سهام عدالت گونهای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد)، از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.
در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت، بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به قشرهای کمدرآمدتر فروخته میشود. در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را میخوانیم.
جاماندگان دریافت سود سهام عدالت، فقط تا پایان امروز، جمعه ۳۰ اردیبهشت وقت دارند تا اطلاعات خود را در سامانه سجام اصلاح و تکمیل کنند. از روز شنبه (۳۱ اردیبهشت) واریز سود سال ۹۸ و ۹۹ برای آنها انجام خواهد شد.
حسین قشمی مدیر پرداخت سود سهام عدالت در شرکت سپردهگذاری مرکزی، توضیح داد: افراد به چند دلیل از جمله شماره شبای نامعتبر و ارائه حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت، سود سهام خود را دریافت نکردهاند.
۲۱ اسفند سود مربوط به عملکرد سال ۹۹ سهام عدالت برای ۴۳ میلیون و ۶۶۵ هزار و ۳۳۱ نفر دارنده آن واریز شد.
رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن تشریح افرادی که در لیست جاماندگان سهام عدالت قرار دارند، در مورد نحوه فروش این سهام برای مشمولان توضیحاتی را ارائه کرد.
حسین قربانزاده، با اشاره به بند الف تبصره ۲ قانون بودجه اظهار کرد: طبق این بند دولت مکلف شده است به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق قانون سیاست اصل ۴۴ سهام عدالت پرداخت کند.
وی ادامه داد: ماده ۳۴ تبصره سه قانون سیاست اصل ۴۴ ساز و کاری را پیشبینی کرده است که وزارت رفاه افرادی که استحقاق دریافت سهام عدالت را دارند تعیین کند. در این راستا چند جلسه با وزارت رفاه برگزار شده است تا به اشراف کافی در این حوزه برسیم. البته چند وقتی است که موضوع دهک بندی و یارانهها وزارت رفاه را درگیر کرده، اما این موضوع باید تا پایان خرداد مشخص شود.
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود پرداخت سهام عدالت به دو دهک اول و چهار دهک بعدی باشد، عنوان کرد:، اما در کشور چنین اشرافی از مجموع درآمد وجود ندارد.
در ابتدا سهام عدالت بر اساس رده بندی شغلی بود، برای مثال کارمندان دولت، تاکسیرانان، خادمان مسجد و…، این موضوع باعث شد بعضا افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت نیستند، سهام عدالت دریافت کنند و برعکس.
دهک بندی توسط وزارت رفاه انجام میشود، اما اینکه چه میزان سهام و به چه طریقی واگذار شود هنوز مشخص نیست.
قربانزاده افزود: البته ما باید سهام ارزشمندی را به مردم واگذار کنیم و این درحالی است که تعداد شرکتهای دولتی ارزشمند به انگشتان دو دست هم نمیرسد.
در واقع دست دولت برخلاف سالهای گذشته در انتخاب سهام باز نیست. از طرف دیگر درکنار سهام عدالت باید به تکالیف دیگر دولت مانند ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بندی تبصره دو که مرتبط با سازمان تامین اجتماعی است، ۷۰ هزار میلیارد تومان که منابع بودجه است، ۳۵ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دولتها و… نیز توجه کرد.
بعد از پیگیری مشمولان سهام عدالت برای زمان واریز سود سهام عدالت، «سید احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی از واریز این سود در تاریخ ۲۱ اسفند ماه خبر داد که در همان زمان هم «مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تایید صحبتهای وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرد: سود سهام عدالت در تاریخ اعلام شده به حساب سهامداران واریز خواهد شد.
سود سهام عدالت ۹۹ در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ و نیز در زمان اعلام شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی به حساب بیش از ۴۳ میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت که سجامی بودند یا شماره شبای بانکی آنها از طریق سامانه سهام عدالت در اختیار شرکت سپرده گذاری قرار گرفته بود، به صورت یکجا واریز شد که مبالغ واریز شده حاکی از افزایش ۳ برابری سود این سهام نسبت به سال ۹۸ بود.
طبق واریزیهای انجام شده برای کسانی که دارای پرتفوی ۴۹۲ هزار تومانی سهام عدالت هستند مبلغی معادل پنج میلیون و ۳۲۰ هزار و ۳۹۹ ریال سود، افراد دارای پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت، پنج میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۴۴ ریال و دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی رقمی معادل ۱۰ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۸۷۱ ریال سود پرداخت شد.
همچنین در این میان برخی از سهامداران وجود داشتند که تحت تاثیر فروش بخشی از پرتفوی خود اعدادی کمتر از رقم اعلام شده را دریافت کردند.
به محض اعلام وزیر اقتصادی و دارایی در زمینه تکمیل پرداخت سود سهام عدالت، برخی از سهامداران نسبت به نحوه واریز این سود معترض و با تماس به ایرنا اعلام کرده بودند که با وجود عدم فروش سهام خود در بازار، اما سودی به حساب آنها واریز نشده است.
گفتنی است، براساس آمار اعلام شده از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی، سود سهام عدالت برای بیش از دو میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت پرداخت نشده که علت اصلی آن مربوط به عدم ارائه شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت بود.
چنین اتفاقی منجر به اعتراض گسترده مشمولان سهام عدالت شد که تحت تاثیر چنین اتفاقی پیگیریهای زیادی از سوی مسوولان حاضر در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام شد و طی چند روز گذشته «محمود حسنلو»، مدیر فناوری شرکت سپردهگذاری مرکزی به نخستین زمان واریز سود سهام عدالت جاماندگان سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: مشمولان این سهام تا ۳۰ اردیبهشت ماه میتوانند مشخصات خود را در سایت ارسال کنند و سود آنها در ۳۱ اردیبهشت ماه واریز خواهد شد.
منبع : مشرق نیوز
من یه دختر دارم که سهام عدالت نداره
اخبار ورسانه ها میگن که کسانیکه از سهام عدالت جا مانده اند.از خرادادماه ک امروز اولین روزش میباشد ثبت نام کنند.وبنده امروزبه دفتر پیشخوان رفتم واظهار بی اطلاعی کرده ومیگویند ک چنین چیزی نیست.والان ۲سال ب همین روال دارن قول ووعده میدهند.تورا بخدا .مارا راهنمایی کنید.
من هم یک ایرانیم وبا ۲بچه وکارگرم.تاکنون هیچگونه سهام عدالتی دریافت نکردم.ممنونم
این ثبت نام نیست، فقط برای تکمیل ثبت نام دفعات قبل هست.
منتظر بمانید تا زمان ثبت نام را اعلام کنند.
کی ثبت نام انجام شد کخه اصلاح بشه؟
البته همسرم کد ملیش اشتباه ثبت شده بود و به کس دیگه پرداخت میشه
چطور میتونیم ثبت نام کنیم
یعنی می خواهند نابرده رنج صاحب گنج شوند