سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ نکته‌ای که باید درباره متاورس بدانید

متاورس فناوری جدیدی است که هنوز هم برخی با آن آشنا نیستند و معرفی این دنیای تازه، ابهاماتی را برای مردم به همراه داشته است.

متاورس، جهانی مصنوعی است که دنیای واقعی و مجازی را در هم می‌آمیزد و این امکان را به افراد می‌دهد تا همه فعالیت‌هایی که در دنیای واقعی دارند را در این دنیای مجازی نیز داشته باشند.

این پلتفرم، جهان دیجیتالی است که واقعیت مجازی و افزوده را برای ایجاد یک تجربه فراگیر با هم ترکیب می‌کند که قبلا برای پلتفرم‌های بازی‌های ویدئویی استفاده شده است. اکنون، شرکت‌هایی مانند متا (که قبلاً فیسبوک نامیده می‌شد) برای حضور در این فضا سرمایه گذاری کرده اند.

اما با وجود اینکه معرفی متاورس سروصدای زیادی ایجاد کرد و این فناوری هنوز هم برای بسیاری از مردم ناشناخته است و برخی هنوز در مورد مفهوم آن سردرگم هستند. در ادامه به ۱۰ نکته که بهتر است درباره متاورس بدانید، اشاره شده است:

جهانی مصنوعی با تلفیق واقعیت مجازی و افزوده

در حالی که از هدست واقعیت مجازی استفاده می‌کنید، می‌توانید در یک رویداد تجاری یا حتی یک کنسرت مجازی «شرکت» کنید، گویی شخصاً در آنجا حضور دارید. متاورس یک تجربه سه بعدی ایجاد می‌کند تا افراد بتوانند به شیوه‌ای فراگیرتر با یکدیگر تعامل داشته باشند، اما نه به صورت فیزیکی. این فناوری، دنیای واقعی و مجازی را با هم ترکیب می‌کند و به کاربران فضایی سه بعدی برای ملاقات، کار، خرید و انجام موارد دیگر را می‌دهد.

محدودیتی برای حضور در این فراجهان نیست

متاورس یک دنیای مجازی و قابل تعامل است. قابلیت همکاری یک جزء اصلی در این دنیا است، به این معنی که اطلاعات بین سیستم‌های مختلف به طور یکپارچه رد و بدل می‌شود. ورود به این فضا ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

اگر به یک هدست واقعیت مجازی دسترسی دارید، می‌توانید به این دنیا وارد شوید. یک هدست واقعیت مجازی حدود ۳۰۰ دلار هزینه خواهد داشت.

همانطور که هرکسی ممکن است به اینترنت دسترسی داشته باشد، متاورس نیز به راحتی قابل دسترسی است. برای دسترسی به این فضا، باید برنامه‌های مناسب مانند بازی The Sandbox (یکی از محبوب‌ترین بازی‌های متاورس) را دانلود کنید. این برنامه‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا از دنیای مجازی استفاده کرده یا حتی کسب درآمد کنند.

تجربه کار، بازی و سفر در دنیای مجازی

در متاورس تقریبا همه چیز ممکن است. می‌توان گفت کاربران قادر هستند همه کار‌هایی که در دنیای واقعی انجام می‌دهند را در دنیای مجازی نیز انجام بدهند. به کنسرت و خرید بروند، سفر کنند و حتی خانه شخصی خودشان را داشته باشند.

پای پول به متاورس هم رسید

کاربران در این فراجهان می‌توانند در اقتصاد‌های مجازی غیرمتمرکز با ارز‌های دیجیتال (مانند SENSO خود Sensorium Galaxy) حضور داشته باشند. این اقتصاد مجازی شامل بازار‌هایی است که در آن کاربران می‌توانند اقلامی مانند دارایی‌های دیجیتالی، آواتارها، لباس‌های مجازی، NFT و بلیط‌های مختلف را بخرند، بفروشند و مبادله کنند. براساس برخی برآوردها، فرصت درآمد سالانه در دنیای مجازی در بخش‌هایی مانند تبلیغات، رویداد‌های دیجیتال و تجارت الکترونیک می‌تواند به ارزش ۱ تریلیون دلار برسد.

امکان خرید زمین در دنیای دیجیتالی

بسیاری از مردم خرید ملک دیجیتال را به عنوان یک دارایی در نظر می‌گیرند. دارایی‌ها در متاورس رشد زیادی داشته اند و داشتن ملک در این دنیای مجازی می‌تواند برای بازگشت سرمایه سودآور باشد. زمین‌های محبوب برای فروش در این فضا The Sandbox، Decentraland و Cryptovoxels هستند که همگی در OpenSea وجود دارند.

فضایی که مالک شخصی ندارد

متاورس متعلق به یک شرکت یا یک پلتفرم واحد نیست، بلکه متعلق به همه کاربران است که می‌توانند اطلاعات خصوصی خود را در آن کنترل کنند. کنسرسیوم وب جهانی (W۳C) استاندارد‌هایی را برای متاورس تعیین کرده که توسط خالق شبکه جهانی وب رهبری می‌شود. با این حال، این فضا هیچ خالق آشکاری ندارد.

امنیت در متاورس وجود دارد

از نظر اقتصادی، این فضا ایمن است، زیرا فناوری بلاکچین تضمین می‌کند که تمام تراکنش‌های یک دنیای مجازی، به راحتی قابل ردیابی و همیشه ایمن هستند.

در مورد سرقت هویت، زمانیکه آواتار‌ها به عنوان نوعی شناسایی استفاده می‌شود، شخص و داده‌های شخصی مستعد کپی، سرقت، پاک کردن یا دستکاری هستند. اما شناسایی بیومتریک می‌تواند راه حلی برای جلوگیری از این مشکل در آینده باشد.

سبک زندگی افراد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت

کار آنلاین در حال حاضر برای بسیاری از ما به یک واقعیت تبدیل شده است. متاورس تنها ادامه آن خواهد بود. فیس‌بوک قبلاً فضای اشتراکی Horizon Workrooms را معرفی کرده و غول‌های فناوری دیگر مانند مایکروسافت از این روند پیروی کرده اند. اکنون پیش بینی می‌شود که شرکت‌های بیشتری تلاش کنند کارمندان خودشان را به دنیای متاورس بفرستند.

در کمتر از ده سال آینده، واقعیت مجازی در ۲۳ میلیون شغل در سراسر جهان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همین موضوع دروازه ورود بشر به این فضا است.

استاندارد‌ها و پروتکل‌های مشترکی که جهان‌های مجازی متفاوت و واقعیت‌های افزوده را در یک فضای واحد و باز به ارمغان می‌آورند، می‌توانند به افراد کمک کنند تا با یکدیگر همکاری کرده و تلاش‌های تکراری را کاهش دهند.

بلاکچین زیربنای توسعه متاورس

فناوری بلاکچین هنوز در حال توسعه است، اما مفهوم این دنیای دیجیتال به خوبی توسعه یافته است. بلاکچین ثابت کرده که یک فناوری مفید برای شش حوزه کلیدی مختلف است: اثبات مالکیت دیجیتال، قابلیت جمع آوری دیجیتال، انتقال ارزش، حاکمیت، دسترسی و قابلیت همکاری.

تقریباً هرچیزی که با ارزش است را می‌توان در یک شبکه بلاکچین ردیابی و معامله کرد و ریسک و هزینه‌ها را نیز کاهش داد. این فناوری راه حلی شفاف و مقرون به صرفه را ارائه می‌دهد که آن را به یک ایده آل برای متاورس تبدیل می‌کند.

چالش‌های پیش روی فراجهان مجازی

هنوز موانع فنی زیادی جلوی راه متاورس وجود دارد. در سرتاسر دنیا زیرساخت آنلاینی وجود ندارد که بتواند میلیون‌ها (یا حتی میلیاردها) نفر را که همزمان از این فضا استفاده می‌کنند، حمایت کند. اتصال به اینترنت بدون وقفه و قابل اعتماد، یک عنصر کلیدی سازنده این دنیای دیجیتال است.

فناوری‌هایی مانند ۵G و محاسبات لبه‌ای هنوز در حال توسعه هستند و در حال حاضر نمی‌توانند نیاز‌های زیرساخت پیچیده‌ای مانند متاورس را برآورده کنند.

منبع: فارس

برچسب ها: متاورس ، فضای مجازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
رشد بی رویه فناوری و اعتیاد انسانها به فضای مجازی پایه گذار بسیاری از مشکلات جدی برای بشر در آینده نزدیک است که هم اکنون نیز اثارش نمایان شده انسان باید در فضای حقیقی زندگی، معاشرت، معامله و مراوده داشته باشد مثلا تفاوت یک سفر در فضای مجازی را با سفر به یک منطقه گردشگری واقعی مقایسه کنید بقیه ماجرا هم به همین شکل است.
منصور
۱۷:۴۸ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
این تکنولوزی کجا داره میره ؟؟ // من هنوز نتونستم رمز یه بار مصرفم را فعال کنم
حسینی
۱۷:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
سلام ببینید متاورس وبلاکچین بدون تبلیغات وآماده سازی اذهان به جایی نمی رسند در ضمن به نظر می رسد فایوجی یا همان اینترنت پرسرعت جدید فعلا یک تهدید برای سلامت نسل بشر و دگر موجودات زنده است اگر این اشکالاتش بگیرندشاید بشه روش فکر کرد چطور میخاد بشه زربنای متاورس....
....
خرها
۱۵:۵۹ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
همیشه اول تکنولوژی جدید میاد یک برچسب توتئه دشمن بهش میزنن ممنوع اش میکنن بعد که همه مردم از راه غیر قانونی بهش دست پیدا کردن هی التماس میکنن بیایی از مدل قانونی اش استفاده کنین
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۱
متاورس در حد فان خواهد ماند درین ده سال آینده. ولی تبلیغاتش زیاد خواهد شد تا بتوانند وسایل رو به اسم رشد و تکنولوژی بفروشند.