حجتالاسلام حمید احمدی در جلسه ستاد اربعین فارس که به میزبانی استانداری فارس برگزار شد، گفت: این ستاد هم اکنون دارای ۱۶ کمیته تخصصی است که از سازمانها و گروههای مردمی و دولتی تشکیل شده و ۲۸ دستگاه عضو این کمیته هستند و ستاد اربعین هماهنگکننده امور است.
او گفت: در سال ۹۸ تعداد هفت و نیم میلیون زائر به عتبات عالیات مشرف شدند که علاوه بر استفاده از ظرفیتهای مردمی، پذیرایی از زائرین اربعین و فراهم آوردن تأمین امنیت توسط کلیه دستگاههای اجرایی متولی صورت گرفت.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه یک وبسایت برای درج تولید محتوای اربعین طراحی شده است، گفت: پیشبینی میکنیم در اربعین سال جاری بیش از ۵ میلیون نفر به عتبات عالیات مشرف شوند که با تلاش تمام دستگاههای اجرایی زیر ساخت پذیرایی از این میزان زائر فراهم خواهد شد.
در این جلسه همچنین محمد هادی ایمانیه استاندار فارس نیز بیان کرد: در اجرای مراسم اربعین بایستی مسیر عبوری زوار خارجی باید دقیقا مشخص شود و شهرداران میان راهها باید موضوع اسکان و غذا زوار را پیشبینی کنند.
وی با اشاره به اینکه تلاش خواهیم کرد تا افزایش تعداد پروازها را در دستور کار قرار دهیم، گفت: باتوجه به شروع فصل گرما باشد و شیوع بیماریهای مسری بسیار زیاد است لذا در مسیر استان در حوزه بهداشت احداث پایگاههای سیار را در دستور کار قرار خواهیم داد.
استاندار فارس اضافه کرد: در خصوص استقرار کنسولگری عراق نیز تدابیر لازم در دستور کار است همچنین پیشنهاد اعزام دانشجویان و کارمندان دولت و نوشتن بهترین سفرنامه اربعین از دیگر موضوعاتی بود که استاندار فارس به آنها اشاره کرد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان فارس در این جلسه عنوان کرد: باتوجه به اینکه فارس یکی از استانهای پایلوت در عراق است که طی سالهای گذشته دو موکب در سامرا و کاظمین در جهت خدماترسانی برپا کرده است، این موکبها نیز در اربعین امسال هم برپا خواهد شد.
اسکندر قاسمی گفت: یکی از نکات حائز اهمیت تعامل با موکبهای عراقی است که فارس باتوجه به توجهاتی که به این موضوع داشته است بالغ بر ۲۰ موکب استان در سالهای گذشته با موکبهای عراق ادغام شدند که تعامل بسیار خوبی با یکدیگر دارند.
وی با تأکید بر اینکه پذیرایی از همه میهمانان و زوار عتبات عالیات در دستور کار است، گفت: مواکب ما فارغ از هر گونه تبعیض خدماترسانی را به همه زوار انجام میدهند همچنین در تمامی کواکب اقدامات فرهنگی اجرا میشود.
قاسمی اظهار کرد: استقرار درمانگاههای تخصصی در مواکب از دیگر اقدامات است، اما در خصوص برخی داروها کمبود وجود دارد و نیاز به همکاری هلال احمر در این موضوع است.
در این نشست نیز مدیر کل حمل و نقل جادهای فارس با بیان اینکه در استان فارس کمیتهای جهت هماهنگی با مجموعه صنوف و انجمنهای رانندگان در سطح استان تشکیل میشود، گفت: متأسفانه باتوجه به نبود یک چارت سازمانی و نبود یک مدیریت واحد از سوی فارس در مرز شلمچه و تغییر مرز دغدغهای است که هر سال با آن مواجهایم بنابراین در تلاشیم تا برنامهریزی لازم این مشکل برطرف شود و خروجی استانها تعیین شود.
راستیار افزود: ورود اتوبوسهای ویژه زوار پاکستانی و هندی و تغییر جهت آنها یکی از تهدیدهای حوادثی و دیگر دغدغه ما و نیاز است در این خصوص اتوبوس پاکستانی و هنری در مرز چذابه مستقر شوند چرا که بیشترین ترافیک مربوط به تردد این زائرین از مرز است.
در این جلسه همچنین محمد فرخزاده معاون گردشگری استانداری فارس خبر داد: مرز شلمچه امسال به استانهای فارس، یزد، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری، بوشهر، هرمزگان واگذار شده است و علاوه بر ظرفیتهایی که از سوی خارج تأمین میشود این استانها میزبان زوار عتبات عالیات خواهند بود.