سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل ثبت احوال استان:

سیستان‌وبلوچستان بیشترین نرخ زاد و ولد را دارد

رضا راحت دهمرده گفت: سیستان و بلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان در کشور، بالاترین نرخ ولادت را داراست که حدود ۶۶ درصد از جمعیت جوان هستند و زیر ۳۰ سال سن دارند و ۳.۸ درصد از جمعیت کل کشور را در بر می‌گیرند.

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان  گفت:جمعیت یکی از مهمترین سیاست‌های کشور که در آینده موجب پیشرفت و یا پسرفت جامعه خواهد شد، بیان کرد: جمعیت، جزء اساسی‌ترین مباحث مدیریت هر کشور و نظام برنامه ریزی قلمداد می‌شود به همین دلیل، حفظ تعادل و پویایی ساختار آن، همواره مورد توجه حکومت‌ها در اعصار گوناگون است و دولت‌ها با توجه به روند توسعه‌ای خود سیاست‌های جمعیتی مختلفی در برابر رشد و یا کاهش جمعیت در پیش می‌گیرند.

رضا راحت دهمرده، گفت: موضوع جمعیت در ادوار مختلف نشان دهنده اهمیت در جمهوری اسلامی ایران است که دو بار سیاست‌های جمعیتی در دست بازنگری و تجدید نظر قرار گرفت و مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت این مقوله در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ فرمودند.

او گفت: سیستان و بلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان در کشور، بالاترین نرخ ولادت را داراست، اما در سال‌های اخیر همانند سایر استان‌های کشور، اما کمتر با کاهش جزئی رشد جمعیت روبرو شده است و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

این مقام مسئول با اشاره به ارتباط بین رشد و یا کاهش جمعیت با شهرنشینی، رفاه و سطح سواد مردم  گفت: توجه به نظام رفاه اجتماعی یکی از مسائل اساسی و مهم برای کمک به رشد جمعیت است و نرخ موالید را که درحال حاضر کاهش یافته است، با ایجاد رفاه اجتماعی می‌توان افزایش داد و تاثیر مستقیمی بر رشد جمعیت خواهد داشت.

او گفت: حدود ۶۶ درصد از جمعیت سیستان و بلوچستان جوان هستند و زیر ۳۰ سال سن دارند و ۳.۸ درصد از جمعیت کل کشور را در بر می‌گیرند.

دهمرده با اشاره به سهم سالمندی استان گفت: ۳ درصد از جمعیت استان بالای ۶۵ سال هستند و سیستان و بلوچستان کمترین سهم سالمندی در بین استان‌ها را داراست.

او  با اشاره به نرخ باروری در سیستان و بلوچستان گفت: آخرین آمار به طور میانگین در هر شبانه روز حدود ۲۳۷ نوزاد و هر ساعت حدود ۱۰ نوزاد در استان سیستان و بلوچستان متولد می‌شوند.

مدیرکل ثبت احوال استان گفت: سیستان و بلوچستان رتبه دوم نرخ ازدواج در کشور و در حوزه طلاق رتبه آخر ثبت طلاق در کشور و شهرستان سراوان بالاترین رشد جمعیت و سیستان کمترین رشد جمعیت استان را داراست.

او با اشاره به نقش دستگاه‌های حوزه اجتماعی در خصوص جمعیت استان  گفت: بر اساس ابلاغیه سیاست‌های جمعیت مقام معظم رهبری و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیش از ۲۰ ارگان و دستگاه اجرایی موظف هستند تا با برنامه‌ریزی‌های جامع و بلند مدت برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و فرهنگ سازی مناسب در خصوص سیاست‌های جمعیتی در کشور صورت گیرد.

راحت دهمرده با اشاره به آخرین وضعیت فاقدین شناسنامه در سیستان و بلوچستان گفت: علیرغم سابقه طولانی و قدمت ثبت احوال در استان و صدور اولین شناسنامه در سال ۱۳۰۷ در استان و اجرای طرح‌های مختلف در سال‌های گذشته کماکان افرادی مدعی داشتن تابعیت ایرانی و فاقد شناسنامه بوده اند.

او گفت:افراد فاقد شناسنامه باید ایرانی بودن خود را با سند و مدرک ثابت کنند، ادامه داد: بر اساس قانون و دستورالعمل، وظیفه ثبت احوال تشکیل پرونده برای افراد فاقد شناسنامه و مشکوک تابعین است، اما بررسی میدانی در رابطه با مشخص شدن هویت و تابعیت این افراد از طریق مراجع ذیصلاح قابل انجام است.

مدیرکل ثبت احوال با اشاره به تعداد صدور سند سجلی برای فاقدین شناسنامه در سیستان و بلوچستان گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۸۳ پرونده در کیمسیون‌های فاقدین شناسنامه در سطح استان بررسی شد که از این تعداد ۱۶۰ پرونده مورد تایید و ۴۲۳ پرونده توسط کمیسیون فاقدین رد تابعیت شده اند که این نشان دهنده این موضوع است که این گونه افراد ایرانی نبوده و تلاش می‌کنند تا تابعیت ایرانی را کسب کنند.

او گفت: بیشترین افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی است و طبق قانون برای فرزندی که دارای مادر ایرانی و پدر خارجی است، امکان تشکیل پرونده در ثبت احوال وجود ندارد و طبق قانون جدید اینگونه افراد باید جهت کسب ثبت نام به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی مراجعه و تشکیل پرونده دهند.

راحت دهمرده بیشترین افراد تایید تابعیت را در شهرستان چابهار اعلام کرد و  گفت: بیشترین افراد فاقد شناسنامه در شهرستان‌های زاهدان و چابهار و حاشیه شهر‌های بزرگ استان هستند.

او گفت: فاقدین شناسنامه چندین گروه هستند  فاقدین شناسنامه؛ افرادی که پدر یا جد پدری آنان ایرانی و دارای مدارک هویتی هستند و تاکنون به دلایل مختلف موفق به دریافت شناسنامه نشده اند که طبق قانون با ارائه مدارک سجلی و انحصار وراثت، ثبت احوال نسبت به تشکیل پرونده اقدام و پس از طی مراحل قانونی و تایید هویت آنان از طریق مراجع قانونی برای آنان شناسنامه صادر می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان گفت: فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی؛ درصد بالایی از افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان را این گونه افراد تشکیل می‌دهند که این افراد در اجرای قانون و جهت کسب تابعیت ایرانی باید در سامانه اداره کل اتباع و امور خارجی ثبت نام کرده و پس از استعلام مراجع قانونی و تایید هویت آنان پرونده به ثبت احوال ارسال تا نسبت به صدور شناسنامه اقدام کنند.

او گفت: مدعیان تابعیت؛ عمده کسانی که هیچ گونه مدارک سببی و نسبی نداشته و نمی‌توانند مدارک دال بر ایرانی بودن خود ارائه کنند و به دلیل سکونت طولانی ادعای ایرانی بودن را داشته که طبق قانون از طریق ثبت احوال اقدامی برای آنان مقدور نمی‌باشد و این گونه افراد باید از طریق وزارت امور خارجه اقدام به کنند.

راحت دهمرده با اشاره به اقدامات اساسی برای تسریع در روند صدور شناسنامه اظهار کرد: ایجاد وراه اندازی اداره مستقل ونمایندگی درمراکز بخش‌ها جهت مرتفع نمودن مشکلات مردم دررفت وآمد ازمناطق روستایی بامسیر‌های طولانی وصعب العبور به شهر که موجب دیرثبتی وکم ثبتی وقایع حیاتی می‌شود.

او گفت: تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌های فاقدین شناسنامه ومشکوک التابعه در استان بطوری که درسال ۱۳۹۳ تاکنون این اداره کل رتبه اول درکشور را کسب کرد، ارتقاء شاخص ولادت با ثبت ۹۸.۱% ولادت‌ها درمهلت قانونی ۱۵روزه که نسبت به رقم ۸۹.۹% درابتدای سال ۱۳۹۱حدود ۸.۲% رشد و ارتقاء شاخص وفات با ثبت ۹۴.۸% وقایع وفات درمهلت قانونی ۱۰روزه که نسبت به رقم۶۸.۴% درابتدای سال۱۳۹۱ حدود ۲۶.۴% رشد داشته است.

این مسئول  گفت: امضاء تفاهم نامه باسایر دستگاه‌ها دولتی؛ آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، دفترامور روستایی، استانداری، کمیته امداد حضرت امام (ره)، اداره کل امورعشایری، ثبت اسناد واملاک، پزشکی قانونی و اداره کل پست جهت خدمات رسانی آسان به جمعیت‌های هدف و راه اندازی نمایندگی ثبت احوال دربیمارستان‌های شاخص استان جهت ثبت وقایع حیاتی درمهلت‌های قانونی وتسریع درارائه خدمات به مردم از مهم‌ترین اقدامات بود.

راحت دهمرده گفت: مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال ۱۳۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند.

او گفت: در ادامه این مسیر در سال ۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی تصویب و بیش از ۲۰ نهاد و دستگاه موظف شدند تا در اجرای سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده قدم بردارند.

مدیر کل ثبت احوال استان گفت: سیستان و بلوچستان با جمعیت حدود سه میلیون و ۱۲۸ هزار معادل ۳.۸ درصد جمعیت کشور را داراست که از این تعداد ۴۸.۵ درصد در شهر‌ها و ۵۱.۵ درصد جمعیت روستایی بالاترین درصد جمعیت روستایی کشور را داراست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.