سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه ۶٠ تن گیاهان دارویی در ایرانشهر برداشت می‌شود

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایرانشهر گفت: این شهرستان با داشتن بیش‌از ٨٠گونه گیاه دارویی و برداشت بیش‌از ۶٠ تن از جمله مناطق مستعد پرورش انواع گونه‌های گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان است.

مسلم برشان  گفت: ارتفاعات کوه خضر، دشت‌های منطقه و دشت سمسور بزمان و حاشیه رودخانه دامن از مناطق رویش انواع گونه‌های گیاهی در ایرانشهر است به طوری که روستاییان و عشایر منطقه برای درمان بیماری‌های خود از این گیاهان استفاده می‌کنند.

او گفت: پرورش گیاهان دارویی از جمله چای ترش، حنا، بومادران، موره، رازیانه، شیرین بیان، گل گاوزبان، آویشن، پونه، درمنه سیاه و سفید، گلدر، ریواس و ده‌ها گیاه دارویی در کنار رشد انواع قارچ‌ها و سبزی‌های کوهی تنها گوشه‌ای از قابلیت‌های فراوان این منطقه در زمینه تولید گیاهان دارویی محسوب می‌شود که توجه نکردن به آن از طریق روش‌های صنعتی سبب می‌شود از این ظرفیت بسیار مهم و اساسی آن گونه که شایسته است استفاده نشود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایرانشهر گفت: توجه به ظرفیت گیاهان دارویی در طب سنتی، ساخت داروها و صادرات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌طلبد زمینه ارائه آموزش‌های مربوط به تولید، فرآوری و بازاریابی این صنعت را فراهم کرد.

او گفت: دهها گونه گیاهی و دارویی در ایرانشهر وجود دارد که تا کنون این ظرفیت ناشناخته مانده و در صورت بهره‌برداری از آن‌ها زمینه ایجاد اشتغال برای ساکنان مناطق روستایی نیز فراهم می‌شود.

برشان  گفت: موقعیت آب و هوایی و اقلیم مناسب، ایرانشهر را به رویشگاه گیاهان دارویی کمیاب تبدیل کرده است.

او گفت: نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی در ایرانشهر موجب شده گیاهان دارویی این منطقه بصورت فله به دیگر نقاط کشور حمل و پس از فرآوری با قیمت گزاف دوباره به شهرستان برای فروش بازگردانده شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ایرانشهر گفت: دولت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری برای ایجاد کارخانجات فرآوری گیاهان دارویی حمایت می کند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.