سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استان فارس مقام اول کشور در اهدای عضو

استان فارس مقام اول کشور در اهدای عضو را دارد و سالانه ۱۵۰ مورد اهدای عضو در این استان انجام می‌شود.

دکتر ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران همزمان با روز اهدای عضو گفت: با توجه به این که اصل کار پیوند بر پایه اهدای عضو قرار گرفته باید اهدای عضو علاوه بر مرگ مغزی ها، از مرگ قلبی و مرگ‌های ریوی هم مورد استفاده قرار بگیرد.

او با بیان اینکه در حال حاضر در بسیاری کشور ها‌ی پیشرفته در دنیا تا ۴۰ درصد اهدای عضو از مرگ قلبی و مرگ ریوی‌ها انجام می‌شود، گفت: در ایران با وجود دارا بودن بزرگ‌ترین مرکز پیوند دنیا در شیراز و مراکز دیگر پیوند در سایر استان‌ها، اما سالانه تعداد زیادی بیماران نیازمند در لیست پیوند به دلیل نبود عضو ممکن است فوت شوند به همین جهت ضروری است که اهدای عضو از مرگ قلبی‌ها و مرگ ریوی‌ها هم در ایران انجام شود.

دکتر ملک حسینی گفت: این دسته از مرگ‌ها بر اثر سوانح، حوادث، سکته‌های قلبی یا در بخش‌های ICU، CCU و اورژانس‌ها رخ می‌دهد.
پدر پیوند کبد ایران با بیان که در این مرگ‌ها فرصت طلایی برای برداشتن عضو اهدایی ۲۰ دقیقه است، گفت: تیم تخصصی پیوند در بیمارستان فوق تخصصی پیوند ابوعلی سینای شیراز در تلاش است این مهم را در دستور کار خود قرار دهد، و برای تحقق آن ضروری است همه افراد کارت اهدای عضو داشته باشند.

دکتر بهادر مدیر بیمارستان بوعلی سینای شیراز هم با بیان این که در همه جای دنیا پیوند بر اساس اهدای عضو و موجودیت عصو‌های پیوندی شکل می‌گیرد، گفت: ایران کشوری است که در خاورمیانه اهدای عضو در آن روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود و در فرهنگ اهدای عضو هم در قله قرار دارد.

او گفت: با وجود این فرهنگ غنی در اهدای عضو، اما هر سال نزدیک به نصف یا یک سوم بیمارانی که در لیست دریافت عضو پیوندی قرار دارند به دلیل نبود عضو از بین می‌روند.

مدیر بیمارستان بوعلی سینای شیراز با اشاره به اینکه در برخی موارد خاص و استثنا از جمله برای پیوند در کودکان، نیاز به پیوند از فرد زنده ضروری می‌شود، گفت: در بیمارستان فوق تخصصی پیوند ابوعلی سینای شیراز فقط در پیوند کبد و کلیه از فرد زنده انجام می‌شود و در این شرایط خاص فقط از بستگان درجه یک بیمار شامل پدر، مادر، خواهر و برادر و آن هم با رضایت کامل فرد این کار صورت می‌گیرد.

بهادر گفت: در شیراز به هیچ عنوان پیوند زنده به زنده از افراد غریبه انجام نمی‌شود.

او همچنین بر این نکته تاکید کرد که اعضای اهدایی در ایران و در این بیمارستان فقط به بیماران ایرانی پیوند زده می‌شود و بیماران خارجی تنها در صورت ضرورت اهدای عضو از فرد زنده در بستگان خود در این بیمارستان انجام می‌شود.

غلامی رییس واحد هماهنگی و فراهم آوری عضو بیمارستان ابوعلی سینا هم گفت: در اهدای عضو، استان فارس در مقام اول کشور قرار دارد و سالانه ۱۵۰ مورد اهدای عضو در فارس انجام می‌شود.

او با بیان اینکه هر مرگ مغزی می‌تواند با اهدای ۸ عضو، به ۸ نفر زندگی دوباره ببخشد، گفت: مرگ مغزی‌ها علاوه بر اهدای اعضای حیاتی می‌توانند با اهدای پوست، و استخوان، تاندون و سایر اعضا، کیفیت زندگی بسیاری از بیماران نیازمند را هم بهبود ببخشند.

غلامی با بیان اینکه ۱۵ تا ۲۰ در صد بیماران نیازمند به پیوند را کودکان تشکیل می‌دهند، گفت: در حال حاضر در این بیمارستان، ۸۰۰ بیمار در لیست پیوند کبد و ۴۰۰ بیمار در لیست پیوند کلیه قرار دارند و تعداد کمی از بیماران هم در لیست انتظار پیوند پانکراس، روده، قلب و ریه هستند.

در تقویم ملی ایران هر سال ۳۱ اردیبهشت ماه به نام روز اهدای عضو نامگذاری شده است.

منبع: صدا و سیما

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.