سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرورت احیای معادن غیر فعال برای جلوگیری از افزایش ریزگرد

مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: احیای معادن غیرفعال برای جلوگیری از افزایش کانون‌های ریزگرد و منابع انتشار گرد و غبار ضروری است.

محمدعلی کاظمی گفت: معادن متروکه و رها شده به ویژه در مناطق شرقی اصفهان از کانون‌های گرد و خاک و ریزگرد به شمار می‌رود که باید برای احیای آن‌ها و کاهش اثرات مخربشان برنامه ریزی کرد که این امر توجه و مشارکت خود بهره برداران را نیز می‌طلبد.

این معادن بیشتر معادن گچ هستند که در منطقه سجزی واقع در شرق اصفهان قرار دارند و با توجه به اینکه منطقه یاد شده دارای بیابان‌های متعدد است شاهد فعالیت‌های کانون‌های بیشتر گرد و غبار و ریزگرد هستیم.

کاظمی می‌گوید ریزگرد‌ها سالانه حدود ۱۲۸ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های استان اصفهان وارد می‌کند.

از مساحت ۱۰.۷ میلیون هکتاری استان اصفهان، ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد را اراضی بیابانی و شن‌زار تشکیل می‌دهد که بیشتر در نواحی شمالی و شرقی استان قرار دارد و مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی استان بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار و کانون‌های‌های بحرانی فرسایش بادی ۱.۵ میلیون هکتار مساحت دارد که ۱۶ کانون را به خود اختصاص داده است.

به گفته او تاکنون بالغ بر ۳۰۸ هزار هکتار از بیابان‌ها به ویژه در مناطق بحرانی استان نهالکاری شده است، نهالکاری در مناطق بیابانی نیازمند خاک غیر بیابانی از یک سو و بیش از ۱۰ مرحله آبیاری است تا گیاه بتواند پس از ۲ سال بدون نیاز به آبیاری، به رشد خود ادامه دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: اجرای طرح‌های بیابان زدایی و کنترل ریزگرد سبب حفاظت از ۷۳۰ کیلومتر جاده، ۲۷۰ کیلومتر راه آهن، یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه آبیاری، ۴۲ هزار واحد مسکونی، ۳۸ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی، ۲۰ شهر، ۲۱۶ روستا، ۱۰ شهرک صنعتی و ۲ فرودگاه مسافربری و نظامی در این استان شده است.

از مجموع ۶ هزار محدوده معدنی در کل کشور، بیش از ۹۰۰ محدوده اکتشافی، پروانه بهره‌برداری، گواهی کشف و مجوز برداشت متعلق به استان اصفهان است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.