آقای احمدنژاد گفت: این غار در لایههایی از سنگهای آهکی با سن ۲۶۵ میلیون سال موسوم به آهکهای روته واقع شده است، البته این به معنای سن تشکیل غار نبوده و شواهد، حاکی از جوان بودن فوق العاده خود غار است.
او گفت: دهانه غار با قطر حدود ۶۰ سانتی متر و شیب زیاد ورود به آن را مشکل ساخته است.
بدنه اصلی غار شامل گالری بزرگی است که ارتفاع آن در قسمتهایی به بیش از ۲۳ متر میرسد.
آقای احمدنژاد گفت: در این بخش استالاکتیتها و استالاگمیتهایی وجود دارد که بخش اعظمی از آنها متاسفانه به دلیل ناآگاهی از ارزش علمی و زیبایی شناختی پدیدههای طبیعی، توسط برخی از بازدیدکنندگان تخریب شده است.
او می گوید: عدم وجود ستونهای کامل (استالاکتیتها و استالاگمیتهای به هم وصل شده) نشان از جوان بودن و یا وجود گالریهای عمیق تری دارد.
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری البرز گفت: برای دسترسی به این غار باید از انتهای شمالی روستای هیو خارج شده و توسط جاده خاکی به سمت شمال غرب حرکت کرده و بعد از گذشتن از میان باغهای روستای هیو و گذر از کنار گاوداری در کنار رودخانهای قرار بگیرید که به سمت غرب میرود.
او گفت: بعد از رسیدن به دومین آب بند سیمانی و بزرگ رودخانه، به سمت تپه آن سوی رود رفته و در امتداد همان آب بند، بالای تپه میتوان دهانه چاه مانند غار را یافت.
آقای احمدنژاد گفت: ورودی غار چاهی به ارتفاع ۲/۵ متر و به شعاع ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر بوده و بعد از فرود از آن وارد دالان اصلی شده و کاوش غار آغاز میشود.
این غار یک راهرو اصلی داشته که دو تالار را در برگرفته و رفته رفته بر ارتفاع سقف تالار افزوده میشود.
به گفته کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری البرز بهترین زمان بازدید از این غار اواخر بهار و اویل تابستان است ونزدیکترین جاذبههای گردشگری به این غارروستای گردشگری هیو، قلعه گبران، امامزاده، سیراب، تفرجگاه چمپورک است.
واسوار با طبیعتی دست نخورده و عالی نسبت به تفریحجاتهای دیگر هیو که پای انسانهای بی مسئولیت و زباله ساز به انجا باز نشده .