سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واسطه گران خوب برای ازدواج چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

با تغییرات ایجاد شده در جوامع و افزایش فرد گرایی، وجود واسطه و معرف برای ازدواج ضروری‌تر از قبل به نظر می‌رسد، ولی واسطه گران خوب برای ازدواج باید ویژگی‌های اخلاقی و مهارت‌های شناختی خاصی داشته باشند.

با توجه به کاهش ارتباط‌های خانوادگی و فامیلی و اجتماعی و افزایش فرد گرایی، واسطه گری برای ازدواج اهمیت بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است.

یافتن زوج مناسب برای ازدواج نیازمند حضور در جامعه و دیده شدن و ارتباط گرفتن با افراد مختلف است.

افرادی که به دلایل مختلف شرایط حضور در اجتماع و دیده شدن یا پیدا کردن زوج مناسب برای خودشان را ندارند یا این که از نظر شخصیتی فردی درونگرا محسوب می‌شوند و نمیتوانند با افراد مختلف وارد مراوده شود و روابط عمومی ضعیفی دارند، می‌توانند از افراد دیگر به عنوان واسطه استفاده کنند تا جوانی مجرد متناسب با خواسته هایشان به آن‌ها معرفی کند.

سعی کنید از واسطه‌هایی استفاده کنید که خط فکری و اعتقادی مشابه شما داشته باشد یا این که مطمئن شوید فرد واسطه با نوع تفکر و میزان اعتقادات شما آشنایی دارد و می‌داند خواسته‌های شما و ویژگی‌های اولیه موردنظرتان برای آشنایی با فردی به قصد ازدواج چیست.

ویژگی‌های واسطه گران خوب برای ازدواج

معرفی افراد مجرد برای ازدواج به نام واسطه گری ازدواج شناخته می‌شود.

کسی که قرار است دو نفر را برای ازدواج به هم معرفی کند و به کار واسطه گری ازدواج بپردازد باید یک سری شرایط و ویژگی‌های شخصیتی و اخلاقی داشته باشد.

- واسطه ازدواج باید از نظر اخلاقی فردی صبور، با حسن نیت، مسئولیت پذیر، خوشرو و خیرخواه باشد.

- پختگی نسبی به مسائل ازدواج و تشکیل خانواده داشته باشد.

- آشنایی نسبی با مسائل روان شناسی داشته باشد تا بتواند ویژگی‌های افراد را بشناسد و با فرد مناسب مطابقت بدهد.

- صداقت و راستگویی در انتقال حقایق به دو طرف

- نقاط ضعف را نپوشاند و نقاط قوت را خیلی بزرگ نکند.

- داشتن شناخت نسبی از دختر و پسر

- داشتن شناخت نسبی از خانواده دختر و پسر

 - در نظر گرفتن تشابهات اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی دو خانواده به هم

چرا تمایل به واسطه گری در ازدواج کاهش پیدا کرده است؟

مهم‌ترین دلیلی که افراد تمایلی به واسطه شدن برای ازدواج ندارند این است که در صورت موفقیت ازدواج نفعی به آن‌ها نمی‌رسد، ولی در صورت شکست ازدواج یا بروز مشکل متاسفانه خانواده‌ها فرد واسطه را مورد سرزنش قرار می‌دهند.

در صورتی که این فرهنگ کاملا اشتباه است. واسطه نباید به گونه‌ای رفتار کند که به خانواده طرفین تضمینی بابت موفقیت آمیز بودن قطعی ازدواج بدهد بلکه باید صرفا وظیفه آشنایی اولیه دو خانواده یا دو نفر با هم را فراهم کند و سایر مراحل شناخت و تحقیقات را به خود خانواده‌ها بسپارد.

فرد واسطه از همان ابتدا باید اطلاعات خودش را بدون قضاوت و پیش داوری در اختیار خانواده طرفین بگذارد و به آن‌ها بگوید که اطلاعاتش در حد شناخت فردی خودش است و خانواده‌ها خودشان باید در مورد شناخت میزان هماهنگی با یکدیگر برای داشتن یک ازدواج موفق وقت بگذارند.

خانوده‌ها باید بدانند که مسئولیت تصمیم نهایی برای ازدواج بر عهده خودشان است و نمی‌توانند در صورت کم کاری خودشان یا شکست در ازدواج، کاسه کوزه را روی سر معرف بشکنند.

واسطه گران خوب باید ملاک‌های اشتباه ازدواج را اصلاح کنند

در برخی موارد افراد به جای این که ملاک‌های شخصیتی و هماهنگی‌های اخلاقی و خانوادگی را برای ازدواج در نظر بگیرند صرفا به دنبال ملاک‌های ظاهری هستند مثلا پسری که به واسطه مراجعه می‌کند و می‌خواهد همسرش حتما خیلی زیبا باشد، حتما پزشک باشد، حتما قدش از فلان اندازه کوتاه‌تر نباشد و غیره.

متاسفانه برخی از واسطه گران ازدواج تصور می‌کنند هر فردی که به آن‌ها مراجعه می‌کند حتما باید موجب ازدواجش شوند و کلی مورد به او پیشنهاد می‌دهند.

در این شرایط پسری که چنین ملاک‌هایی دارد با خودش تصور میکند حالا یک نفر هست طبق ملاک‌هایی که دارم مورد‌های زیادی برایم پیدا کند پس خیلی صبر میکند تا همانی را که میخواهم پیدا شود. جوانان زیادی هستند که به دلیل فانتزی‌هایی که برای ازدواج دارند، فرصت‌های بسیار مناسبی را از دست می‌دهند.

در صورتی که یک معرف خوب و آگاه باید با مهربانی ملاک‌های اشتباه فردی که به او مراجعه کرده است را اصلاح کند تا دیدگاه اشتباه او اصلاح شود. معرف در مواردی که با لیست بلند بالایی از خواسته‌های غیر منطقی روبرو می‌شود و مشاهده می‌کند ملاک‌های فرد خیلی ایده آل گرایانه است و نمیتواند ملاک‌ها را اصلاح کند بهتر است به او بگوید درست است که زندگی شماست، ولی متاسفانه من نمیتوانم برای شما زمان بگذارم و ترجیح میدهد زمانم را برای کسی صرف کنم ک ملاک‌های منطقی تری دارد.

آسیب‌های استفاده از واسطه گری در ازدواج

۱ - برخی از خانواده‌ها صرفا به خاطر آشنایی با فرد معرفی کننده، به طرف مقابل اعتماد می‌کنند و وقت کافی برای شناخت از ویژگی‌های شخصیتی او صرف نمی‌کنند.

باید دقت داشته باشید که شخص واسطه معمولا از روی شباهت‌های ظاهری دو نفر را به هم معرفی می‌کند و به طور کلی با نظام فکری خودش دو طرف را با هم تطبیق می‌دهد که ممکن است با تفکر شما برای ازدواج متفاوت باشد.

حتی ممکن است واسطه شناخت کافی از فردی که معرفی کرده است نداشته باشد و صرفا، چون شما شباهت‌های ظاهری با خواسته‌های طرف مقابل داشته اید معرفی شده اید؛ بنابراین صرف اعتماد داشتن به واسطه نمی‌تواند ضامن خوشبختی یا موفقیت ازدواج باشد.

شما باید بعد از آشنایی اولیه فرصت کافی برای شناخت ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی طرف مقابل و هماهنگی‌های لازم برای تشکیل خانواده بگذارید.

خانواده‌ها باید بدانند که فرد معرف بر اساس محدوده ارتباطی خودش با طرفین میتواند به آن‌ها اطلاعات بدهد بنابراین شما نباید صرفا بر اساس گفته‌ها و تعریف‌های او درباره آینده خودتان ریسک کنید و باید با توجه به نوع تفکر و اعتقادات و روحیات خودتان، هماهنگی‌های لازم را برای ازدواج بررسی کنید.

۲ – برخی از واسطه گران رفتار‌های آسیب زننده‌ای دارند و عزت نفس نفر مقابل را از بین می‌برند. مثلا در فرهنگ ایرانی که عرف نیست دختری پیشنهاد ازدواج بدهد، به خانواده پسر می‌گویند این دختر یا خانواده اش خودشان در به در خواستگار هستند یا این دختر خودش نزد من آمده و فرم پر کرده است.

۳ – برخی از واسطه‌ها بدون در نظر گرفتن خط قرمز‌های فرد و بدون شناخت درست از خواسته‌های او، با سرعت موارد زیادی را به او معرفی میکنند و اگر فرد به چند مورد پاسخ منفی بدهد، معرف به او برچسب سختگیری میزند و کنارش می‌گذارد که دوباره در این مورد هم عزت نفس فرد خدشه دار خواهد شد.

منبع : تابناک باتو

برچسب ها: ازدواج ، واسطه گران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.