سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش مهم ما در کمک به بیماران مبتلا به آسم 

آسم قابل درمان نیست، ولی می‌توان با مدیریت آن شرایط افراد مبتلا را بهبود بخشید.

به نقل از مرکز بهداشت قم، روز جهانی آسم هر سال در اولین سه شنبه ماه می (۱۳ اردیبهشت) با هدف افزایش آگاهی درباره این بیماری مزمن و نحوه کنترل آن با استفاده از روش‌های درمانی برگزار می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی شعار ۲۰۲۲ این روز را "رفع کاستی‌ها در مراقبت از بیماران مبتلا به آسم" انتخاب کرده است.  

روز جهانی آسم در سال ۱۹۹۳ میلادی توسط انستیتوی جهانی آسم با همکاری سازمان جهانی بهداشت بنیان‌گذاری شد و مدتی بعد در سال ۱۹۹۸ میلادی در بیش از ۳۵ کشور جهان برگزار شد.

 این روز برای بهداشت عمومی بسیار مهم است، زیرا در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۳۳۹ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا بوده‌اند و ۴۱۷ هزار و ۹۱۸ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در دنیا به یکی از آلرژی‌ها مبتلا هستند که از این تعداد ۳۳۴ میلیون نفر به آسم، ۲۱۰ میلیون نفر به بیماری مزمن تنفسی و ۴۰۰ میلیون نفر به رینیت آلرژی مبتلا هستند.

علائم آسم

آسم یک بیماری التهابی، مزمن مجاری هوایی است که خس خس، سرفه و تنگی نفس از نشانه‌های رایج این بیماری می‌باشد. بروز علائم این بیماری در کودکان شایع‌تر از بزرگسالان است.

علل آسم به طور کامل شناخته شده نیست؛ ولی عواملی مانند مواد حساسیت زا، دود سیگار و مواد شیمیایی سبب تحریک این عارضه می‌شوند. افزایش آلودگی هوا و آلاینده‌های صنعتی یکی از عوامل تشدیدکننده این عارضه بوده که امروزه گریبان‌گیر افراد ساکن در شهر‌های بزرگ هستند.

مهمترین عوامل محرک بیماری آسم

نگهداری حیوانات خانگی و به طور کلی تماس با موی حیوانات، استفاده از لباس‌های پوست و پشم طبیعی، گرد و غبار موجود در خانه و مبلمان، دود ناشی از تنباکو، آلودگی هوا، انواع محرک‌های شیمیایی، لوازم بهداشتی شیمیایی، انواع آلرژن مانند گرده.

نقش مهم ما در کمک به بیماران مبتلا به آسم 

آسم قابل درمان نیست، ولی می‌توان با مدیریت آن شرایط افرد مبتلا را بهبود بخشید.

سیگاری که روشن می‌کنیم، خودرو‌های تک سرنشین و فاقد معاینه فنی، استفاده از افشانه‌های آفت کش و انواع مواد شیمیایی و بهداشتی، نفس بیماران مبتلا به آسم را تنگ می‌کند، اما با توجه به این موارد، می‌توان در افزایش سلامت و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم نقش داشت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.