سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا نباید خودرو را به‌صورت "وکالت‌نامه‌ای" خرید و فروش کنیم؟!

برخی از هموطنان همچنان اقدام به ارائه وکالت‌نامه برای نقل و انتقال خودرو می‌کنند و بارها دیده شده است که خریدار ماه‌ها با گذشت زمان اعتبار وکالت‌نامه، اقدام به تعویض پلاک نکرده و فروشنده نیز بی‌خبر از ماجرا است!

پلیس راهور بار‌ها نسبت به ارائه وکالت‌نامه برای نقل و انتقال خودرو‌ها هشدار داده و اعلام کرده است که هموطنان تا جای ممکن از ارائه وکالت‌نامه برای نقل و انتقال خودرو خودداری کنند، زیرا این کار معایب و آسیب‌های احتمالی زیادی در پی خواهد داشت.

علی‌رغم آن، برخی از هموطنان همچنان اقدام به ارائه وکالت‌نامه برای نقل و انتقال خودرو می‌کنند و بار‌ها دیده شده است که خریدار، ماه‌ها با گذشت زمان اعتبار وکالت‌نامه، اقدام به تعویض پلاک نکرده است و فروشنده نیز بی‌خبر از ماجرا است، در صورتی که اگر طی این مدت، خریدار با خودروی مذکور تصادفی مخصوصاً جرحی یا فوتی رقم بزند یا اینکه با خودروی مذکور جرمی صورت گیرد، عملاً فروشنده نیز به دردسر خواهد افتاد!

سرهنگ علی محمدی؛ رئیس مرکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور با بیان اینکه فروشنده و خریدار خودرو باید به‌صورت همزمان در مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک حضور داشته باشند، گفت: متأسفانه وکالت برای تعویض پلاک خودرو مشکلات فراوانی برای خریدار و فروشنده ایجاد می‌کند، در برخی موارد ارکان اصلی خودرو عوض شده است یا خودرو تصادف شدید بالای ۶۰ درصد داشته است لذا بنابر تشخیص پلیس، خودرو ایمنی و استاندارد لازم را برای شماره‌گذاری ندارد و خریدار عملاً نمی‌تواند خودرو را تعویض پلاک کند، در این حال فروشنده پول خودرو را گرفته است و خریدار متضرر می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر پیش آمده که خودرو سرقتی بوده و مشکلات زیادی برای خریدار ایجاد کرده است و فروشنده نیز متواری شده است.

محمدی خاطرنشان کرد: در موارد عکس هم فروشنده وکالت داده و خریدار تعویض پلاک نکرده است و تخلفات رانندگی که در این مدت مرتکب شده است در کد ملی فروشنده نشسته و جریمه‌ها برای فروشنده آمده است.

این مقام انتظامی با تأکید بر اینکه خریدار و فروشنده خودرو باید ابتدا به مراکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک مراجعه کنند و پس از بررسی و کنترل اصالت خودرو و مدارک مربوطه تعویض پلاک کنند، متذکر شد: با توجه به مشکلات یادشده، فروشندگان و خریداران خودرو از دادن و گرفتن هرگونه وکالت برای نقل و انتقال خودرو جداً خودداری کنند تا متضرر نشوند.

محمدی در پاسخ به این سؤال که فروشنده خودرو در صورت ارائه وکالت‌نامه به خریدار و عدم تعویض پلاک توسط خریدار باید چه اقدام قانونی انجام دهد، گفت: در این‌گونه موارد باید فروشنده به مراجع قضائی مراجعه کند و دادخواست توقیف و الزام به فک پلاک بگیرد تا مراحل قانونی انجام شود، البته این کار نیز زمان‌بر است.

وی با تأکید بر اینکه "اکنون اخذ نوبت تعویض پلاک به‌راحتی امکان‌پذیر است و این کار در مدت نیم ساعت انجام خواهد شد"، گفت: خرید و فروش وکالتی آسیب زیادی برای هر دو طرف دارد.

منبع: تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
حق گو
۰۰:۴۹ ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
از کجی شماس که طرف وکالت میزنه، الان بعضی از شهر مرکز تعویض پلاک ندارن و باید برن مرکز استان تعویض پلاک رو انجام بدن. وقتی خریدار از شهر دیگه ای میاد باید کلی مسیر رو بره تا مرکز استان ک تعویض پلاک کنه. در ثانی باید نوبت حداقل یک هفته ای که میدین برای تعویض پلاک بگیره. بخاطر همین کجی شماس که وکالت میزنه و عواقبش پیش میاد.
ناشناس
۲۲:۳۰ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
کاری نداره مثل دفاتر ۱۱۱۰ دفاتر تشخیص پلیس راهور تشکیل بدین
ناشناس
۲۲:۲۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
درستش کنید
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
قرار شد برای رفاه و اسایش و هزینه کم بمردم ثبت سند در دفتر خانه ها حذف شود اما مثل این که خواب خوبتر برای مردم وجیب مردم دیدند هزینه چندبرابری
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
سیستم خرید و فروش خودرو در ایران مشکل داره و راه کلاه برداری را باز گذاشته
باید مکانیزمی تعریف بشه که قولنامه اولیه در مرکز شماره گذاری تنظیم بشه و بعد از تعیین اصالت و تعویض پلاک، خریدار پول را تو همون مرکز و با نظارت دولت و پلیس به حساب فروشنده بزنه و بعد از طی مراحل فوق ، برگه سبز تحویل خریداربشه
اینطوری راه شیادی هم برای فروشنده و هم برای خریدار بسته میشه
در وضعیت فعلی یا باید خریدار عمده پول را پرداخت کنه و بعد برن تعویض پلاک ، که فروشنده میتونه اذیت کنه،، و یا تعویض پلاک که کردند باید خریدار پول را بده که باز اینجا خریدار میتونه ادا در بیاره
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
وقتی قیمت تعویض پلاک بسته به نوع خودرو بالای یک میلیون میشه مشخصه کسی نمیره برا تعویض. شده هم قیمت سند زدن برا ماشین. اینم پیگیری کنید کهوقتی کسی ماشینی را با هزار بدبختی می خره این پول چیه دیگه. قبلا کلا 100 تا 200 هزارتومن می گرفتن ولی حالا پول چند تا سند طلب دارن. لطفا پیگیری کنید