سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هوای البرز در وضعیت هشدار؛ در خانه بمانید

کیفیت هوای کرج در وضعیت بسیار ناسالم قرار گرفته است و کارشناسان هشدار می دهند برای حفظ سلامت در این هوا نباید به هیچ وجه از منزل خارج شد.

بر اساس آخرین داده‌های ایستگاه‌های سنجش کیفیت آلودگی هوای استان البرز، شاخص بر خط کیفیت هوا در صبح سه‌شنبه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ایستگاه کرج هم‌اکنون بر روی عدد ۲۱۶ قرار گرفته و کیفیت هوا در وضعیت بسیار ناسالم قرار دارد.

بر همین اساس شاخص آلودگی هوا در شهرستان‌های فردیس، ساوجبلاغ، نظرآباد به ترتیب ۱۵۷، ۱۷۲ و ۱۹۲ است که بر این مبنا کیفیت هوای اشتهارد در وضعیت سالم و کیفیت هوای فردیس و ساوجبلاغ دیگر شهرستان‌ها در وضعیت ناسالم قرار دارد.

وزش باد شدید و لحظه‌ای، گرد و خاک و تردد خودرو‌ها عامل کاهش کیفیت استان شده است و بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی این وضعیت تا پایان وقت سه شنبه سوم خرداد ادامه خواهد داشت.

بر این اساس ساکنان شهر‌های البرز به ویژه گروه‌های حساس از جمله بیماران قلبی یا ریوی، کودکان و سالمندان به غیر از موارد ضروری از خانه خارج نشوند.

آلودگی هوا مدارس البرز را تعطیل کرد
شب گذشته هم مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: تمامی مقاطع تحصیلی استان البرز سه شنبه سوم خرداد تعطیل است.

آقای فلاح نژاد گفت: بنا به تصمیم اخذ شده در کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای استان، تمامی مقاطع تحصیلی استان البرز سه شنبه سوم خرداد ماه ۱۴۰۱ به دلیل کاهش کیفیت هوا تعطیل است.

او گفت: زمان امتحانات فردا به روز دیگری موکول و متعاقبا توسط آموزش و پرورش اعلام می‌شود.

رژیم غذایی مناسب برای مقابله با آلودگی و ریزگرد‌ها
آلودگی هوا به خودی خود حاوی ترکیبات اکسید کننده و سمی است و از طرفی بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان می‌دهد؛ اما ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از این فعالیت‌ها ممانعت به عمل می‌آورند. مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین‌های ای، سی، بتاکاروتن، سیلنیوم و روی هستند.

این مواد مغذی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی که دارند به‌طور موثری از بروز التهابات جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن رادیکال‌های آزاد موجود در هوای آلوده می‌شوند.

 متخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی  گفت: این گرد و غبارکه از کشور‌های همسایه وارد کشور ما شده اند، ذرات درشتی هستند که نفوذپذیری آن‌ها به قسمت‌های تحتانی ریه کمتر بوده، اما این ذرات درشت با گرد‌های ریز آلودگی هوا و گرده‌های گیاهی ترکیب شده و می‌توانند علاوه بر تحریک زایی، آلرژی زا نیز باشند.

آقای خیاط زاده می گوید: این گردو غبار در بیماران مبتلا به آسم و آلرژی نهفته موجب بروز علامت‌های تنفسی، تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه در دستگاه تنفس تحتانی و علائمی مانند آبریزش، عطسه، سوزش گلو در دستگاه تنفسی فوقانی وحتی سوزش چشم نیز می‌شوند.

او گفت: کودکان، افراد مسن و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای قلبی ریوی دارند، در روز‌هایی که گرد و غبار بیش از حد مجاز بوده در معرض خطر بیشتری هستند و باید در ساعات اوج آلودگی هوا در منزل مانده و در صورت لزوم خروج از منزل از ماسک‌های با فیلتر استاندارد استفاده کنند.

آقای خیاط زاده گفت: مردم از پیاده روی، ورزش کردن و فعالیت‌های هوازی در زمان گرد و غبار به خصوص در اوایل صبح و هنگام غروب اجتناب کنند.

او گفت: بستن پنجره ها، استفاده از پنجره‌های دو جداره، مسدود کردن راه‌های ورود هوایی در کاهش ورود گرد و غبار وآسیب ناشی از آن تاثیرگذار است.

به گفته متخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند میوه‌ها و سبزیجات برگ سبز تازه با سم زدایی و تقویت سیستم ایمنی نقش به سزایی در مقابله با آسیب‌های ناشی از گردو غبار و آلودگی هوا به سلامتی بدن دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.