سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغییر باکتری های مفید روده باعث جوانی می‌شود

باکتری های روده میتوانند اثر مثبت یا منفی بر مغز بگذارند.

یک مطالعه در سال 2019 با نشان داد روده به عنوان منبع سلول های ایمنی که التهاب مغز را در مولتیپل اسکلروزیس یا MS کاهش می دهد، بینش های جالبی را در این زمینه ارائه کرد. در اواخر همان سال، ما شاهد تایید دارویی بودیم که برای بازسازی میکروبیوم روده برای کاهش التهاب عصبی برای درمان زوال شناختی در آلزایمر طراحی شده بود. مطالعه‌ای در سال 2020 نشان داد که پیوند مدفوع از موش‌های پیر به جوان می‌تواند منجر به اختلالات یادگیری و حافظه شود.

نتایج مطالعه‌ای که در سال گذشته در Nature Aging منتشر شد، شواهد قانع‌کننده‌ای از تأثیر باکتری‌های روده بر مغز ارائه کرد و بطور خاص بر روی پیری مغز متمرکز شد و نشان داد که پیوند مواد مدفوع از موش‌های جوان به موش‌های مسن می‌تواند برخی از جنبه‌های زوال مغز مرتبط با سن، مانند توانایی یادگیری و حافظه بلندمدت را معکوس کند. اینها جزو اولین بینش ها در مورد این بود که چگونه باکتری های روده می توانند بر پیری مغز در پستانداران تأثیر بگذارند، در نظر گرفته شد.

جدیدترین یافته‌ها در این زمینه توسط دانشمندان مؤسسه Quadram و دانشگاه East Anglia بدست آمده است و وزن بیشتری به این ایده اضافه کرده‌اند که باکتری‌های روده می‌توانند از طریق التهاب بر سلامت مغز تأثیر بگذارند. آنها به طور همزمان نشان داده‌اند که چگونه این جوامع میکروبی می‌توانند بر برخی نشانگرهای زیستی پیری نه تنها در مغز، بلکه در خود روده و همچنین چشم‌ها تأثیر بگذارند.

تحقیقات این تیم شامل پیوند مواد مدفوع از موش‌های جوان سالم به موش‌های مسن و همچنین آزمایش‌هایی بود که در آن موش‌های جوان‌تر مواد مدفوع را از موش‌های مسن‌تر دریافت کردند. آنها سپس طیفی از نشانگرهای زیستی التهابی را در سراسر بدن حیوانات تجزیه و تحلیل کردند و موفق شدند برخی از بینش‌های ارزشمند را کشف کنند.

پس از این پیوندها، موش‌های جوان یکپارچگی پوشش روده را از دست دادند که به محصولات باکتریایی اجازه عبور و گردش در بدن را می‌داد. این امر باعث تحریک سیستم ایمنی و در نتیجه التهاب می شود و باعث فعال شدن بیش از حد برخی سلول های ایمنی در مغز و افزایش سطح پروتئین های مرتبط با تحلیل شبکیه در چشم می شود.

برعکس، دانشمندان دریافتند که این نوع نشانگرها را می توان در موش های مسن تر، با کاشت مواد مدفوع موش های جوان تر، معکوس کرد و همچنین باعث افزایش سطح باکتری های سالمی شد که قبلا نشان داده شده بود که با سلامتی خوب در موش ها و انسان ها مرتبط هستند.

پروفسور سیمون کاردینگ گفت: این مطالعه پیشگامانه شواهد وسوسه‌انگیزی برای دخالت مستقیم میکروب‌های روده در پیری و کاهش عملکرد مغز و بینایی ارائه می‌کند و راه‌حلی بالقوه در قالب درمان جایگزینی میکروب روده ارائه می‌کند.

در حالی که دانشمندان در مورد نتایج امیدوار زده هستند، خاطرنشان می کنند ، قبل از اینکه بتوانند به نتایج مشابهی در مورد انسان دست یابند، به تحقیقات بیشتری نیاز است.آنها می گویند که مسیرهای مشابهی در بدن ما وجود دارد و میکروبیوم روده با افزایش سن به طور قابل توجهی تغییر می کند.

دکتر ایمی پارکر، نویسنده اصلی این مقاله گفت: ما هیجان زده بودیم که با تغییر میکروبیوتای روده افراد مسن، می‌توانیم شاخص‌های کاهش مرتبط با سن را که معمولاً در شرایط دژنراتیو چشم و مغز مشاهده می‌شود، را کاهش دهیم. ما امیدواریم که یافته‌های ما در نهایت به درک اینکه چگونه می‌توانیم رژیم غذایی و باکتری‌های روده خود را برای به حداکثر رساندن سلامتی در زندگی تنظیم کنیم، کمک کند.

این تحقیق در مجله Microbiome منتشر شد.

منبع: سایت نیو اطلس منتشره از موسسه کوادرام

 

برچسب ها: مدفوع ، مغز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.