علیرضا ارجمندی در جلسهای که با کسبه بازار کهنه در مورد مشارکت در مرمت بازار برگزار شد، با اشاره به تفاهمنامه سهجانبه شهرداری، میراثفرهنگی و هیئت امنای بازار گفت: میراثفرهنگی قم متعهد به مرمت سقف، شهرداری قم متعهد به بهسازی کف بازار و هیئت امنا و کسبه بازار، متعهد به مرمت قسمتهای داخلی و نمای درهای ورودی مغازهها شدهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با قدردانی از مشارکت شهرداری در مرمت بازار تاریخی شهر گفت: شهرداری با اصلاح زیرساختها و کفسازی بازار کهنه به تعهدات خود عمل کرده است.
او در ادامه از اختصاص حدود ۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای عملیات مرمت مجموعه تاریخی بازار قم شامل بازار کهنه، نو و تیمچه طبق تعهدات میراثفرهنگی در این تفاهمنامه خبر داد و گفت: اقدامهای مرمتی شامل استحکام بخشی پایهها، سبکسازی، عایقکاری و مرمت بام، اندود کاهگل و کفپوش بام، مرمت پوشش استحفاظی تیمچه بزرگ، ساخت و مرمت درهای چوبی سنتی، نصب دربهای تیمچه خواهد بود.
ارجمندی با تاکید بر اهمیت مشارکت و همراهی کسبه در بازسازی بازار سنتی گفت: ساماندهی بازار کهنه بیش از هر چیز نیازمند مشارکت کسبه دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم با اشاره به اهمیت بازار کهنه در هویت بخشی تاریخی به شهر گفت: بازار کهنه قم برای ساماندهی و تبدیل آن به بازارچه دائمی صنایعدستی نیازمند تسهیلات و همکاری سایر دستگاههای اجرایی است.
بازار کهنه قم با عمر بیش از حدود ۴۵۰ سال که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمیگردد کارگاههای صنایعدستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری، منبتکاری و … در آن فعال است.
این بازار در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراثفرهنگی رسید