سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا هلال شوال ۱۴۴۳ ﻫ. ق. در ایران رؤیت نشد؟

کارشناسان رؤیت هـلال، پیش‌بـینی کرده بودند که هـلال ماه شوال در غـروب روز یکشنبه با چشم مسلح به‌سختی احتمال رؤیت دارد.

رصدگران در ۲۳ استان کشور به دلیل شرایط جوی نامساعد، موفق به دیدن هلال نشدند. یعنی عملاً ابری بودن هوا یا غبارآلود بودن آن، امکان رؤیت را فراهم نکرد. مضافاً به اینکه مشخصات رصدی هلال نیز بسیار ضعیف بود و فقط با تلسکوپ و دوربین‌های دوچشمی قوی، احتمال رؤیت داده می‌شد.

اشاره: هلال ماه شوال ۱۴۴۳ هجری قمری، یکی از آن هلال‌های بُحرانی بود که به دلیل شرایط جوی و همچنین ضعیف بودن مشخصات هلال، عملاً رؤیت نشد. این یادداشت به زبان ساده، به این موضوع پرداخته است.

*******

چرا هلال شوال در ایران رویت نشد؟

در تقویم رسمی کشور، کارشناسان رؤیت هـلال، پیش‌بـینی کرده بودند که هـلال ماه شوال در غـروب روز یکشنبه در شرایط جوی بسیار مساعد، با چشم مسلح به‌سختی احتمال رؤیت دارد. لکن با توجه به نامساعد بودن هوا در بیشتر استان‌ها و نیز ضعیف بودن مشخصات اصلی این هلال، گروه‌های رصدی موفق به رویت هلال شوال نشدند؛ بنابراین ماه رمضان ۳۰ روزه است و غرّة ماه شوال (عید سعید فطر) روز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه خواهد بود. (بخش استهلال، سایت رهبر معظم انقلاب)

گزارش سایت رهبر معظم انقلاب نشان می‌دهد که رصدگران در ۲۳ استان کشور به دلیل شرایط جوی نامساعد، موفق به دیدن هلال نشدند. یعنی عملاً ابری بودن هوا یا غبارآلود بودن آن، امکان رؤیت را فراهم نکرد. مضافاً به اینکه مشخصات رصدی هلال نیز بسیار ضعیف بود و فقط با تلسکوپ و دوربین‌های دوچشمی قوی، احتمال رؤیت داده می‌شد.

اوضاع جوی کشور در غروب یکشنبه، مطابق نقشۀ ذیل بود. همانطور که دیده می‌شود، اغلب مناطق کشور، هوای ابری یا غبارآلود داشتند.

مشخصات آن هلال که رؤیت نشد!

رؤیت‌پذیری هلال شوال در غروب یکشنبه ۲۹ رمضان ۱۴۴۳ هجری، برابر با ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ و مطابق با اول ماه مه ۲۰۲۲ میلادی، را در نقشه‌های ذیل می‌توان دید.

مشخصات رصدی برای افق تهران:

۱. مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۰۰:۵۷ دقیقه بامداد یک‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ (به ساعت رسمی ایران) برابر با ۲۰:۲۷ دقیقه شنبه ۳۰ آوریل ۲۰۲۲، به ساعت جهانی (گرینویچ)

۲. غروب خورشید در تهران: ساعت ۱۹:۵۱ دقیقه

۳. ارتفاع ماه (در لحظۀ غروب خورشید): ۴۱ر۶ درجه

۴. سنّ ماه (در لحظۀ غروب خورشید): ۱۸ ساعت و ۵۷ دقیقه (۷۹ر۰ روز)

۵. مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۴۰ دقیقه

۶. جدایی زاویه‌ای ماه و خورشید: ۸ درجه و ۵۵ دقیقه


مشخصات رصدی برای شهر‌های مهم ایران و جهان را در سایت مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی (وابسته به دفتر آیت الله سیستانی) ببینید.

رنگ‌بندی نقشه:

A. سبز تیره: هلال به سادگی، با چشم دیده می‌شود

B. سبز مایل به زرد: هلال تحت شرایط جوّی مناسب، با چشم دیده می‌شود

C. سبز مغزپسته‌ای: رؤیت هلال ممکن است نیاز به ابزار و چشم مسلّح داشته باشد. به عبارت دیگر، پس از یافتن با ابزار و کشف مکان هلال، می‌توان آن را با چشم در آسمان دید

D. زرد: هلال فقط با چشم مسلّح دیده می‌شود

E. قرمز آجری: با تلسکوپ‌های رایج دیده نمی‌شود

خطوط مورب سفید بیانگر سن ماه، از لحظۀ مقارنه هستند

همچنین در یک نقشۀ دیگر، پیش‌بینی پذیری هلال شوال ۱۴۴۳ در شامگاه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱ (اول مه ۲۰۲۲)، اینطور ترسیم شده است:

تحلیل نقشه‌های فوق در رؤیت هلال شوال ۱۴۴۳ هجری

به شرط صاف بودن هوا و نبودن غبار محلی، هلال ممکن بود که در غرب و جنوب غربی کشور، با دوربین‌های قوی یا تلسکوپ، دیده شود. اما شرایط جوی نامساعد، شرایط رؤیت‌پذیری را به صفر رساند.

از نقشه به دست می‌آید که هلال شوال، در مکه و مدینه و غرب یمن، و همچنین در عراق، شرق عربستان و اروپا به چشم رصدگران یا با دوربین دوچشمی قابل رؤیت خواهد بود.

سن ماه در این نقشه، با خطوط مورب سفید، مشخص شده. به طور کلی، اگر حدود ۱۷ ساعت از لحظۀ مقارنه بگذرد، ماه را می‌توان با دوربین‌های دوچشمی دید. برای رؤیت با چشم، سن ماه باید در حدود ۲۱ ساعت باشد. در هلال شوال، سن ماه در افق تهران نزدیک به ۱۹ ساعت است لذا با چشم قابل رؤیت نیست.

نظر منجمان و متخصصان استهلال، بر این است که رصد ماه شوال ۱۴۴۳، مشابه با هلال شوال ۱۴۴۲ هجری و بلکه سخت‌تر از آن است؛ هم به دلیل مشخصات رصدی هلال و هم به سبب ابری بودن هوا (شرایط جوی). سال گذشته از یکصد گروه رصدی، فقط سه گروه در خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی موفق شدند هلال را با ابزار نجومی رؤیت کنند. تصاویر برخی از آن‌ها در بخش استهلال سایت رهبر معظم انقلاب وجود دارد.

[هلال شوال ۱۴۴۲ هجری در خراسان]

نقشۀ رؤیت هلال شوال در غروب دوشنبه ۱۲ اردیبهشت

طول هر ماه قمری، حدود ۵ر۲۹ روز است؛ لذا هر ماه، یا ۲۹ روزه است یا ۳۰ روزه. وقتی که ماه در غروب روز بیست و نهم دیده نشد، نیازی به رصد در روز بعد نیست. با این حال، نقشۀ رؤیت‌پذیری هلال شوال در غروب دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ برابر با دوم مه ۲۰۲۲ به این شکل خواهد بود. در ایران سن ماه حدود ۴۴ ساعت است و به راحتی با چشم عادی قابل امکان رؤیت دارد.

لذا پیشنهاد می‌شود که مردم عزیز کشورمان این هلال زیبا را که با چشم رؤیت می‌شود، رصد کنند.

دو شعر کوتاه در وصف عید فطر

شاید معروف‌ترین بیت، در وصف رؤیت هلال، از حافظ شیرازی باشد:

مزرع سبز فلک دیدم و داسِ مهِ نو

یادم از کِشتۀ خویش آمد و هنگام درو

سخن را با شعری از مسعود سعد سلمان، شاهر قرن پنجم هجری در خوشامد عید فطر و حسرت رمضان المبارک به پایان می‌بریم:

رسید عید و ز ما، ماه روزه کرد گذر

وداع باید کردش که کرد رأی سفر

به ما مقدمه عید فر خجسته رسید

براند روزه فرخنده ساقه لشکر

برفت زود ز نزدیک ما و نیست شگفت

که زودتر رَود آن چیز کو گرامی‌تر

مه صیام درختی است بار او رحمت

به آب زهد توان خورد هم ز شاخش بر

بزرگوار مها و خجسته ایاما

چه گفت خواهی از ما به خالق اکبر

نداشتیم تو را آنچنان که واجب بود

شدی و ماند حقت خلق را به گردن بر

حقت شناخت که داند چنانکه هست روا

به سرت برد که داند چنان که برد به سر...»

منبع: مشرق

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۸
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۶:۲۶ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
عربستان در وسط خط استوا قرار دارد و ماه بهتر دیده میشود
نظر
۰۱:۵۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
رجوع کنید به رساله مراجع تقلید خودتون
حل شدنی است . اول ماه باید ثابت بشه
عماد
۲۳:۵۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
واقعا که طبق نقشه رویت ماه با تلسکوپ فوق پیشرفته در استان سیستان وبلوچستان به نوعی سخته ولی خبر های حاکی از ان است که مردم سروان با چشم غیر مسلح ماه رو دیدن واقعا خودشون سوژه خنده خاص وعام کردن
محمد
۲۲:۳۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ندیدن ماه تا ۳۰ روز حکایت از روزه گرفتن دارد اما تکلیف آن یک روز اینکه واجب بوده یا حرام باید مشخص شود تا کسانی که روزه بدهکارند تکلیف بدهکاری خود را روشن کنند.
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام امت واحد و دین واحد اسلام ....اما عده ای مثل افغانستان یکشنبه و عده ای دیگر مثل عربستان و اهل تسنن عراق دوشنبه و باز عده ای دیگر مثل شیعیان عراق و ایران سه شنبه را عید فطر دانسته اند....
م.ن.35
۱۹:۳۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
آقا فقط بگید چرا زود اعلام نتیجه کردید؟ چرا بلافاصله بعد از غروب، چرا تا نیمه شب صبر نکردید و دنبال ماه نگشتید؟! عجیب نیست؟
ناشناس
۱۸:۴۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
این ماه های قمری مگه نباید همه جا به یه اندازه باشه؟ حداقل ایران و کشورهای همسایه؟ پس چطور همیشه فرق داره؟! از یکی 29 روز میشه از یکی 30 روزه میشه؟!
حسین
۱۹:۵۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ببین برادر به افق کشور ها مربوطه. اولا کشور هایی مثل عربستان رصد ماه را دقیق انجام نمیدن و خود این باعث ناراحتی مطلعین شده. میتونید فیلمی که از دو منجم سعودی بیرون اومده را ببینید که از نحوه استهلال متعجب بودن و غیر علمی میدونستن. ثانیا خط گردش هلال ماه دور زمین انحنا داره و میتونه از کشور شما دیده نشه ولی از چند درجه بالاتر یا پایینتر دیده بشه. ثالثا ماه قمری لزوما همه جا به یک اندازه نیست. اتفاقا سال قمری ۱۰ روز از شمسی کمتره یعنی حدودا ۱۰ ماه قمری ۲۹ روزه و ۲ ماه ۳۰ روزه اتفاق مییفته. البته این اعداد سال به سال متفاوته و مربوط به استهلال
کاربر
۲۳:۱۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
چون افقها فرق میکنه
ناشناس
۰۰:۱۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
حداقل اگر اهل دین هستی رساله مقلد خود را یک بار مطالعه کن تا جواب سوالات را پیداکنی دلیل شرعی رویت هلال ماهه ممکن در یک کشور یک دیرتر ببینند
بهادر
۱۸:۱۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
به این دلیل که عربستان امروز عید فطر اعلام کرد
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
یعنی وقتی هوا ابریه زمان طلوع و غروب خورشید هم تغییر میکنه؟؟؟؟
ناشناس
۱۷:۲۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
در سیستان و بلوچستان که امروز نماز عید فطره رو اقامه کردند. عملا هر کسی ساز خودش رو میزنه.
سینا
۱۷:۲۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
الحمدلله همه کارشناس نجوم و فقه شدن!
برای کسی که مقلد هست و طبق نظر مرجع تقلیدش عمل میکنه، این اتفاقات اصلا شک و شبهه ای ایجاد نمیکنه، ولی اونی که مشکل عقیدتی داره فورا با هر شبهه ای براش سوال پیش میاد، اونایی هم که قلبشون مریضه دست به کار میشن برا ایجاد و انتشار شبهه!
من با گروه مجازی دشمن که کارش شبهه افکنیه کاری ندارم، فقط به اونایی که ۲۹ روز روزه گرفتن و شب قدر قرآن بر سر گذاشتن میگم مواظب امتحانات الهی باشید، وظیفه تون رو بفهمید و بهش عمل کنید. از مهمونی خدا لذت ببرید که معلوم نیست سال دیگه زنده باشیم.
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
دمت گرم در ضمن شیخ عربستان هر وقت دلش بکشه میگه عیده بقیه کشورها‌ هم بهش اقتدا میکنند.
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
تقصیر برجامه تا آمریکا توافق نکنه خبری از ماه نیست ما هم به نظرم باید ماه رو تحریم کنیم همون یکسال در میان روزه بگیریم
باران
۱۷:۱۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شب دعای وداع پس چرا تو تلویزیون نشون دادن منم فکر کردم امروز عید هس سحری بیدار نشدم‌ همه هم پیام عید فرستادن
رعایت کنین دیگه ساده تر از اونا من ک قبول کردم
خداکنه طاقت بیارم امروز روزه مو کامل بگیرم
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
گفته میشود که ملاک دیده شدن ماه میباشد،اگر ملاک این است پس اگر غروب روز دوشنبه ماه رؤیت نشد به همان دلیلی که غروب روز یکشنبه رؤیت نشد(جو ابری و غبار) چون ماه دیده نشده پس روز سه‌شنبه هم عید نیست وما وارد سی و یکمین روز ماه رمضان شدیم در حالی که ماه قمری 31 روزه نداریم وعید هم که نیست، چون ماه دیده نشده
کاربر
۲۳:۱۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
یا رویت هلال یا سی روز تمام
ایرانی
۰۰:۲۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
ماه قمری دیگر ۳۰ روز بیشتر و ۲۹ روز کمتر نیست یعنی وقتی ۳۰ روز شد فردای آن روز حتما اول شوال هست حداقل به رساله مرجع خود مراجعه می کردی دین خدا به سخره نمی گرفتی
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
این نفرین پیامبر است که درحق کسانی که با دین و ....پیامبر و....به بازی می گیرند وبه نفع خود از اسلام وقرآن برداشت می کنند که خدایا انان را موفق به درک عیدن ...یعنی عید فطر وعید قربان نگرداند
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
این یعنی عربستان
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شرق،غرب،جنوب ترکیه در شمال غرب اعلام عید شد پس برای ایران هم بوده ،ندیدن ماه دلیل بر نبودن آن نبوده به گفته خود مسئولان، هوا ابری یا غبار آلود بوده
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
کار آمریکاست
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ماه همیشه بوده و هست فقط یا نور پشت کوه بوده نیفتاده رو ماه یا ابر بوده ندیدیم ولی بودن ابر و غبار دلیل خوبی نیست چون شاید تا چند روز همین شرایط حاکم باشد و نه با مسلح و یا غیر مصلح متوان دود بایود چکرد
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اصفهان دیده شده تو خبر گزاری هام زدن سرچ کنید
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
چون نمیخواستن رویت بشه
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
امروز هم هوا نامساعد باشه فردا هم ماه رمضونه.
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
گفته اند که در سیستان وبلوچستان هلال را دیده اتد نمی دتنم راست است یا دروع
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام درسته امروز بلوچستان عید بود و تمام اهل سنت ایران عید کردن میتونی در صفحات مجازی هم سرچ کنی و ماه را هم با چشم سر دیدن
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
با تشکر
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سیدان فارس صبح دیدن عکس هم فرستادن گروه
رمضان علی
۱۲:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما که ۲۹ روز روزه گرفتین یک روزم روش نمیمیرن که اینقدر حساس شدین رو این موضوع
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
بحث یک روز بیشتر روزه گرفتن نیست، روزه در روز عید فطر حرام است
علیرضا
۱۴:۰۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
نه برادر
بحث یک روز نیست
بحث اینه که روزه در روز عید فطر که اول شوال باشه حرام است
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
بحث یک روز زودتر نیست؛ موضوع اینه که اگر واقعا یکشنبه روز اول شوال باشه، کسی که روزه گرفته، فعل حرام انجام داده.
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
معلومه روزه نمیگیری
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اومدی متلک بنداری به روزه داران ولی خوردی توی دیوار. یه کم به سوادت اضافه کن. میدونم که این معضل رسوایی رو هم همه جا داری !
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
امروز تو صبح گاه سیدان فارس هلال دیدن عکس هم گذاشتند گروهها
کاربر
۱۵:۰۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اون برای بقیه مردم حجت نمیشه به شبکه های اجتماعی هم مطلقا نمیشه اعتماد کرد
ناشناس
۱۵:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ماه رو نزديك غروب مي بينن نه صبح گاه
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ماه كه تو صبح گاه ديده نمي شه،غروب ديده ميشه
ناشناس
۱۷:۱۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام
ماه نصف شب هم دیده میشه ... ماه نو در وقت غروب خورشید و در غرب کشور باید دیده شود
علی
۱۲:۱۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اکثرا شایعه کرده اند که اصفهان ماه را دیده اند . لطفا بفرمایید من در اصفهان زندگی می کنم در آن لحظه باران می آمد . چرا با دین مردم بازی میکنید و این شایعات پخش می کنید لااقل یک شهری را نام ببرید که هوای آسمانی داشته تا لااقل یکی گول بخوره
سجاد
۱۶:۵۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
راست میگه من که اصفهانم دو سه شبه حتی نور تیر چراغ برق رو هم نمیشه دید
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
مگه تو اصفهان رویت نشده
ناشناس
۱۵:۵۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
بله رویت شده تو سایت ها اعلام شده یه سر چی بکن
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
از دو حال خارج نیست. یا عید هست یا نیست. اگر هست، آنها که ندانسته روزه گرفته اند گناهی نگرده اند. به هر حال برای روزه گرفتن در فطر کفاره ای
هم در کار نیست. اما هم اگر عید نیست، آنها که روزه نگرفته اند هم گناه کرده اند و هم باید کفاره بدهند.
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
دمت گرم
علی
۱۰:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اصلا مگه میشه دو تا ماه قمری هردوتاشون پشت سر هم 30 روز باشن؟ شعبان 30 روز بود. الان رمضانم شد 30 روز. یکی از این دو ماه باید 29 روزه میشدن.
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما اطلاعات نجوم نداری، تقویم را هم نمی‌تونستی نگاه کنی؟ یه زحمت می‌کشیدی تقویم امسال و پارسال را می‌دیدی! پارسال شوال و ذی‌قعده و صفر و ربیع اول پشت سر هم ۳۰ روز بود.
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
بله میشه
ناشناس
۱۱:۵۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ما مي توانيم در ماه هاي قمري چهار ماه پشت سر هم 30 روز و سه ماه پشت سر هم 29 روز داشته باشيم با یه جستجوی ساده تو تقویم قمری و نگاه به ماهها تو سالهای مختلف میتونی اینو خودت با چشم ببینی که لازم نباشه حرفای اشتباه اینو اونو تکرار کنی
اینکه شما اینو نمیدونی دلیل بر نبودنش نیست
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما اگر تقویم را نگاه کنید ماه صفر و ربیع الاول 30 روزی بوده دو ماه پشت سر هم
حتی شوال و ذی العقده هم دو ماه پشت سر هم 30 روزی بوده سال 1400
سید
۱۲:۵۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
بله ممکن هست که دو ماه پشت سر هم 29یا 30روزه باشه. لیکن اگر 29روزه باشه ماه سوم 30روزه و بالعکس اگر 30روزه باشه ماه سوم 29روزه می‌شود
ali
۱۳:۰۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
علی عزیز نمی گم امروز دوشنبه عید هست یا نه .اما سابقه داشته حتی چهار ماه قمری پشت سر هم سی روز بوده .چهار ماه.
ممنون
۱۰:۵۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
توضیحات درست کاملی بود
یه مسئله که مخالفین نمی‌خوان قبول کنند دیدن نیست بلکه ماه به مشخصات صحیح هست
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
با توجه به پیشرفت های علمی و تکنولوژی های جدید، دانشمندان می توانند دقیقاٌ رویت ماه را محاسبه و پیش بینی کنند.لذا ما یا دانشمندان زبده در این حوزه نداریم و یا اینکه مسلح به تکنولوژی های جدید نیستیم. پس ابری و یا غبارآلود بودن هوا از موانع قدیمی به حساب می آیند.
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ملاک و معیاری که در دین مطرح شده است دیدن ماه است نه اطلاع از وجود ماه از این رو هر چقدر هم در ابزار جدید پیشرفت کنیم تأثیری در این مسئله ندارد که بالاخره باید ماه با چشم یا تلسکوپ دیده شود تا اعلام عید شود
ناشناس
۱۵:۰۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
پس اقای ناشناس ملاک اذان های مختلف هم آسمان و خورشید است شما لطفا برای اذان و غیره به آسمون نگاه کن اگه نگاه تقویم کنی حرامه واس تو باید نگاه آسمون کنی
کاربر
۱۵:۱۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ستاره شناسها بدون تلسکوپ هم متوانند تشخیص بدهند که ماه درغروب در چه زایویه ای هست ولی حجت شرعی رویت هلال هست درضمن دانشمندان ایرانی ازقدیم دراین عالم تبحر داشته اند وهمیشه پیشتاز بودند
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شانس دانشجویان خوابگاهی که رفتن شهرشون
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
من دیدم
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
چرا هلال مشاهده نشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
خب حالا مساهده نشد ولی سعادت برای یک روز روزه داری بوجود آمد .
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
انشاالله امروز معلوم بشه
سید
۱۲:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اگر دیروز ندیدند قطعا امروز آخرین روز ماه میباشد چون ماه های قمری یا 29روزه هست یا 30روزه اگر در روز 29هلال رویت نشد ماه 30روزه میشود
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
ممنون
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
اصفهان دیدن و اعلام شد
علی
۱۲:۱۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
آقای ناشناس در اصفهان که باران می آمد میشه لطف کنید بگید ماه چطوری رویت شد .
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
همجای اصفهان ک بارون نبود
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
همه جا اصفهان که بارونی نبوده تو خود شهر اصفهان هم یک جا ابری بو ده جا دیگه نبوده عکس گرفته شده به دفتر رهبری فرستاده شده
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
عدم توانایی در دیدن ماه به هر دلیلی، معنیش عدم ورود به اون ماه نیست
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام
اسمش روش هست ماه ، یک ماه کامل ،یعنی یک گردش کامل ماه میشود یک ماه ،اگر ماه ۲۸ روزه گردش کند یک ماه اگر ۳۰ روزه باشد هم یک ماه میشود ...
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
لطفا چند تا هواپیمای شناسایی بفرستید بالای ابرها که مجهز به دوربین های دقیق باشند. خارج از کشور هم در سمت شرق و غرب و جنوب و شمال هم در مناطقی که آسمان شفافه میشه کار استهلال انجام داد.
مهرداد
۰۹:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
یعنی آنقدر زور میاد برای یک روز بخوای روزه بگیری این همه هزینه کنی
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
حتی اگر فقط یک هواپیما هم برود بالای ابر ، میتونه ماه را اگر باشد رویت کند
جواب مهرداد
۱۰:۵۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
عزیزم صحبت سخت روزه گرفتن نیست بلکه روز گرفتن در روز عید ( دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ) گناه کبیره است و مردم مومن روزداران با خواندن این مطلب فورا باید افطار کنن ،
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
دوست من دیدن ماه باید از بلندترین نقطه روی زمین رویت بشه نه با هواپیما و یا بالن
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
10:50 شما فورا افطار کن تا مرتکب گناه کبیره نشوی .
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
نگران گناه ما نباشید. فوقش ما ندانسته روزه بگیریم گناه نکرده ایم. به هر حال کفاره هم ندارد. اما شما که روزه خواری کردید باید کفاره داده و مثلا 61 روز روزه بگیرید.
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
فعلا که گفتن 12 اردیبهشت ماه هم 30 رمضان است پس روزه داشته باشید و فقط در این جور مسائل نگاه به دهن مراجع داشته باشید.
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
آقای مهرداد موضوع گرفتن روزه نیست مطلب این است که اگر عید باشد گرفتن روزه حرام است
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
حکم ولی فقیه ملاکه.
تمام