سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز بین‌المللی علوم پایه پزشکی و تغذیه انسانی تحت نظارت یونسکو:

دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دانشگاه‌های برتر در جهان است

رئیس مرکز بین‌المللی علوم پایه پزشکی و تغذیه انسانی تحت نظارت یونسکو گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای رتبه ۲۷ مقالات چاپ شده در زمینه تغذیه در جهان می‌باشد.

دکتر مجید غیور مبرهن روز سه‌شنبه در مراسم آغاز به کار چهارمین همایش بین‌المللی تغذیه بالینی ایرانیان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۲۰۲۲ جزو دانشگاه‌های برتر دنیا شناخته شده است و دانشکده داروسازی این دانشگاه رتبه اول کشور را داراست.

رئیس مرکز بین‌المللی علوم پایه پزشکی و تغذیه انسانی تحت نظارت یونسکو گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای رتبه ۱۸ از نظر تعداد مقالات ارائه شده در مجلات تغذیه در دنیا و همچنین دارای رتبه ۲۷ مقالات چاپ شده در زمینه تغذیه در جهان می‌باشد.

او گفت: در کشور فرصت و ظرفیت بسیار بالایی در این خصوص وجود دارد که با همفکری و هم افزایی می‌توانیم اقدامات موثری را در زمینه حوزه تغذیه شاهد باشیم.

دکتر عبدالرضا نوروزی گفت: بررسی‌های تغذیه بیماران در مراکز درمانی مختلف کشور از جمله بیمارستان‌های امام خمینی تهران و بیمارستان‌های قائم و امام رضای مشهد انجام شده است.

چهارمین همایش بین‌المللی تغذیه بالینی ایرانیان از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به مدت سه روز با حضور پژوهشگران و استادان برجسته ملی و بین‌المللی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می‌شود.

دانشیار گروه تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: موضوع تغذیه بیمارستانی از محور‌های مهم مورد توجه سازمان بهداشت جهانی است، به همین جهت کدگذاری سوء تغذیه بیمارستانی به عنوان یک بیماری و بایک کد خاص وارد سیستم طبقه‌بندی بین‌المللی آماری بیماری‌ها خواهد شد که این موضوع می‌تواند نقش بسیاری در درمانی شدن تغذیه داشته باشد و بدین ترتیب خدمات تغذیه‌ای در بیمارستان‌ها به جای یک سیستم غذایی ساده به عنوان خدمات درمانی در نظر گرفته خواهد شد.

او گفت: عدم کفایت تغذیه بیماران از دیگر مشکلاتی است که در بیمارستان‌های کشور در زمینه تغذیه با آن مواجه هستیم، طبق بررسی‌هایی که از حدود ۶۰ آی. سی. یو در کشور انجام داده‌ایم، حدود ۶۰ درصد بیماران بستری در این بخش‌ها، کمتر از ۶۲ درصد کالری و نیز حدود ۵۴ درصد پروتئین مورد نیاز خود را دریافت می‌کردند که این موضوع در بیماران بخش‌های مراقبت‌های ویژه تروما (TICU) و بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) وخیم‌تر گزارش شده است.

مدیر گروه تغذیه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش گفت: گروه تغذیه دانشکده پزشکی این دانشگاه از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را به صورت مستقل آغاز کرده است،  این در حالی است که این گروه در سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را به صورت مشترک ابتدا با گروه فیزیک پزشکی و سپس با گروه بیوشیمی آغاز کرده بود.

دکتر محسن نعمتی گفت: رشته‌های کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دکتری تخصصی علوم تغذیه، دکتری پژوهشی علوم تغذیه، کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی، کارشناسی ارشد تغذیه بالینی، پسا دکتری علوم تغذیه از جمله رشته‌های فعال در گروه تغذیه می‌باشند که تاکنون ۲۳۳ دانشجو در این رشته‌ها پذیرش و ۱۵۶ نفر از آنان فارغ‌التحصیل شده‌اند.

او گفت: گروه تغذیه این دانشگاه به عنوان قطب تغذیه بالینی کشور مشخص شده است، کسب بیش از ۲۰عنوان جایزه آموزشی و پژوهشی از سال ۱۳۹۰ تاکنون، مسوول برگزاری آزمون مصاحبه دکتری تخصصی کشور، مسئول دو قطب تغذیه و صنایع غذایی کلان منطقه ۹، برگزاری بیش از ۱۰۰ عنوان برنامه بازآزمونی به عنوان دبیر علمی و سخنران، راه اندازی رشته دکتری تخصصی علوم تغذیه برای اولین بار در کشور، موفقیت اخیر به عنوان اعطای یکی از سه قطب ماموریت پژوهشی به گروه تغذیه و انتخاب به عنوان مرجعیت علمی در حوزه تغذیه و همچنین راه اندازی رشته تغذیه بالینی در سایر دانشگاه‌های کشور از جمله دستاورد‌های گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

نعمتی گفت: برگزاری ۲۵ کنگره و همایش ملی و بین‌المللی، برگزاری دوره کارورزی تغذیه برای دانشجویان پزشکی، تاسیس مرکز درجه ۲ یونسکو، مسوولیت انجمن تغذیه آسیا به مدت یک سال، برگزاری دوره پیشرفته تغذیه بالینی برای فراگیران دانشگاه کابل در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ و نیز دوره پیشرفته تغذیه بالینی برای فراگیران دانشگاه سلیمانیه از جمله دستاورد‌های بین‌المللی گروه تغذیه به شمار می‌رود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.