سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رمز عبور‌هایی که نباید انتخاب کنید!

انتخاب رمز عبور مناسب می‌تواند امنیت زندگی دیجیتال ما را تأمین و برعکس، می‌تواند امنیت آن را تهدید کند.

اگر از زمانی که برای اولین بار حساب‌های آنلاین خود را در دهه ۱۹۹۰ راه اندازی کردید تا کنون از همان رمز‌های عبور قدیمی استفاده می‌کنید، ممکن است اکنون زمان بسیار خوبی برای ایجاد برخی تغییرات ساده باشد.

علی‌رغم هشدار‌های بی‌پایان کارشناسان امنیت سایبری، به نظر می‌رسد که میلیون‌ها نفر از ما همچنان در مورد امنیت حساب‌های آنلاین خود مرتکب اشتباهات بسیار ساده‌ای می‌شویم، از جمله استفاده از رمز‌های عبوری که به راحتی هک می‌شوند.

کد‌هایی مانند "۱۲۳۴۵۶"، "qwerty" و "password" همچنان بسیار محبوب هستند، زیرا به راحتی قابل به خاطر سپردن هستند، اما این موضوع آن‌ها را به هدف سارقان سایبری نیز تبدیل می‌کند.

اشتباه دیگری که بسیاری از ما مرتکب می‌شویم این است که از رمز عبوری استفاده می‌کنیم که شامل اطلاعات شخصی مانند تاریخ تولد یا نام حیوان خانگی است، زیرا این می‌تواند روند هک را تسهیل کند.

طبق یک نظرسنجی تازه توسط Uswitch، حدود ۳۰ ٪ از ما دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهیم که می‌تواند افراد بیشتری را در معرض خطر قرار دهد.

در زیر لیستی از رایج‌ترین رمز‌های عبور آورده شده است که در صورت استفاده از هر یک از آنها، بهتر است فوراً آن‌ها را تغییر دهید.

۱۰ مورد از بدترین رمز عبورها

۱ - ۱۲۳۴۵۶

۲ - ۱۲۳۴۵۶۷۸۹

۳ - qwerty

۴ - رمز عبور

۵ - ۱۱۱۱۱۱۱۱

۶ - ۱۲۳۴۵۶۷۸

۷ - abc۱۲۳

۸ - ۱۲۳۴۵۶۷

۹ - رمز عبور ۱

۱۰ - ۱۲۳۴۵

اگر نگران گذرواژه‌های خود هستید، نکات زیادی وجود دارد که به امن‌تر کردن حساب‌هایتان کمک می‌کند. تیم امنیتی Check Point نکات مفیدی را برای کمک به ایمن ماندن آنلاین منتشر کرده است:

استفاده از ترکیبی از کاراکترها: داشتن یک رمز عبور از عبارات ساده یا تاریخ‌های مهم برای زندگی شخصی کاربر، یک روش بسیار رایج است. با این حال، این عادت به طور جدی رمز عبور را تضعیف می‌کند، زیرا اطلاعاتی مانند روز تولد را می‌توان به راحتی توسط مجرمان سایبری پیدا کرد.

همیشه از یک دنباله تصادفی از اعداد، حروف و نماد‌های مختلف برای هر پلتفرم استفاده کنید.

رمز عبور متفاوت برای هر حساب: از آنجایی که برنامه‌ها و سرویس‌های زیادی وجود دارند که اکنون به جزئیات ورود نیاز دارند، تکرار یک رمز عبور فردی برای همه آن‌ها وسوسه انگیز است، اما این ایده بدی است. همانطور که ما کلید یکسانی برای باز کردن قفل خانه یا محل کار خود نداریم، نباید از رمز عبور یکسانی استفاده کنیم، زیرا این کار فقط باعث می‌شود هکر‌ها بتوانند قفل کل زندگی دیجیتال ما را باز کنند.

هر چه رمز عبور طولانی‌تر باشد، قوی‌تر است: درست است که هر چه رمز عبور طولانی‌تر باشد، به خاطر سپردن آن دشوارتر است، اما این یکی از بهترین راه‌ها برای ایمن نگه‌داشتن اطلاعات است، بنابراین حتماً از حداقل ۸ عدد برای تقویت سطوح امنیتی استفاده کنید.

تغییرات منظم ایجاد کنید: تغییر منظم رمز عبور می‌تواند یک چالش تقریبا غیرممکن به نظر برسد.

احراز هویت دو مرحله ای: در حالی که انجام تمام اقدامات فوق مطمئناً اثربخشی رمز عبور را بهبود می‌بخشد، همچنین لازم است احراز هویت دو مرحله‌ای نیز پیاده سازی شود. این به این دلیل است که تهدید‌های جدید دائماً در حال ظهور هستند، بنابراین برای اطمینان از اینکه شما کاملاً محافظت می‌شوید و هر بار که یک مهاجم یا یک فرد غیرمجاز می‌خواهد به حساب شما دسترسی پیدا کند به شما اطلاع داده می‌شود، امنیت شما را بهبود می‌بخشد.

منبع: خبرگزاری سما

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.