سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت؛

از مجاز نبودن افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاه‌های کم برخوردار تا مشخص شدن اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد

دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در ادامه می خوانید.

افزایش ظرفیت دانشجو در دانشگاه‌های کم برخوردار مجاز نیست

مسعود گنجی گفت: وام‌های دانشجویی دانشجویان متأهل در سال جاری ۹۵ درصد افزایش یافته است که این مبلغ افزایش وام‌های متأهلی می‌تواند کمک خوبی در راستای تشکیل خانواده برای دانشجویان باشد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم می‌گوید: دانشگاه‌هایی که دانشجویان رشته مرتبط با علوم پزشکی و رشته‌های غیرمرتبط با علوم پزشکی وجود دارد، ما شاهد خوابگاه‌هایی هستیم که از هتل پنج ستاره هم به‌روزتر هستند اما در عین حال در کنار همان خوابگاه‌ها، خوابگاه‌هایی را‌‌‌ با امکانات حتی کمتر از مسافرخانه‌ها می‌بینیم و این در حالی است که ۹۲ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه‌های مرتبط با وزارت علوم تحصیل می‌کنند.

او گفت: سال جاری تمام آشپزخانه‌های سنتی دانشگاه‌های کشور حذف می‌شوند و به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل می‌شوند. همچنین آشپزخانه‌های نیمه صنعتی نیز در آینده نزدیک باید به آشپزخانه‌های صنعتی تبدیل شوند.

گنجی همچنین از تغییر رتبه‌بندی خوابگاه‌های دانشجویی خبر داد و گفت: رتبه بندی فعلی خوابگاه‌های دانشجویی مشکل دارد و این رتبه بندی باید تغییر کند. در حال حاضر رتبه بندی خوابگاه‌های دانشجویی بین یک تا پنج است. بر اساس رتبه بندی فعلی در سال جاری ما رتبه پنج خوابگاه‌های دانشجویی دیگر نخواهیم داشت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین با اشاره به نامه جدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به روسای دانشگاه‌ها گفت: هر دانشگاه باید آمار دانشجویی خود را‌‌‌ در سامانه مربوطه ثبت کند، از این به بعد ایجاد رشته باید بر اساس میزان امکانات و تجهیزات آن دانشگاه باشد، یعنی اگر امکانات دانشگاه پاسخگوی نیاز آن تعداد دانشگاه نباشد، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در آن دانشگاه صورت نمی‌پذیرد.

گنجی گفت: ۵۰ درصد وام ودیعه مسکن دانشجویان متأهل باید توسط وزارت علوم پرداخت شود که برای پرداخت آن مشکلی وجود ندارد و این مبلغ در شهر تهران ۱۵۰ میلیون تومان، در شهرهای بزرگ ۱۲۰ میلیون تومان و در شهرهای کوچک ۶۵ میلیون تومان است.

در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ وام‌های دانشجویی ۳۰ درصد افزایش داشته است.

گنجی گفت: برای کمبود ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها به ازای هر دانشجو در تهران ۵ میلیون تومان و در شهرهای بزرگ ۴ میلیون تومان و در شهرهای کوچک به ازای هر دانشجو ۳ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

لزوم تدوین ۳۰ درصد سرفصل های آموزش عالی براساس شاخص های مهارتی

عرفان خسرویان در جلسه شورای آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: به منظور تحقق سیاست‌های بالادستی حوزه مهارت حداقل باید ۳۰ درصد سرفصل‌های آموزش عالی در کشور بر اساس شاخص‌های مهارتی تدوین گردد.

او می گوید: کمیته آمایش ملی رشته‌ها با توجه به نیاز بازار و رویکرد تحولی دانشگاه می‌بایست با ترکیب جدید و حضور افرادی که درگیر کار اجرایی و اداری روزمره نیستند، تشکیل شود.

به گفته رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای آمایش به معنای بهره‌مندی از توان و صلاحیت‌های حرفه‌ای افراد است، آمایش رشته‌ای می‌بایست مبتنی بر مسئله‌محوری باشد.

وی افزود: رویکرد مهارتی پاسخگوی مسائل صنعت و بازار تولید خواهد بود و دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌بایست دانش‌آموخته صنعت‌پسند تربیت کند. از این رو، لازم است رشته‌ها و سرفصل دروس دانشگاه بازبینی و اصلاح گردد.

خسرویان گفت: کمیته آمایش می‌بایست به نتایج ویژه‌ای ختم شود. از آن‌جا که اکوسیستم کار در استان‌های کشور متفاوت است، آمایش نیز می‌بایست به تناسب زیست‌بوم هر منطقه صورت گیرد. همچنین به روز باشد و بر مبنای آینده‌پژوهی مستمر دفتر گسترش پیش رود.

رشته‌های پرمتقاضی و کم متقاضی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد

علیرضا کریمیان  گفت: از ۶۴۷ هزار داوطلب متقاضی کارشناسی ارشد، بیشترین داوطلب در گروه علوم انسانی با ۴۳۵۰۶۱ نفر و گروه دامپزشکی با ۲۳۹۵ داوطلب کمترین متقاضی را دارند.

مشاور رئیس سازمان سنجش گفت: در حال حاضر ظرفیت پذیرش رشته ها و شانس قبولی داوطلبان مشخص نیست؛ چرا که هنوز ظرفیت دانشگاه‌ها دریافت نشده است.

نبود امنیت شغلی باعث مهاجرت نخبگان و متخصصان شده است

نسرین سلطان خواه گفت: بحث مهاجرت از نخبگان گسترده تر شده و صاحبان فن و تخصص و مهارت هم امکانات زیادی برای رفتن از کشور دارند و به راحتی مهاجرت می‌کنند.

رئیس سابق بنیاد ملی نخبگان گفت: برای رفع معضل خروج نخبگان و متخصصان از کشور باید حتما عوامل موجود را شناسایی کنیم، البته راهگشای حل این موضوع به شدت سخت است.


رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه الزهرا می گوید: محیط های بیرونی غیر از دانشگاه یکی از عوامل مهاجرت است؛ محیط کسب و کار باید برای این افراد ایجاد شود و آنها امنیت شغلی داشته باشند تا در شأن خود حرفه مناسب را پیدا کنند و متناسب با آن درآمد داشته باشند.

معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر امنیت شغلی لازم و امنیت خاطر اجتماعی برای جلوگیری از ترس از آینده کمرنگ شده است. تبلیغات فرهنگی دشمنان از دیگر عوامل خروج نخبگان و متخصصان ایرانی از داخل کشور است که باید در این زمینه برنامه های مناسبی داشته باشیم تا سرمایه های انسانی را از دست ندهیم.

او گفت: تحصیل در دانشگاه های معتبر ایران قابل قبول در تمام کشورهای جهان است، به همین علت کشورهای دیگر با سهولت فارغ التحصیلان و نخبگان ایرانی را جذب خواهند کرد.

نتایج اولیه کنکور ارشد ۱۴۰۱ اواخر خرداد اعلام می شود

عبدالرسول پورعباس در بازدید از حوزه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ۶۴۷ هزار داوطلب از امروز رقابت خود در آزمون آغاز کرده اند، این آزمون تا روز جمعه ادامه دارد.

وی افزود: آزمون کارشناسی ارشد امروز در ۶۳ رشته و ۶۸ هزار داوطلب، در روز پنجشنبه در ۳۵ رشته و ۳۳۱ هزار داوطلب و در روز جمعه در ۳۷ رشته و ۲۴۷ هزار داوطلب برگزار می شود.

پورعباس گفت: در میان گروه های آموزشی آزمون، گروه علوم انسانی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر بیشترین داوطلب را دارد. این موضوع نشان می دهد بیشتر داوطلبان حتی از گروه های مهندسی هم مایل به شرکت در گروه علوم انسانی هستند.

رئیس سازمان سنجش می‌گوید: نتایج اولیه اواخر خرداد اعلام می شود و انتخاب رشته در اوایل تیرماه انجام می شود و پیش بینی می کنیم پس از دو سال نتایج نهایی در نیمه اول شهریور اعلام خواهد شد تا پذیرفته شدگان اول مهر سر کلاس حاضر شوند.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار نفر پذیرفته شده اند و هنوز پرتال ظرفیت برای دانشگاه ها باز است و پیش بینی می شود ظرفیت پذیرش افزایش پیدا کند. امسال پیش بینی می شود حدود ۳۰ درصد داوطلبان پذیرفته شود.

پورعباس ادامه داد: از میان ۶۴۷ هزار داوطلب آزمون، ۵۳ درصد خانم ها هستند و ۴۷ درصد آقایان هستند. این نسبت را در گروه های آموزشی هم داریم. در گروه علوم انسانی نیز ۵۷ درصد، در گروه علوم پایه ۶۷ درصد، در فنی مهندسی ۲۷ درصد، در گروه هنر ۶۳ درصد و در گروه دامپزشکی هم ۶۴ درصد داوطلبان زن هستند.

وی می گوید: نمره کل آزمون کارشناسی ارشد شامل ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل دوره کارشناسی است. از داوطلبان خواهش می کنم که معدل صحیح را درج کنند و اگر مغایرت داشته باشند قبولی آنها لغو می شود. در زمان انتخاب رشته هم داوطلبان یک بار دیگر فرصت دارند که معدل صحیح را درج کنند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: آزمون در امنیت کامل در حال برگزاری است اما به داوطلبان توصیه می کنیم که به هیچ وجه از ابزارآلاتی که نباید همراه خود داشته باشند استفاده نکنند. داشتن موبایل به هر شکل محرومیت و محکومیت برای داوطلب به همراه دارد. هر گروه وسیله الکترونیکی ممنوع است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه شرایط آب و هوایی در برخی از استان ها مطلوب نیست اما پیش بینی کردیم که ماسک استاندارد در اختیار داوطلبان قرار گیرد. اما این شرایط، شرایطی است که در منطقه ایجاد شده است و از داوطلبان عذرخواهی می کنیم و امیدواریم شرایط و امکاناتی که در اختیار می گذاریم استاندارد باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.