سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یافته‌های جدید محققان در خصوص درمان ام اس

محققان سوئدی موفق به کسب پیشرفت‌هایی در درمان بیماری «ام اس» شدند.

در حال حاضر درمان‌هایی که برای «ام اس» وجود دارد، دقیق نبوده و به عوارض جانبی جدی بدل می‌شوند.

محققان در «مؤسسه کارولینسکا» (Karolinska) در سوئد روش جدیدی را برای شناسایی سلول‌های ایمنی درگیر در بیماری‌های خود ایمنی ابداع کرده اند و چهار مولکول هدف با اهمیت بالقوه برای درمان ام اس در آینده را شناسایی کرده اند.

«مالتیپل اسکلروزیس» یا همان «ام اس» یک بیماری التهابی مزمن در سیستم عصبی مرکزی است که معمولا در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال رخ می‌دهد. این بیماری به وسیله سلول‌های ایمنی که به اشتباه به بافت اطراف نورون‌های مغز و نخاع حمله می‌کنند، رخ می‌دهد.

ام اس سبب بروز علائم عصبی مانند اختلالات حسی، مشکلاتی در راه رفتن و نگه داشتن بدن و اختلال در بینایی می‌شود. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و درمان‌های موجود، میزان عود بیماری و علائم آن را کاهش می‌دهد.

حال تیمی تحقیقاتی در مؤسسه کارولینسکا در سوئد روشی را ابداع کرده اند که شناسایی «سلول‌های T» که به «مولکول‌های هدف خاص» (اتو انتی ژن) واکنش نشان می‌دهند را امکان پذیر می‌سازد.

«Hans Grönlund» از محققان در این پژوهش می‌گوید: روش ما این امکان را فراهم می‌کند که این اتوآنتی‌ژن‌ها را به گونه‌ای بکار گیریم که ما را قادر سازند سلول‌های T را که به این اتو آنتی ژن‌ها واکنش نشان می‌دهند، شناسایی کرده و سپس آن‌ها راغیرفعال کنیم.»

وی همچنین می‌گوید: زمانی که مشخصات اتوآنتی ژن بیمار مشخص شد، یک نوع درمان برای وی طبق این مشخصات تشخیص داده می‌شود.

او همچنین می‌گوید: بیشتر بیماری‌های خود ایمنی بوسیله سلول‌های T ایجاد می‌شوند و اگر ما راهی را پیدا کنیم که این سلول‌ها را در بیماری‌هایی مانند «ام اس» هدف قرار دهیم، می‌توانیم مسیر را برای درمان‌های دقیقتر سایر بیماری‌های خود ایمنی با عوارض جانبی کمتر هموار سازیم.

گفتنی است؛ نتایج این تحقیقات در مجله علمی «Science Advances» به چاپ رسیده است.

منبع: ساینس دیلی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.