«ند پرایس» در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که روابط چند دههای دهلی نو با مسکو ظرف چند ماه قابل تغییر نیست و واشنگتن باور ندارد که بتواند به سرعت روابط دوجانبه چند دهه بین هند و روسیه را مختل کند.
بنا بر گزارش شبکه روسی راشاتودی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل در گروههایی که واشنگتن و دهلی نو به طور مشترک در آن مشارکت میکنند مانند گفتگوهای امنیتی چهارجانبه آمریکا، هند، اتریش و ژاپن، یک بیانیه درخصوص عملیات نظامی روسیه در اوکراین صادر نکردند، گفت: «هند با روسیه رابطهای دارد که در طول چند دهه توسعه یافته است».
پرایس در ادامه افزود: «ما هرگز فکر نکردهایم که این امر واقع بینانه یا امکانپذیر باشد که ظرف چند روز یا حتی چند ماه تلاش کنیم تا روابط تاریخی هند با روسیه را که در طول دههها توسعه یافته است، از نو شکل دهیم یا مجدداً در آن تغییری به وجود آوریم».
این مقام آمریکایی تاکید کرد از زمان دولت «جرج بوش پسر» در بازه زمانی ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ دو حزب دموکرات و جمهوریخواه تلاشهایی صورت گرفته است که آمریکا هماکنون میتواند شریکی برای هند باشد و این در حالی است که زمانیکه اولین بار روابط روسیه با هند در جریان جنگ سرد گسترش یافت، چنین نبود.
پرایس ابراز امیدواری کرد همکاری بین واشنگتن و دهلی نو در زمینه اقتصاد، تجارت و امنیت که در حال گسترش است، در آینده تقویت شود.
بر اساس این گزارش، هند تمایلی به محکوم کردن روسیه به دلیل اعزام نیرو به اوکراین در اواخر فوریه (۲۴ فوریه، پنجم اسفند ماه) نداشته و در برابر فشار آمریکا برای پیوستن به تحریمهای بینالمللی سخت علیه مسکو مقاومت کرده است. از طرف دیگر، دهلی نو در جریان عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، علیرغم تلاش غرب برای منزوی کردن روسیه، شروع به خرید حجم بی سابقه نفت روسیه کرد.