سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۰ آزمایشگاه تعطیل شده اند/ در دوران کرونا از تمام پتانسیل آزمایشگاه‌های خصوصی استفاده نشده است

رئیس کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی گفت: در دوران کرونا قوانین محدودکننده وزارت بهداشت اجازه استفاده از تمام پتانسیل آزمایشگاه‌های خصوصی را نداد.

در سیزدهمین کنگره بین المللی و نوزدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، شهروز همتی، رئیس کنگره گفت: زمان کنگره از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می‌شود. ۲۵ محور داریم که در ۵ روز ارائه می‌شوند. این کنگره هم به صورت بین المللی و هم داخلی است که از معاونت درمان وزارت بهداشت، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و چند مهمان خارجی دعوت شده است. در سال گذشته این کنگره به صورت مجازی برگزار شد و امسال با کسب مجوز از وزارت بهداشت کنگره در ایران مال برگزار می‌شود.

همتی در پاسخ به میزان فعالیت آزمایشگاه‌ها در دوران کرونا گفت: با شروع کرونا اولین نکته‌ مهم تشخیص بیماری بود. در ابتدا فقط چند مرکز از جمله انستیتو پاستور و بیمارستان مسیح دانشوری کیت‌های تشخیص کرونا را داشتند و این بیماری را تشخیص می‌دادند. متاسفانه وزارت بهداشت از ظرفیت آزمایشگاه‌های خصوصی استفاده نکرد که اگر استفاده می شد تعداد آزمایشگاه‌های تشخیص کووید ۱۹ از سه به سه هزار ارتقا می‌یافت. البته که آزمایشگاه‌های خصوصی حتی می‌توانند تست‌های پیچیده تری انجام دهند.

به گفته این مقام مسئول قوانین محدود کننده وزارت بهداشت باعث افزایش جعل تست‌های کرونا و کاهش اعتبار آزمایشگاه‌های خصوصی شد.

همتی گفت: الان تعداد آزمایشگاه به ۴۰۰ عدد رسیده و لازم به ذکر است که اولین تست‌های پی سی آر و سرولوژیک توسط آزمایشگاه داخلی وارد بازار شد. حتی در برهه‌ای از زمان صادر نیز شد که این امر توسط دکتر‌های علوم آزمایشگاهی عملی شد.

در ادامه سید مهدی بوترابی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد و کیفیت تست‌های تولید شده آزمایشگاه‌ها گفت: آزمایشگاه‌های کشور بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تست پی سی آر در طی این دو سال تولید کردند و فقط ۵ الی ۱۰ درصد این کیت‌های تشخیصی واردات بودند.

به گفته دبیر بین المللی کنگره میزان ۱۰ تا ۱۵ میلیون تست رپید یا همان تست سریع کرونا نیز توسط آزمایشگاه‌های داخلی وارد بازار شد و مورد استفاده قرار گرفت.

بوترابی درباره کیفیت کیت‌ها گفت: تمام کیت های تشخیصی تولید داخل ابتدا در آزمایشگاه انستیتو پاستور مورد ارزیابی و با نمونه خارجی مقایسه و سپس وارد بازار می شدند.

به گفته این مقام مسئول تست‌های خانگی نیز که در دوران کرونا مورد استقبال کمی هم قرار گرفتند، همین تست‌های رپید بود و میزان تشخیص آن ۸۰ درصد و امکان خطای آن ۲۰ درصد بوده است. بیشتر این تست‌ها برای افرادی که علائم دارند، اما مطمئن نبودند باید استفاده می شد.

همتی درباره تعرفه تست سریع کرونا گفت: الان تعرفه اعلامی وزارت بهداشت برای تست سریع ۵۶ تومان است، اما داروخانه‌ها این کیت را ۷۵ تومان کمتر نمی‌فروشند و آزمایشگاه در این بین ضرر می‌کند. با توجه به حذف یارانه ارز قیمت کیت‌های کرونا به صورت کلی افزایش چند برابری پیدا می‌کند. هم اکنون قیمت کیت‌ها در مقایسه با قبل عید ۵ برابر شده است و این نشان می‌دهد هیچ نظارتی نمی شود.

همتی درباره وضعیت آزمایشگاه‌ها گفت: از لحاظ تعداد بیمار ۷۰ درصد آزمایشگاه ها کوچک و متوسط هستند و ۲۰۰ آزمایشگاه بزرگ داریم. در استان تهران نیز تاکنون ۳۰ آزمایشگاه به دلیل مشکلات تعطیل شده و تجهیزات خود را به فروش گذاشته اند.

در ادامه امیرحسن زرنانی درباره اهداف کنگره گفت: کنگره از سال ۱۳۷۱ تاسیس شده و اقدامات انجمن در دو جنبه علمی و صنفی تقسیم می‌شود. در جنبه علمی اقدامات زیادی انجام گرفته از جمله آن‌ها می‌توان به برگزاری کنگره‌ها اشاره کرد.

به گفته دبیر علمی کنگره در این کنگره‌ها اطلاعات آزمایشگاهی‌ها به روز رسانی می‌شوند و فناوری‌های جدید بین شرکت کننده‌ها تبادل می‌شوند.

زرنانی گفت: بزرگترین و مهمترین پروژه آزمایشگاهی ایجاده محدوده مرجع ایرانی برای آزمایش افراد است. تاکنون محدوده مرجع برای تعیین آزمایش افراد بر اساس کتاب‌ها علمی و یا توسط خود شرکت‌های تولید کننده کیت آزمایشگاهی تعیین می شد، اما ما اکنون با همکاری دانشگاه تورنتو پروژه‌ای داریم که با توجه به شرایط ایران و ژنتیک ایرانی‌ها محدود مرجع برای تشخیص نتایج آزمایش افراد ایجاد شود و تا دو الی سه ماه آینده این محدوده مرجع ایرانیزه منتشر می شود.

زرنانی درباره کنگره نیز گفت: در این کنگره ۲۵ پنل دارد و سه حوزه اصلی دارد که در آن ۱۷ سخنران خارجی از کشور‌های آمریکا، کانادا، آلمان و سوئیس تبادل اطلاعات می‌کنند و در هر پنل حداکثر ۳۵۰ نفر شرکت می‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.