سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف دخانیات، عامل تشدید کننده بیماری کرونا ویروس

مصرف دخانیات یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری ها است و سالانه موجب مرگ بیش از ۸ میلیون نفر در جهان می شود.

کارشناس سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کارگاه آموزشی زیان‌های ناشی از مصرف دخانیات گفت: مصرف قلیان، سیگار، پیپ و دیگر مواد دخانی، بر بیماری‌های دستگاه تنفسی نظیر کرونا، تاثیر تشدید کنندگی دارد.

شهلا کوثری ضمن بیان اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد که سالانه ۸ میلیون نفر براثر عوارض ناشی از مصرف دخانیات، جان خود را از دست می‌دهند، گفت: در دوران شیوع بیماری‌هایی نظیر کرونا، این خطر به دلیل اثر تشدید کنندگی دخانیات بر بیماری، به مراتب بیشتر است.

او در بیان مخاطرات و اثرات مصرف مداوم دخانیات در فرد مصرف کننده و اطرافیان، گفت: مصرف دخانیات به هر شکل از آن، مخاطرات فراوانی را به همراه دارد و منجر به ضعف سیستم ایمنی و دفاعی بدن، تخریب سیستم تنفسی و به مخاطره افتادن سلامت قلب و عروق خواهد شد.

کوثری گفت: مصرف دخانیات به دلیل اثر کاهشی بر مقاومت بدن در بیماران مبتلا به دیابت، قدرت مقابله با بیماری‌های عفونی در این بیماران را تضعیف می‌کند، از طرفی ارتباط مستقیم بین مصرف دخانیات و بروز سرطان ریه اثبات و تاکید شده است که مصرف محصولات دخانی، شایع‌ترین علت بروز سرطان ریه محسوب می‌شود.

او گفت: مصرف دخانیات خطر ابتلا به سل را افزایش می‌دهد و مواد دخانی مهمترین عامل در ایجاد بیماری‌های انسدادی مزمن ریه (COPD) محسوب شده و باعث پارگی و التهاب کیسه‌های هوایی می‌شود که این امر کاهش ظرفیت جذب اکسیژن و دفع دی اکسیدکربن توسط ریه و افزایش مخاط و بروز سرفه‌های خشک و دردناک و مشکلات تنفسی مزمن خواهد شد.

کوثری، با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، گفت: مصرف دخانیات به عنوان یک عامل خطر برای هرگونه عفونت دستگاه تنفسی تحتانی محسوب می‌شود با توجه با اینکه ویروس عامل بیماری کرونا در درجه اول سیستم تنفسی را درگیر و به ریه‌ها حمله می‌کند و باعث بروز آسیب خفیف تا شدید تنفسی می‌شود، بنابراین مصرف کنندگان دخانیات در معرض خطر شدید عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

او گفت: بعضی از افراد مصرف قلیان را امری تفننی تلقی و این رفتار را در محیط‌های عمومی دنبال می‌کنند، مصرف قلیان خطر انتقال بیماری‌ها را افزایش داده و موجب تشدید خطر انتقال ویروس کرونا در محیط‌های اجتماعی می‌شود.

کوثری گفت: عبور دود قلیان از مسیر مشترکی که در ساختار قلیان وجود دارد، شامل قسمت دهانی، شلنگ و جام، به ویژه در اجتماعات و محیط‌های عمومی، موجب بقای میکروارگانیسم‌های انتقال یافته از افراد مصرف کننده در این قطعات می‌شود؛ لذا افراد با استفاده از قلیان مشترک، همواره در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار دارند و این منحصر به قسمت دهانی قلیان نیست.

کارشناس سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طبق شواهد موجود، ویروسی که باعث بیماری کووید ۱۹ می‌شود از خانواده مشابه با سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) و سندرم حاد تنفسی (سارس) بوده که هر دو با ایجاد آسیب‌های قلبی و عروقی حاد و مزمن همراه است.

او گفت: وجود ارتباط بین بیماری کووید ۱۹ و سلامت قلب و عروق از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم محصولات دخانی یکی از دلایل عمده ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در سطح جهان به شمار می‌آید.

کوثری گفت: اثر بیماری کووید ۱۹ بر سیستم قلبی عروقی می‌تواند شرایط افرادی که از قبل مشکلات قلبی و عروقی داشتند را به مراتب وخیم‌تر کند؛ بنابراین وجود وضعیت قلبی عروقی ضعیف‌تر در بین بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که سابقه مصرف دخانیات را نیز دارند، می‌تواند نشانه‌های بیماری را در آن‌ها تشدید کند و از این طریق احتمال مرگ را در بین این افراد افزایش دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.