سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی توجهی به آثار تاریخی ۹۰۰ ساله در اصفهان

نماینده مردم اصفهان گفت: جای افسوس دارد که مناره ۹۰۰_ ۸۰۰ ساله در محله جویباره اصفهان داریم که خودرو به راحتی از کنارش عبور می‌کند و نسبت به آن بی توجه هستیم.

مهدی طغیانی گفت: یک سری ابنیه تاریخی مشهور مثل میدان نقش جهان، کاخ چهلستون در اصفهان داریم که وظیفه ما حفظ آنهاست؛ در ایام عید به صورت روزانه ۷۰ هزار نفر از کاخ عالی قاپو بازدید می‌کردند و در مواقعی حتی هزار نفر به طور همزمان روی ایوان عالی قاپو می‌ایستادند.

او گفت: در هیچ کجای دنیا اینگونه از یک بنای ۴۰۰ ساله‌ای که با مصالح مستحکم مثل بتن و... ساخته نشده نگه داری نمی‌کنند.

به گفته نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، علاوه بر این ابنیه‌های مشهور یک سری بنا‌ها مثل کاروانسرای مقصود بیک و نخجوانی که در ضلع جنوب شرقی میدان نقش جهان قرار دارند کاملا نابود شدند به طوری که یکی از آن‌ها پارکینگ شده و دیگری حالت خرابه‌ای دارد.

او معتقد است: نمونه های مختلفی از این موارد را در شهر اصفهان داریم که دیگر هیچ نام و نشانی از آن‌ها نیست.

طغیانی می‌گوید: کارخانه ریسباف یکی از گزینه‌های مهم و بزرگ در اصفهان است، چون این کارخانه تنها بازمانده کارخانجات نسل کارخانه نساجی اصفهان است.

به گفته او، تبدیل کارخانه ریسباف به موزه اصفهان در مراحل نقل و انتقال از بانک به راه و شهرسازی است و اگر واقعا مجموعه سرمایه گذار به ویژه شهرداری کار را فاز به فاز شروع کنند خیلی سریع می‌تواند وارد مدار شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: سالن‌های این کارخانه شاید با چند ماه مرمت به نتیجه برسد، اما انبار‌ها وفضا‌های اطراف کارخانه باید به طور کامل تقویت و مرمت شود.

طغیانی می‌گوید: هنوز طراحی محتوایی این موزه انجام نشده و نمی‌توان گفت که دقیقا قرار است چه چیز‌هایی در این موزه به نمایش در بیایند.

به گفته او، یکی دومورد از دستگاه‌های ریسندگی این کارخانه باقی مانده است، اما امکان بازگردانی بقیه دستگاه‌های این کارخانه وجود دارد.
چون اینجا بازمانده صنعت نساجی در اصفهان است این یک درخواست به حق است که ما بتوانیم در قالب نمایشگاه نساجی در همان موزه داشته باشیم.

کارخانه ریسباف اصفهان در سال ۱۳۱۱ با مشارکت جمعی از سرمایه‌داران در اصفهان راه‌اندازی شد. این اثر در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۰۱۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این کارخانه که در خیابان چهارباغ بالا، بین هتل پل و خیابان هفت دست واقع شده، قرار است به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.