سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال کشور مبتلا به دیابت هستند

معاون دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت:در دوران شیوع بیماری کرونا باید مراقبت جدی تری از بیماری های غیر واگیر و درمان آنها داشته باشیم.

با شیوع بیماری کرونا در دنیا و کشورمان به دلیل ترس مردم از این ویروس و قرنطینه خانگی بحث کنترل بیماری های مزمن و به خصوص غیر واگیر به دلیل عدم مراجعه به موقع مردم به مراکز بهداشتی و درمانی دچار مشکلاتی شده است.
بیماری دیابت یک عارضه پنهانی محسوب می شود و اگر به موقع تشخیص داده نشود، منجر به قطع عضو و فوت فرد بیمار خواهد شد. در دوران کرونا میزان مبتلایان به بیماری دیابت به دلیل عدم تحرک لازم وتغذیه غیر سالم افزایش پیدا کرده است و این موضوع زنگ خطر جدی را برای کشورمان به صدا در آورده است.

علی رضا مهدوی معاون دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر از هر ۱۱ نفر در دنیا یک نفر مبتلا به بیماری دیابت است و چهار و نیم میلیون نفر بر اثر بیماری دیابت در دنیا فوت می کنند.بر اساس مطالعه انجام شده در سال گذشته بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند این در حالی است که طبق این تحقیق در سال ۹۵ میزان بیماران دیابتی کشور در حدود ۱٠/۸ بود و این موضوع نشان دهنده اضافه شدن بیماران دیابتی در ایران است.

او گفت: با شیوع بیماری کرونا مراقبت مردم از بیماری های خود و آموزش های لازم در حوزه عارضه های مختلف تحت تاثیر قرار گرفته است و کنترل بیماری توسط مردم به هم خورده است.افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده  اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند، حتی شدت بیماری در افراد کرونایی احتمالا افزایش پیدا می کند. باید تمرکز جدیدی بر روی بیماری های غیر واگیر داشته باشیم.

معاون دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: در دوران شیوع بیماری کرونا باید مراقبت جدی تری از بیماری های غیر واگیر و درمان آنها داشته باشیم. محدودیت واردات داروهای دیابتی بر طرف شده است.

او گفت: تعداد بیماران دیابتی در کشورهای در حال توسعه بالاتر از آمار دنیا است و رتبه ایران در منطقه بالا نیست. چاقی و شیوع دیابت در کشورهای منطقه بیشتر است. 

مهدوی گفت: افزایش بیماران دیابتی دلایل مختلفی دارد که می توان به موضوع جمعیت و سن اشاره کرد که در حال افزایش است، دیگری بحث شیوع بیماری کرونا است که به دلیل عدم فعالیت، تغذیه ناسالم و قرنطینه خانگی می تواند با عث افزایش بیماران دیابتی شود.


بیشتر بخوانید:

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۳۵ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
حالا مگه قبل از کرونا که مراجعه میکردن، دکتر چیکار میکرد؟ چند گونی قرص و کپسول مینوشت!
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
توی مغازه بری چیزی برای خوردن پیدا کنی بجز کیک و کلوچه و شکلات و نوشابه و اب میوه و .بستنی ... همه اینها قند دارند توی خونه هر نیم ساعت درب یخچال باز میشه برای خوردن
احمد
۱۲:۴۰ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
سلام. از دلایل چند گانه بروز دیابت یکی سوگواری و عزای طولانی در مرگ عزیزان است . اندوه و غم با ایجاد افسردگی و به دنبال آن کم تحرکی ناشی از روحیه آسیب دیده باید با اموزشهای رسانه ای مدیریت شود.
حامد
۱۱:۳۵ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
میخواید دوباره قیمت قند شکر ببرید بالا به خاطر سلامتی ملت ایران
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۷ خرداد ۱۴۰۱
باید سبوس گیری از نان و برنج متوقف شود و خانواده ها تشویق به ورزش شوند.