چهاردهمین آئین جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان امروز ۸ خردادماه با حضور فداکار استاندار کرمان، مهرابی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، حسن پور، پورابراهیمی، حجت الاسلام غضنفرآبادی، محمدی و شکراللهی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان در محل سالن شهید مرتضوی زاده استانداری کرمان برگزار شد.
مجتبی مصباح، سرپرست اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان در این مراسم گفت: کارآفرینی با اشتغالزایی تفاوت دارد و کارآفرینی، گرهگشای اقتصاد امروز ما است.
او میگوید: حدود ۱۰ هزار کارآفرین شناسنامهدار در استان کرمان وجود دارد که باید به آنها توجه ویژه ای شود.
سرپرست اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: ۲۲۴ نفر در سامانه چهاردهمین آئین جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان ثبتنام کردند و پس از داوریهای مجازی، ۵۳ نفر برگزیده و از این تعداد ۲۳ نفر آن به بازدید میدانی رسیدند و ۳ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین گفت: پیشنهاد کردیم از سال آینده مالیات بر عملکرد بنگاههای اقتصادی کاهش یابد.
به گفته او حدود ۶۰ درصد از واحدهای راکد و نیمه فعال استان کرمان مشکل منابع مالی دارند درحالی که طرحهای آنها سودآور است؛ بنابراین از بازار سرمایه برای رفع مشکل مالیشان استفاده کنید.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی میگوید: نیازهای آموزشی استان را احصا (سرشماری) کنید.
پورابراهیمی میگوید: ساختار تامین مالی در اقتصاد کشور از بانک محور به سمت سرمایهمحور سوق یابد.
همچنین شهباز حسنپور، رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان نیز گفت: کارآفرین با تلاش باعث موفقیت خود و دیگران شده و رفاه به مردم را هدیه میکند.
به گفته او متاسفانه از فرصتهای استان برای رفاه عموم مردم استفاده نکردیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: صدها شرکت، منابع عظیمی از کرمان میبرند و منابع مالی و درآمدهای مالیاتی آنها در استان نیست و آمادگی معرفی همه این شرکتها را به صورت شفاف دارم.
او می گوید: عمل نکردن به قوانین حمایتگر یکی دیگر از مشکلات است و باید قوانین مزاحم سر راه کارآفرینان را شناسایی و حذف کنیم.
به گفته نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی تربیت نکردن نیروی ماهر برای نیاز بازار از دیگر مشکلات استان است و پیشنهاد می شود دفتر جذب سرمایه گذاری استان کرمان در تهران و دفتر جذب سرمایه و حمایت از کارآفرین در خارج از کشور راه اندازی شود.
به گفته او دسترسی نداشتن به منابع مالی کافی یکی از مشکلات استان است.
حسن پور خطاب به استاندار گفت: هر شرکتی که قصد فعالیت در کرمان دارد، باید از همان ابتدا حسابهای بانکی خود را به استان منتقل کند و از این طریق، درآمدهای مالیاتی او را به استان بیاوریم.
او میگوید: در کشورهای پیشرفته حدود ۷۰ درصد تصمیمات را کارآفرینان میگیرند؛ اما در ایران برعکس ۷۰ درصد تصمیمات را سیاسیون میگیرند و استان کرمان میتواند پایلوت این روش باشد.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این آئین گفت: پیگیر مسائل پنجره واحد سرمایهگذاری در کرمان هستم و به عنوان نماینده دولت، سعی میکنم تسهیلگر باشم.
به گفته او برای ایجاد اشتغال، کاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش ارزش پول ملی و تولید باید به کارآفرینی توجه کرد.
فداکار می گوید: کارآفرینی یک تخصص است و کارآفرینان فرصتهای خوبی را در کشور خلق کردهاند.
او گفت: از ظرفیت بازار بورس استفاده شود.
به گفته استاندار کرمان شرکتها از ابزارهای منابع مالی استفاده نمیکنند.