سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغییر کتب درسی دانش آموزان، ماموریت وزارت آموزش و پرورش

تغییر در مفاهیم کتب درسی و حذف مطالب کم کاربرد از مهمترین اهداف آموزش و پرورش در سال آینده تحصیلی است.

سال تحصیلی به انتهای خود رسیده است. این سال تحصیلی شاهد تلفیق آموزش‌های مجازی و استفاده از شبکه سراسری شاد و همچنین آموزش حضوری و مسائلی مانند رتبه بندی معلمان، اجرایی سازی سند تحول بنیادین بود. البته مشکلاتی پنهان در نظام آموزشی وجود دارند که نمی‌توان آن ها را فراموش کرد و شاید ادامه بی توجهی به آن ها مشکلات جدی تری را به وجود آورد.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان و فرهنگیان، به نکاتی درباره نظام آموزشی کشور اشاره کردند که شاید در دوره‌های گذشته کمتر به آن ها توجه شده است.

رهبر انقلاب در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت آموزش درست و دقیق به دانش آموزان از لزوم تغییر در کتب درسی گفته و عنوان کردند: "بعضی مطالب در برنامه درسی کنونی، صرفاً محفوظاتی است که بدون هیچ سودی برای حال یا آینده دانش‌آموزان به ذهن آن‌ها سرازیر می‌شود که باید این موارد شناسایی و از آموزش‌ها حذف شود.

مسائلی همچون سبک زندگی اسلامی، تعاون و همکاری اجتماعی، مطالعه و تحقیق، فعالیت‌های جهادی، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و نظم و قانون‌گرایی از جمله مهارت‌هایی است که باید در مدرسه آموزش داده و از دوران کودکی و نوجوانی در افراد نهادینه شود.

نسل نوجوان و جوان، باید دارای هویت ملی و اسلامی- ایرانی، معتمد به نفس، مقاوم، آگاه از اندیشه‌های امام و آرمان ها، دانشمند و کارآمد پرورش یابد."

پس از مطرح شدن این سخنان بود که لزوم تغییرات در کتاب‌های درسی از طرف مسئولین آموزش و پرورش مطرح شد و یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتب درسی دانش آموزان گفت و خبر از حذف دروس غیر کاربردی داد.

نوری در مصاحبه خود از نارسایی بعضی دروس گفت و قول حذف موارد قابل اصلاح را داد و عنوان کرد که باید مهارت‌آموزی، تقویت هویت ملی، قانون و نظم‌پذیری در برنامه درسی لحاظ شوند.

این تغییرات در شرایطی است که با اعلام نوری کتب درسی برای سال آینده چاپ شده اند و حذفیات و تغییرات برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ اجرایی خواهند شد.

صادق ستاری فرد، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره اظهار کرد: تغییرات کتب درسی دانش‌آموزان در سه قالب محتوا، برنامه درسی و بسته‌های آموزشی از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اجرا می‌شود.

به گفته وی از مهر ۱۴۰۱ بسته‌های آموزشی چند رسانه‌ای با عنوان برنامه‌های مکمل درسی در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرند. محتوای کتاب‌های درسی، بسته‌های آموزشی چندرسانه‌ای و هم برنامه درسی در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برای دانش آموزان با تغییراتی همراه است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: بعضی مطالب در برنامه درسی کنونی، صرفاً محفوظاتی هستند که بدون هیچ سودی برای حال یا آینده دانش‌آموزان به ذهن آن‌ها سرازیر می‌شوند که باید این موارد شناسایی و از آموزش‌ها حذف شوند.

کتاب‌های درسی هر ۵ سال باید بازنگری شوند و متناسب با نیاز‌های روز جامعه تغییر پیدا کنند. موضوعی که به نظر می‌رسد پس از صحبت‌های رهبری از طرف وزارت آموزش و پرورش توجه‌ ویژه‌ای به آن شده است. با توجه به سند تحول بنیادین و تاکید بر موضوع پرهیز از حافظه محوری و آموزش دروس کاربردی، وزارت آموزش و پرورش باید با نگاهی نو و دقیق به این موضوع بپردازد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۱
کتابهای درسی ریاضی و علوم در ابتدایی مطالب زیادی را خلاصه وار گفته و میزان تمرینات کم هست. در فارسی ابتدایی قواعد بیان شده است در حالیکه در کتب کمک درسی همین کتاب حجم چند برابری پیدا می کند.
کتاب های متوسطه دوم پرحجم و گنگ است حتا معلم هم نمیتونه خوب درس بده زیرا در کنار یک کتاب دو کتابو چند استاد لازمه که کتاب درسی را تفهیم کند. دروس عمومی فقط یک یا دوسال تدریس شوند بعضی کتب از اول ابتدایی تدریس شده اند و الان وقت را بگذارید روی دروس تخصصی و علمی.
اگر خواهان پیشرفت کشور و علاقه مندی بچه‌ها هستین کمی هم به شرایط زمان و روحیات بچه‌ها نگاه کنید بعد کتاب بنویسید.
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
اگر واقعا اصلاح موارد درسی را ماموریت میدانید، آنرا بسال دیگر موکول نکنید. جلوی ضرر را هروقت بگیریم منفعت است. همین امسال چرندیات بدون کاربرد را حذف کنید.
7891
۰۸:۴۵ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
به بچه ها در مدرسه غذا بدهید. از حجم کتاب ها بکاهید. از کلمات ساده برای اموزش استفاده کنید. بچه ها را چند زبانه بار بیاورید. درس ها را اسان کنید. زمان درس دادن را کم کنید. موقعیت بچه ها را بوسیله افراد با ایمان رصد کنید. خیلی از دانشمندان در فراگیری علوم درسی هیچ امتیازی نداشتند. معلمی که عاشق شغلش باشد به مدرسه بیاورید. نه معلمی که برای جمع اوری پول این شغل را انتخاب کرده. زبان اموزی را از بچگی اغاز کنید. به هر استان زبانهایی غیر از استان دیگر یاد بدهید. تا در دانشگاه به هم یاد بدهند بدون مراجعه به زبانکده های خصوصی. وزن کتاب و حجم کتاب را به حداقل برسانید. محتوا را بیشتر کنید و ساده تر درس بدهید. علاقه به خواندن کتاب را به بچه یاد بدهید. وقتی بچه میلی به درس ندارد مجبورش نکنید. بگذارید برای درس زار بزند. بچه را عاشق یادگیری بار بیاورید. سخت ترین زبانها را اول به بچه یاد بدهید. بچه تا کوچک است درس را یاد میگیرد. بزرگتر که شد کودن تر هم میشود. مغز انسان این طور بوده و هست و خوهد بود.
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین امسالرا حذف کنید
نور
۱۸:۴۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین چند سال پیش کتب متوسطه تغییر کردن. ایراد کار جایی دیگست. تا این دانشگاه های به درد نخور هستن، تا وقتی علم منجر به تولید ثروت نشه همین آش و همین کاسه برقراره.به معلم برسید، جایگاهش رو بالا ببرید تا ببینید مثل کشورهای پیشرفته متحول خواهید شد.
نور
۱۸:۴۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین چند سال پیش کتب متوسطه تغییر کردن. ایراد کار جایی دیگست. تا این دانشگاه های به درد نخور هستن، تا وقتی علم منجر به تولید ثروت نشه همین آش و همین کاسه برقراره.به معلم برسید، جایگاهش رو بالا ببرید تا ببینید مثل کشورهای پیشرفته متحول خواهید شد.
نور
۱۸:۴۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین چند سال پیش کتب متوسطه تغییر کردن. ایراد کار جایی دیگست. تا این دانشگاه های به درد نخور هستن، تا وقتی علم منجر به تولید ثروت نشه همین آش و همین کاسه برقراره.به معلم برسید، جایگاهش رو بالا ببرید تا ببینید مثل کشورهای پیشرفته متحول خواهید شد.
نور
۱۸:۴۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین چند سال پیش کتب متوسطه تغییر کردن. ایراد کار جایی دیگست. تا این دانشگاه های به درد نخور هستن، تا وقتی علم منجر به تولید ثروت نشه همین آش و همین کاسه برقراره.به معلم برسید، جایگاهش رو بالا ببرید تا ببینید مثل کشورهای پیشرفته متحول خواهید شد.
ناشناس
۱۸:۳۴ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
وقتی بیشتر بچه ها کتابها را نو و سالم نگهمیدارند، چرا با کمبود بودجه، گرانی و کمبود غذا، هر سال برای همه دانش اموزان، کتاب نو چاپ می شود؟؟ چرا فرهنگ استفاده دوباره یا چند باره از کتابهای سالم را جا نمی اندازید.
ناشناس
۱۸:۰۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
آموزش مهارتهای رفتاری، اجتماعی و فرهنگی و شهروندی و همچنین آموزش کمکهای اولیه و موارد ایمنی و روش استفاده از امکانات و ابزار و تجهیزاتی مثل عابر بانک و... از نکات بسیار مهم آموزشی است که باید حتما در مدرسه و دانشگاه آموزش داده شود.
ناشناس
۱۶:۵۵ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
چه فایده وقتی پدرومادری بالای سر بچه س که همه رشته هارو پنبه میکنه!
حسینی
۱۵:۵۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
سلام، ببینید یک مافیا همین چاپ کتاب هست مگر مهرماه سال تحصیلی نیست چرا هنوز سال تمام نشده کتابهای سال بعد اماده شده؟ این خودش یک دلال بازی.... در ضمن این چه حرف مسخره ای چون کتاب چاپ کردیم از سال بعد اجرایی میشه..از همین امسال تو همین کتاب ها بخش های الکی و فاقد مطلب کاربردی را اصلا آموزش ندین!!! سالها دلسوزان فرهنگی هی گفتند ما دانش اموزان گفتیم..... مثلا الان من در دهه سوم زندگی م هستم...انتگرال و دیفرانسیلی که خوندم کارایی ش برام بگین...ولی در عوض من تا همین سالها خیلی مسایل کاربردی زندگی نمی دونستم....وای بر سیستم اموزشی ما
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
امیدوارم واژه های فارسی ساخته شده برای واژه های بین المللی علم پزشکی در کتاب زیست شناسی متوسطه دوم نیز حذف شود.
ناشناس
۱۵:۱۵ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
فقط ورزش بمانه،الباقی رو بحذوید
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
خب از همین امسال هم چرندیاتی مثل انتگرال و لگاریتم و..... را میشود حذف کرد؟!
نات
۱۸:۴۲ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
اگر سواد حداقلی داشتی این حرفارو نمیزدی. همین گوشی که دستته و کامنت گذاشتی با علم کامپیوتر که بیس اون ریاضیات هست ساخته شده!!
ناشناس
۲۱:۵۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
کسی که ریاضیو درک نکنه بایدم این حرف خنده دار روبزنه.ریاضی و هندسه باعث بازشدن ذهن میشن و جز کاربردی ترین مباحث علم دنیا هستن‌.همین هوش مصنوعی اصل و اساسش ریاضیه‌.گراف و ماتریس و...مخابرات اصل و اساسش آمار و احتمالاته.مکانیک سیالات اصل و اساسش برپایه ی معادلات دیفرانسیلی در انتقال گرماست.
رهبری اتفاقا بر اهمیت رشته ی ریاضی تاکید کردن وگفتن باید در آینده توی این علوم دانشمندبه اندازه ی کافی تربیت کنیم.
مهدی
۱۳:۴۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
فقط وفقط فرهنگ ایرانی درکتابه باشدنه بیگانه تاکلاس پنجم یا راهنمایی که امکان ادامه تحصیل برای همه نیست درموردخانواده باشد درمورداخلاق باشد درموردفداکاری وگذشت باشد (خلاصه فضایل ورذایل اخلاقی )رامعرفی کند نه اینکه یک کتاب 100صفحه ای ریاضی که خلاصه اش کنی فقط دریک برگه آ4جمع میشود ازکتاب قصه ای فرهنگ اسلامی ارائه شودو...(کارهایی که روی زمین مانده وقلبم رابدردآورده...) وقت طلاست آنها زمین بایری اند خیلی دیرشده بذرخدایی دردلشان بکارید.
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
کتب دینی رو کمتر کنید علم و فناوریشو بیشتر کنید تا بعد 12 یا 16 یا 20سال میلیونها ادم بیسواد نداشته باشیم مملکت بشه بدتر از الان.
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
خواهش میکنم در دروس اجتماعی کمتر دروغ بگنجونین
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
درس عربی وآموزش قرآن کفایت میکنه سایر علوم به قول آقای قراءتی بدرد نمیخوره اینطوری لازم نیست برای سایر علوم معلم استخدام کنید
آملی
۱۲:۴۰ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
خواهشمندم مبحث انتگرال را به کتب درسی برگردانید.
متشکرم از درج پیام بنده کمترین.
مرتضی رجبی
۱۲:۰۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
ای کار را هرچه سریعتر انجام دهید وازمایشی نباشد کارشناسی شده بسوی اینده سازی حرکت کنید پرورش فکر .اعتماد به خود.اسلامی بودن .قدرت تصمیم گیری .وورزش راسر لوحه قرار دهید
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
بعضی کتاباهم مثل تاریخ جغرافی باید خودخوان بشه.آخه واسه چی دانش آموز درسی که می تونه خودش بخونه باید بره کلاس؟!! اینطوری هم دروقت دانش آموز وهم درهزینه مدرسه صرفه جویی میشه.
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
دروس دینی هم از دانشگاه ها باید حذف بشه مثل اندیشه اسلامی و تاریخ تحلیلی اسلام که به هیچ دردی نمیخورد جز نمره آوری و معدل سازی!
بجای این دروس کارگاه ها و دروسی که در جامعه کار باید آنها را بلد بود اضافه کنند!
ناشناس
۱۰:۵۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
امروز یک خرداد هنوز حقوق اردیبهشت رو ندادن
اول حقوق معلمین رو بدین بعد به فکر ماموریت جدید باشید
ناشناس
۱۰:۰۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
انشالله یک برنامه درست و ساده ای مهیا بکنند و من خودم ایده خوبی برای برنامه آموزشی دارم
برای این توسعه ای که وی خواهند انجام دهند باید کتاب ها را چند نفر درست حسابی تالیف بکنند نه مانند کتاب های تبانی که واقعا افتضاح و بده
ناشناس
۱۷:۰۹ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
متاسفانه آثار کاملی از سند ۲۰۳۰ در کتاب‌های هنرستان مشهود است نظام آموزشی فنی و حرفه ای نابود شده نظام آموزشی دهه ی شصت به مراتب کامل از این نظام بود
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
خیلی تلاش نکنید.
دانش آموزان محلی به محتوای کتابهای شما نمی گذارند.
ناشناس
۱۴:۱۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
مگه شما نذارین بچه ها به حرف معلم ها گوش بدن دل بچه ها آماده حقیقت است. شما تلاش باطل نکنید
ایرانی
۰۹:۱۳ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
لطفا دروس دینی را افزایش دهید تا فرزاندان ما به دین مبین اسلام علاقمند شوند.با تشکر
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
همین هایی که هست درست تالیف کنند کلمات قلمبه سلمبه نیمه عربی نیمه فارسی توش نذارند. وقت معلم به جای اینکه صرف تفهیم اصل مطلب به دانش آموز بشه صرف ویرایش کلمات و جملات قلمبه سلمبه میشه!!