سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا آمریکا در ترور ابوعاقله نقش دارد؟

طبق گزارش‌های منتشره واشنگتن سالانه ۳.۸ میلیارد دلار به طور مستقیم به ارتش این رژیم غاصب کمک می‌کند.

«شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی-آمریکایی الجزیره در ۲۱ اردیبهشت هنگام پوشش خبری در پی یورش صهیونیست­‌ها به اردوگاه پناهندگان جنین در کرانه باختری اشغالی توسط نظامیان صهیونیست هدف گلوله مستقیم قرار گرفت و این در حالی بود که وی کلاه و جلیقه‌­ای ضد گلوله به تن داشت که به وضوح او را به یک عنوان «خبرنگار» معرفی می‌کرد.

نظامیان صهیونیست با تیراندازی مکرر مانع از امداد به موقع و نجات او شدند. بسیاری از کشورها، نهاد‌ها و سازمان‌­های بین‌­المللی در واکنش به قتل ابوعاقله با محکوم کردن این جنایت، خواستار پاسخگویی رژیم صهیونیستی در قبال این وحشیگری و تحقیقات در این زمینه شدند، اما آمریکا هنوز هیچ واکنشی نشان نداده است.

در همین حال رژیم صهیونیستی تحقیقات درباره قتل شیرین ابوعاقله را لغو و اعلام کرد که قصد رسیدگی به پرونده این خبرنگار را ندارد. به گفته سندیکای روزنامه­‌نگاران فلسطینی، او هشتاد و ششمین خبرنگاری بود که از زمان اشغال کرانه باختری و غزه توسط اسرائیل در سال ۱۹۶۷، هنگام پوشش خبری ظلم و ستم رژیم غاصب صهیونیستی کشته شده است.

روایت جزئیات کشته شدن ابوعاقله از زبان همکارش

زمانی که شیرین ابوعاقله به شهادت رسید، همکار جوان­تر او، «شذی حنایشه» همراه او بود و البته به طرز معجزه‌­آسایی از مرگ گریخت.

حنایشه ضمن اینکه این اتفاق را «تجربه‌­ای بسیار سخت» توصیف کرد در گفتگو با پرس تی­وی گفت: «ما کسی را از دست دادیم که شیفته او بودیم. شخصی که برای ما مثل معلم بود و به عنوان یک الگو به او نگاه می­‌کردیم. قبول کردن مرگ او خیلی سخت است. هنوز نمی­‌توانم درک کنم که چرا شیرین را کشتند و چرا قصد داشتند ما را هم بکشند.» ح

نایشه با بیان اینکه هنوز جرات مشاهده فیلم­‌های منتشر شده از مرگ شیرین را ندارد تصریح کرد: «فقط به شیرین فکر می‌­کردم، می­‌خواستم لمسش کنم ببینم هنوز نفس می‌کشد. به این فکر می­‌کردم که چگونه از او محافظت کنم و از برخورد گلوله‌­ها به او جلوگیری کنم.»

نیرو‌های اسرائیلی عمداً قصد داشتند شیرین ابوعاقله و دیگر خبرنگاران را بکشند، چون از خبرنگاران می­‌ترسند و می‌­خواهند کار آن‌ها را متوقف کنند تا از جنایاتشان، پرده برندارند.

حنایشه در ادامه اظهاراتش افزود: «من می‌­دانم که چه کسانی به شیرین شلیک کردند و تلاش نمودند باقی ما را نیز بکشند. آن‌ها نیرو‌های اسرائیلی بودند. اصلاً مساله اشتباه گرفتن هویت ما مطرح نیست. آن‌ها عمداً قصد داشتند ما را بکشند، زیرا وقتی «علی الصمودی»، همکارم تیر خورد، تیراندازی را متوقف نکردند و علی را هم تیر زدند تا اینکه شیرین مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به زمین افتاد. آن‌ها شیرین را کشتند و قصد داشتند ما را هم بکشند، چون از ما خبرنگار‌ها می­‌ترسند.»

حمله نظامیان اسرائیلی به مراسم تشییع شیرین ابوعاقله

عمق جنایات صهیونیست‌­ها زمانی نمایان شد که نظامیان صهیونیست اجازه حمل پیکر شیرین ابوعاقله روی شانه تشییع­ کنندگان را ندادند و پیکر او را مجدد به داخل بیمارستان بازگرداندند. هلال احمر فلسطین اعلام کرد که در این حمله که مقابله بیمارستان فرانسوی قدس رخ داد، ده‌ها نفر زخمی شدند. نظامیان صهیونیست مانع از حرکت جمعیت تشییع­ کننده به سوی کلیسا شده و برخی از عناصر اطلاعاتی این رژیم که در بین جمعیت بودند، با فلسطینی‌ها درگیر شدند.

همزمان نظامیان صهیونیست نیز به سوی تشییع ­کنندگان در اطراف کلیسا یورش بردند. با وجود سرکوبگری رژیم صهیونیستی و حمله به مراسم تشییع شهید فلسطینی، تشییع‌کنندگان فلسطینی با حضور گسترده خود در این مراسم، پیکیر شیرین ابوعاقله را در جنوب قدس اشغالی به خاک سپردند.

رژیم صهیونیستی: فلسطینی­‌ها مقصر هستند!

کشتن شیرین و حمله به مراسم تشییع جنازه او بار دیگر ماهیت ساختاری نژادپرستی و خشونت اسرائیل علیه فلسطینیان را نشان داد.

طبق گزارش سازمان عفو بین‌الملل، نقض منظم حقوق فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی، بخشی از یک رژیم نهادینه­‌شده از ظلم و سلطه سیستماتیک است. در اینکه شیرین ابوعاقله توسط تک تیرانداز اسرائیلی کشته شد، شکی وجود ندارد.

مقام‌های اسرائیلی مثل همیشه سعی کردند فلسطینی‌­ها را مقصر بدانند و مدعی شدند که افراد مسلح فلسطینی مسئول این جنایت هستند. در عرض چند ساعت، محققان میدانی سازمان حقوق بشر به راحتی ادعا‌های نامربوط رژیم صهیونیستی را رد کردند.

ادعا‌های خلاف رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی

شبکه سی‌ان‌ان با انتشار نتایج تحقیقات مستقل خود در ارتباط با شهادت شیرین ابوعاقله اعلام کرد: تحلیل آثار برجای مانده بر روی درختی که شیرین ابوعاقله پشت آن پناه گرفته بود، نشان می‌دهد که وی عامدانه هدف تیراندازی قرار گرفته است.

«رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی» در اظهاراتی خلاف واقع مدعی شد که هیچ نظامی اسرائیلی عامدانه به شیرین ابوعاقله تیراندازی نکرده است.

در همین راستا، «نایب رئیس مجلس شورای قطر» در واکنش به تلاش صهیونیست­‌ها برای فرار از انجام تحقیقات شفاف و واقعی درباره ترور این خبرنگار و انحراف افکار عمومی گفت: «ترور ابوعاقله تلاش برای ساکت کردن صدای حقیقت و آزادی بیان است. ادعا‌های این مقام صهیونیست در حالی مطرح می‌شود که پیش از این، شبکه سی‌ان‌ان با انتشار نتایج تحقیقات مستقل خود در ارتباط با شهادت شیرین ابوعاقله اعلام کرد: تحلیل آثار برجای مانده بر روی درختی که شیرین ابوعاقله پشت آن پناه گرفته بود، نشان می‌دهد که وی عامدانه هدف تیراندازی قرار گرفته است.

کمک ۳.۸ میلیارد دلاری آمریکا به ارتش اسرائیل‌

دولت بایدن از زمان شهادت شیرین ابوعاقله در پرداختن به روایت طرف فلسطینی در مورد این قتل توجه نکرده و روایت طرف صهیونیستی را ترجیح داده است.

واشنگتن سالانه بیش از ۳.۸ میلیارد دلار به طور مستقیم به ارتش اسرائیل کمک می­‌کند که بیشتر آن صرف خرید سیستم‌­های تسلیحاتی و مهمات ساخته شده توسط آمریکا می‌شود. این مساله سبب شده که ایالات­ متحده در ظلم و جنایات اسرائیل دست داشته باشد.

طبق «قانون لیهی» که به نام سناتور دموکرات «پاتریک لیهی» به ثبت رسیده، آمریکا نمی‌تواند مستقیما به یگان‌هایی که مرتکب جرایم و نقض حقوق بشر می‌شوند، کمک کند، اما در مقابله جنایات غیر انسانی رژیم صهیونیستی این قانون تاکنون به هیچ عنوان رعایت نشده است.

آمریکا هرگز ترور ابوعاقله و تیراندازی به سمت دیگر خبرنگاران را، محکوم نکرد. نظامی­‌گری هم در آمریکا و هم در سراسر جهان در حال افزایش است. کشتن وحشیانه شیرین ابوعاقله و حمله به عزادارانی که از مرگ او غمگین بودند، انگیزه‌­ای برای بازنگری در حمایت بی‌­قید و شرط واشنگتن از بی­‌قانونی اسرائیل است.

جانبداری واشنگتن از رژیم صهیونیستی

بعد از اینکه خبر مربوط به تعرض صهیونیست­‌ها به جنازه شیرین ابوعاقله در شبکه­‌های اجتماعی و خبری به صورت گسترده منتشر شد، آمریکا در قبال این اقدام موضع‌گیری کرد، ولی هیچکدام از مسئولان دولت آمریکا عملیات ترور را محکوم نکردند

شبکه الجزیره در گزارشی با اشاره به شهادت شیرین به واکنش جانبدارانه واشنگتن از رژیم صهیونیستی در این زمینه پرداخته و گزارش داد دولت جو بایدن از لحظات اول قتل این خبرنگار با بی­‌توجهی به روایت طرف فلسطینی در مورد این قتل و ترجیح روایت تل آویو، به زعم خود خواستار «تحقیق مشترک برای کشف ابهامات مربوط به این حادثه» شده است.

طبق این گزارش پس از اینکه خبر مربوط به تعرض صهیونیست‌­ها به شیرین ابوعاقله در شبکه­‌های اجتماعی و خبری به صورت گسترده منتشر شد، آمریکا در قبال این اقدام موضع‌گیری کرد، ولی هیچکدام از مسئولان دولت آمریکا عملیات ترور را محکوم نکردند.
برخی تحلیلگران آمریکایی بر این باورند که تداوم حمایت بایدن از تل‌آویو، پوششی است برای اقدامات متجاوزانه این رژیم و همچنین سکوت واشنگتن در محکومیت رفتار‌های خشونت‌­آمیز شهرک­نشینان افراطی در محوطه مسجدالاقصی پیش از ترور شیرین ابوعاقله در این راستا ارزیابی می­‌شود.

حمایت مستمر بایدن از جنایات صهیونیست‌ها

رئیس‌جمهوری آمریکا در بیش از نیم قرن فعالیت سیاسی، همیشه از اسرائیلی­‌ها در نزاع با فلسطینی‌ها و عرب‌­ها طرفداری کرده است. بایدن از اولین سفر خود به اراضی اشغالی در ۱۹۷۳ خود را متعهد به تامین امنیت اسرائیل دانسته است و دورانی که سناتور بود به تامین امنیت این رژیم کمک کرد.

در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نیز که ۸ سال معاون او بود، مدافع اصلی تامین فناوری­‌های پیشرفته نظامی برای اسرائیل مثل سامانه گنبد آهنین بود. بایدن از زمانی که در ژانویه ۲۰۲۱ روی کار آمده اعلام کرده که از تصمیم دونالد ترامپ در مورد انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی عقب‌­نشینی نخواهد کرد.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.