سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریه‌های تنفسی پایتخت در اسارت برج سازان

رئیس باغ ملی گیاه شناسی گفت: ترافیک ناشی از احداث بیش از ۵ هزار واحد مسکونی در ضلع شمالی باغ ملی گیاه شناسی، هوای باغ را آلوده خواهد کرد و کل مساحت باغ در معرض جمعیت انسانی قرار می‌گیرد.

دکتر عادل جلیلی گفت: باغ ملی گیاه‌شناسی در سال ۱۳۴۷ با هدف حفظ منابع ژنتیکی و آموزش عمومی ۱۵۰ هکتار راه‌اندازی شدکه تا زمان پیروزی انقلاب به جز اجرای زیرساخت‌های لازم تنها ۲ قطعه از ۲۵ قطعه این باغ ساخته شده بود، این باغ در خاورمیانه منحصربفرد و در دنیا جزو مطرح‌ترین باغ‌های گیاه‌شناسی است که بانک ژن منابع طبیعی ایران را با نگهداری از ۴۳۰۰ گونه بذر، در خود جای داده است.

رئیس باغ ملی گیاه شناسی گفت: در قطعه‌های شمالی باغ اقدام به برج‌سازی شده است که از نظر تأمین آب زیرزمینی مورد نیاز باغ، مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد همچنین ترافیک ناشی از احداث بیش از ۵ هزار واحد مسکونی، هوای باغ را آلوده خواهد کرد و کل مساحت باغ در معرض جمعیت انسانی قرار می‌گیرد، در گذشته ۶ حلقه چاه با حجم ۲۰۰ لیتر بر ثانیه در این باغ بود که پس از ساخت و ساز‌ها این حجم به ۹۵ لیتر بر ثانیه رسید.

جلیلی گفت: باغ ملی گیاه شناسی ریه تنفسی پایتخت است و بر اساس نظر میراث فرهنگی حریم ثبت شده برای باغ ملی گیاه شناسی ۵۰۰ متر است، این در حالی است که برج‌های ۲۲ گانه در حریم چند متری باغ در دست ساخت هستند، از معاون دادستان کل کشور درخواست توقف عملیات احداث ساخت و ساز را دارم.

باغ ملی گیاه‌شناسی علاوه بر نقش آموزش و حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهان، نقش محافظت از هوای تهران را به همراه پارک جنگلی چیتگر به عهده دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.