود چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر فردی مشکوک به آبله میمون باشد، تحت آزمایش PCR قرار می‌گیرد - همان آزمایشی که برای تشخیص COVID-۱۹ استفاده می‌شود، اما با استفاده از سواب‌هایی که از پوست و گلو گرفته شده است.

هیچ درمان خاصی وجود ندارد، و اگر علائم خفیف باشند، ممکن است به بیماران توصیه شود تا زمانی که بهبود یابند در خانه بمانند. اما اگر بیماری جدی‌تر باشد، می‌توان به بیمار درمان‌هایی از جمله دارو‌های ضد ویروسی - تیکوفریمات، طراحی شده برای آبله، و سیدوفوویر پیشنهاد داد. واکسن آبله که به کاهش شدت علائم معروف است نیز ممکن است تزریق شود.

آیا این ویروس می‌تواند کشنده باشد؟

دو گونه آبله میمون وجود دارد که سویه در گردش - سویه غرب آفریقا، کم خطر‌تر و سویه آفریقای مرکزی یا حوضه کنگو شدیدتر است. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، کودکان خردسال، زنان باردار و افراد مسن در معرض خطر بیشتری هستند. میزان مرگ و میر نیز برای هر دو سویه به ترتیب ۱% و ۱۰% است.

آیا آبله میمون برای کودکان پرخطرتر است؟

با توجه به اطلاعات بسیار محدود، پاسخ مثبت است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که اگر کودکان به این ویروس مبتلا شوند، احتمالاً به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدنشان، ممکن است به بیماری شدید مبتلا شوند و ممکن است مبارزه با عفونت برایشان دشوار باشد. اما کارشناسان از والدین خواستند که نگران نباشند، چراکه در خارج از آفریقا، کودکان به ندرت تحت تاثیر بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

آیا فرد مبتلایی که از ابتلای خود اطلاع ندارد می‌تواند ناقل باشد؟

بله، این امکان پذیر است. دوره کمون آبله میمون بین ۵ تا ۲۱ روز است که در این مدت علائم بیماری ظاهر نمی‌شود و مسری نیست، اما هنگامی که علائم اولیه مانند سردرد، خستگی، تب و غدد متورم ظاهر شود، فرد مبتلا می‌تواند ویروس را منتشر کند.

آیا آبله میمون با نشستن در کنار فرد مبتلا قابل انتقال است؟

آژانس امنیت بهداشتی انگلیس اعلام کرده است که نشستن مستقیم در کنار فرد مبتلا به آبله میمون در هواپیما، استفاده از ماشین یا تاکسی مشترک یا قرار گرفتن در فاصله یک متری فرد مبتلا بدون استفاده از ابزار‌های محافظتی، همگی می‌توانند فرد را در معرض خطر قرار دهند، اما نشستن ۳ ردیف دورتر از بیمار مبتلا به آبله میمون در هواپیما به عنوان کم خطر ارزیابی شده است. افراد می‌توانند با شستن مرتب دست‌ها و اجتناب از تماس با افراد آلوده، خطر ابتلا به آبله میمون را کاهش دهند.

آیا افرادی که در دوران کودکی واکسن آبله را دریافت کرده اند از ابتلا به آبله میمون مصون هستند؟

واکسیناسیون معمول آبله در دوران کودکی در اوایل دهه ۱۹۷۰ در بسیاری از نقاط جهان، مانند انگلستان، حذف شد، زیرا این بیماری دیگر تهدیدی نبود.

واکسن آبله به طور رسمی تنها به مدت ۵ سال محافظت می‌کند، اما اگرچه این موضوع ثابت نشده است، برخی از دانشمندان می‌گویند که ممکن است برخی از افراد سلول‌های ایمنی زنده مانده‌ای داشته باشند که در تمام این سال‌ها پس از آن تا حدودی از ابتلا به آبله میمون محافظت می‌کنند.

آیا حیوانات خانگی در معرض خطر هستند؟

دپارتمان محیط زیست، غذا و امور روستایی انگلیس در حال تهیه دستورالعملی است که از افرادی که آزمایش آن‌ها مثبت بوده می‌خواهد در طول دوره قرنطینه خود از سگ‌ها و گربه‌های خانواده دوری کنند.

منبع: دیلی میل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ایرانی
۱۷:۲۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
سلام
وظیفه هرکسی معلومه
رعایتِ شیوه نامه وتوکل برخداوند علیم وقادر والسلام
ناشناس
۱۲:۱۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
آمار این را بدهید که هر شخص فوت شده چند دوز واکسن زده است
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
کرونا رو هم اولش میگفتید سرماخوردگی سادست.بنظرم بهتره حقیقت رو به مردم از همین اول بگید تا دوباره دچار فاجعه نشیم.
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
آیا میدانید ترساندن مردم باعث تضعیف ایمنی بدن میشود.
ناشناس
۰۸:۴۲ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
خدا یا به هم کمک کند هیچ کسی گرفتار این بیماری نشود
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
خدایا این بلاها علائم آخرالزمانه یا بلاهایی که قرار سر بشر بیاد و غذای بکشن
حجت
۰۵:۳۳ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
عجب گرفتاری شدیم