سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نابودی منابع آبی با کشت دوم کشاورزی

رئیس مجمع توسعه کشاورزی مردم استان کرمانشاه گفت : اگر کشت دوم در استان محدود نشود، منابع آبی کرمانشاه نابود می شود.

سجاد احمدی گفت : محدود کردن کشت دوم در استان کرمانشاه باید جدی گرفته شود.

به گفته رئیس مجمع توسعه کشاورزی مردم استان کرمانشاه همین الان هم وضع منابع آبی استان خوب نیست، لذا اگر کشت دوم محدود نشود، وضعیت منابع آبی استان، به ویژه آب‌های زیرزمینی بحرانی خواهد شد.

نمی‌توان کشت دوم را در همه نقاط ممنوع کرد، برای تامین نیاز غذایی کشور ناچاریم در برخی مناطق کشت دوم را داشته باشیم، لذا جهاد کشاورزی باید کشت دوم را در مناطق ممنوعه برداشت آب ممنوع کند.

جهاد کشاورزی در عین حال باید در جهت افزایش بهره وری بخش کشاورزی برنامه داشته باشد، چون اگر میزان بهره وری بالا برود هم تولیدات افزایش خواهد یافت و هم کشاورزان به درآمد بیشتری خواهند رسید.

راهکار مهم در جهت افزایش بهره‌وری کشت‌های دوم در وهله اول آموزش کشاورزان است جهاد کشاورزی باید با ارائه آموزش‌های ترویجی میزان بهره‌وری بخش کشاورزی را بالا ببرد.

باید از کشاورزی سنتی گذر کرده و به سمت کشاورزی نوین که بهره‌وری بالایی دارد، برویم.

محدود کردن کشت دوم به کشاورزان واقعی فشار وارد می‌کند، شاید با محدود کردن کشت دوم افرادی که کشاورزی شغل دوم و سومشان است، خیلی متضرر نشوند، اما کشاورزان روستایی از این موضوع متضرر خواهند شد، چون درآمد‌های آن‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

محدودیت کشت دوم می‌تواند مهاجرت بیشتر کشاورزان روستایی به شهر‌ها را در پی داشته باشد، چون وقتی درآمد‌های کشاورزان با هزینه زندگی آن‌ها نخواند، طبیعی است بار سفر بسته و به حاشیه شهر‌ها مهاجرت کنند، لذا باید حمایت‌هایی را از کشاورزان داشت.

با در نظر گرفتن سیاست‌های تشویقی مثل ارائه تسهیلات ارزان قیمت، تامین کود و نهاده‌های مورد نیاز به کشاورزان، می‌توان آن‌ها را از کشت دوم در مناطق ممنوعه منصرف کرد.

محدودیت کشت دوم با اجبار شدنی نیست، جهاد کشاورزی و امور آب و دیگر نهاد‌ها اگر در پی محدود کردن کشت دوم هستند، باید مشوق‌هایی برای کشاورزان در نظر بگیرند.

متاسفانه به دلیل سوء مدیریت جهاد کشاورزی خیلی از اراضی استان مجهز به سیستم آبیاری بارانی شده که اصلا مناسب شرایط اقلیمی استان نیست، چون میزان هدررفت آب در روش آبیاری بارانی در محیط‌های با دمای بالا با وزش باد زیاد و بین ۳۰ تا ۵۵ درصد است، لذا سیستم آبیاری بارانی اصلا مناسب مزارع مناطق گرمسیری استان که اتفاقا غالب این مزارع به همین سیستم مجهز هستند، نیست.

جهاد کشاورزی نباید به کشاورزان مهاجر اجازه حضور در استان را بدهد.

کشاورزان مهاجر رانده شده از استان خود هستند و مسئولین جهاد کشاورزی استانشان در راستای مدیریت منابع آبی آن‌ها را از اراضی کشاورزی بیرون کرده‌اند.

کشاورزان مهاجر درآمدزایی برای استان ندارند، جهاد کشاورزی با اختصاص سم و کود و آب به این کشاورزان عملا از آن‌ها حمایت می‌کند، این در حالیست که این کشاورزان سرمایه‌های آب و خاک استان را به تاراج می‌برند.

کشاورزان مهاجر برای مجموعه جهاد کشاورزی کاملا شناخته شده هستند و برخورد با آن‌ها در جهت مدیریت منابع آبی استان اصلا سخت نیست.

در برنامه ریزی‌های بخش کشاورزی کرمانشاه تشکل‌های این بخش هیچ جایگاهی ندارند، این در حالیست که با استفاده از ظرفیت این تشکل‌ها خیلی بهتر می‌توان برنامه‌های جهاد کشاورزی مثل ممنوعیت کشت دوم را اجرایی کرد .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.