سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دست یافتن به دوربین ۳.۵ متر ماهواره‌ای با توان بخش خصوصی

مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: محققان هوا و فضا این شرکت دانش بنیان موفق شدند با توان بخش خصوصی به دوربین ۳.۵ متر ماهواره‌ای دست یابند.

حسین شهرابی فراهانی گفت: محموله تصویربرداری (دوربین) که در چهار طیف RGB و NIR عکس برداری می‌کند به ترتیب رزولوشن تصویررنگی ۳.۵ متری و NIR، ۵.۵ دارد و ترکیب این تصاویر در نقشه برداری و کشاورزی دقیق به کار می‌آید.

طبق سند توسعه هوافضای کشور تا سال ۱۴۰۴ باید به دوربین رنگی ۱۰ متر دست پیدا کنیم، ولی ما در این شرکت در سال ۱۴۰۱ به دوربین ۳.۵ متر دست پیدا کردیم که نشاندهنده این است که توان بخش خصوصی بسیار جلوتر از نیاز بخش دولتی‌ است.

به گفته مدیرعامل این شرکت، Magneto torquer که عملگر کنترل وضعیت است، وظیفه دارد با عبور دادن جریان، یک میدان الکتریکی اطراف خودش ایجاد کند که این با میدان مغناطیسی زمین تداخل پیدا کرده و باعث وارد شدن گشتاوربه ماهواره می‌شود از این عملگر‌ها جهت اصلاح پوینتینگ ماهواره (pointing) در فضا استفاده می‌شود و به جهت دلخواه ماهواره را در مسیر هدایت می کند.

او می گوید: کامپیوتر مرکزی یا OBC ماهواره یک واحد محاسباتی است که مدیریت بخش‌های مختلف ماهواره را در دسترس دارد. ما سناریو پرواز ماهواره یا وظایف ماهواره را در این برد به صورت کدنویسی پیاده می‌کنیم و عملا یک ماهواره یک سامانه کاملا خودکار و مدیریت بخش‌های مختلف آن مثل کنترل وضعیت و پاور با این برد در ارتباط است.

PCU (Power control unit) از یک طرف به سلول‌های خورشیدی وصل است و توان تولیدی را مدیریت می‌کند و از یک طرف دیگر باتری‌ها را شارژ می‌کند و روی سلامت آن‌ها نظارت دارد و از طرف دیگر نیز با تبدیل جریان ورودی از پنل‌ها به ولتاژ‌های مورد نظربه بخش‌های مختلف ماهواره توان‌دهی می‌کند.

سلول خورشدی یا sunsensor ماژولی است که روی ماهواره قرار می‌گیرد تا جهت‌گیری و وضعیت ماهواره را مشخص کند. نحوه‌ کار آن بر اثر تابش خورشید روی این سنسور بوده و از این دیتا‌ها استفاده می‌کنیم تا جهت گیری ماهواره را متوجه و آن را به سمتی که می‌خواهیم هدایت کنیم.

فراهانی  در پایان بیان کرد: لینک مخابراتی UV هم فرستنده و هم گیرنده است که روی ماهواره و زمین قرار می‌دهیم تا با ماهواره در ارتباط باشیم و دستورات مربوط به تنظیمات ماهواره را ارسال و بتوانیم داده‌های مربوط به سلامت ماهواره را  در زمین دریافت کنیم. این لینک روی باند UHF/VHF هست و برای ارتباط با ماهواره از زمین به بالا ازلینک VHF و از بالا به زمین ازلینک UHF استفاده می‌کنیم.


بیشتربخوانید


 

برچسب ها: ماهواره ، دانش بنیان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
چند مگا پیکسل میشه ؟