سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در سفر ساوه:

در ایران سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پنهان پرداخت می‌شود

علی اکبر صالحی در همایش انرژی در ساوه گفت: براساس آمار بیشترین یارانه پرداخت شده پنهان در انرژی ۲۳ درصد بوده است.

دکتر علی اکبر صالحی رییس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در جشنواره دانش آموزی و دانشجویی انرژی، وابسته به سومین کنفرانس ملی انرژی که در موسسه آموزش عالی انرژی ساوه برگزار شد مطالبی در زمینه انرژی به شرح زیر بیان کرد.

سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار  یارانه پنهان پرداخت می‌کنیم و ایران در راندمان و استفاده بهینه از انرژی وضعیت بسیار بدی دارد؛ براساس آمار سال ۲۰۱۸ ایران بیشترین سوبسید پنهان در انرژی را پرداخت کرده که ۲۳ درصد بوده است.

باید بجای مدیریت عرضه انرژی، تقاضای انرژی را مدیریت کرد؛ چون مدیریت عرضه صورت نگرفته با وجود تولید روزانه یک میلیون متر مکعب گاز در روز، همچنان با مشکل مواجه هستیم.

باید در مدیریت بخش انرژی نگاه جدیدی شکل گرفته، از بخشی نگری پرهیز و وحدت فرماندهی در بخش انرژی شکل گیرد، بخش خصوصی تقویت و مقررات بالادستی اعمال شود و در راستای وحدت فرماندهی، شورای عالی انرژی ادغام شود.

کشوری نظیر آلمان با مصرف یک لیتر نفت، ۱۴ دلار، ترکیه ۷ دلار و ایران حدودا ۵ دلار کالا تولید می‌کند و به عبارتی در کشور ما این ماده حیاتی هدر می‌رود و میزان تولید کالای متاثر از نفت به نسبت سایر کشور‌ها بسیار پایین است.

افت انرژی در خطوط انتقال نیرو و پست‌های توزیع برق به دلیل قدمت بالا و فرسودگی خطوط از مهمترین دلایل شکل گیری چنین وضعیتی است؛ باید در مدیریت بخش انرژی نگاه جدیدی شکل گرفته، از بخشی نگری پرهیز و وحدت فرماندهی در بخش انرژی شکل گیرد.

صدور انرژی به عنوان کالای خام یک امر عقلایی نیست و نباید به دنبال نفت فروشی باشیم پس نباید نفت را به صورت خام صادر کرد یا بی گدار استفاده کرد باید به فکر تمام شدن آب و نفت باشیم و مصرف بهینه و درست را در دستور کار قرار گیرد.

انرژی یک موضوع چند وجهی و عامل محرک اقتصاد است و اگر امروز نباشد اقتصاد با مشکل مواجه می‌شود؛ منابع انرژی نیز متفاوت است که در سبد انرژی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ وجود مخازن مشترک بین ایران با سایر کشور‌ها وجهه سیاسی و حقوقی انرژی را نشان می‌دهد.

آمریکا برای حفظ هیمنه خود باید رقیب اقتصادی خود، کشور چین است و رقیب نظامی که همانا روسیه است را مهار کرده و از سر راه بردارد. آمریکا باید گلوگاه‌های اقتصادی کشور چین را مهار کند و در مقابل توان نظامی روسیه ایستادگی کند.

تحولات جهانی تاثیر زیادی بر حوزه انرژی دارد که نظیر آن تحولات اوکراین بود که پویایی قیمت‌ها را در برداشت و حتی ممانعت از صدور گاز برخی کشور‌ها از دیگر پیامد‌های تحولات سیاسی در حوزه سیاسی انرژی است.

این تحولات موجب می‌شود که بررسی ابعاد مسئله انرژی، برخلاف ظاهر ساده اش، امری پیچیده و دشوار شود و تصمیم گیری مقتضی در این حوزه دشوارتر خواهد بود و تعیین سبد انرژی آمیخته با تحولات سیاسی سخت می‌شود.

در ابتدای انقلاب جمعیت دانشجویی بسیار کم بود و امروز جمعیت دانشجویی کشور به حدود چهار میلیون رسیده است که با ۱۷۵ هزار دانشجوی ابتدای انقلاب قابل مقایسه نیست.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.