سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موانع اجرای کامل طرح پزشک خانواده در کرمانشاه شناسایی شد

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: کمبود پزشک مانع اجرای کامل طرح پزشک خانواده در استان کرمانشاه شده است.

امید قادری گفت: از سال گذشته نظام ارجاع یا پزشک خانواده شهری برای بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی در ۱۱ شهرستان کرمانشاه شروع شده است،کمبود پزشک مانع اصلی تحقق کامل و ۱۰۰ درصدی این طرح در استان است.

به گفته قادری، تاکنون در سطح استان با ۱۵۷ پزشک خانواده برای پوشش درمانی ۲۷۰ هزار نفر از بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی قرارداد بسته‌ایم، اما برای ۹۰ هزار نفر باقیمانده با کمبود ۱۰۰ پزشک مواجهه هستیم.

به دلیل جمعیت بالای افراد تحت پوشش بیمه سلامت همگانی در سه شهر کرمانشاه، جوانرود و سرپل ذهاب اجرای طرح پزشک خانواده در این شهر‌ها به طور کامل اجرا نشده و برای برخی از بیمه شدگان هنوز پزشک تعیین نشده است و باید مانند گذشته روند درمانی خود را طی کنند.

قادری گفت: برای جبران پزشک خانواده در این سه شهر به سازمان سلامت پیشنهاد داده ایم، شاخص هر پزشک، هزار نفر را به هزار و ۵۰۰ نفر تغییر دهد و یا طی فراخوانی دیگر گروه‌های پزشکی مانند متخصصان نیز شامل حال پزشک خانواده شوند.

 به گفته قادری، طرح پزشک خانواده در سطح روستاییان و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت کشور موفق بوده است. ما در اجرای طرح پزشک خانواده هیچ مشکلی جز کمبود پزشک داریم و هشت شهرستان دیگر استان به طور کامل این طرح اجرا می‌شود.

مشمولان طرح پزشک خانواده استان کرمانشاه ۳۶۰ هزار نفر هستند. ۳۲۰ هزار نفر از این تعداد بیمه شدگان بیمه همگانی سلامت هستند و ۴۰ هزار نفر نیز مددجویان کمیته امداد استان است.

 بیمه شدگان طبق تعرفه‌های سال گذشته هر بار به پزشک خانواده مراجعه کنند فقط ۶ هزار تومان هزینه ویزیت پرداخت می‌کنند و اگر پزشک خانواده آن‌ها را به متخصص ارجاع دهد، ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و تقریبا می‌شود گفت هزینه درمان برای خانوار‌ها رایگان است.

بیمه‌شدگان سلامت برای تشکیل پرونده الکترونیکی به پزشک خانواده خود مراجعه کنند

قادری از بیمه شدگان بیمه همگانی سلامت که برای آن‌ها پزشک خانواده تعیین شده خواست حتما برای تکمیل روند تشکیل پرونده الکترونیکی درمانی به پزشک خانواده خود مراجعه کنند.

بیمه شدگانی که برای آن‌ها پزشک تعیین شده، لازم است برای دریافت هرگونه خدمت درمانی ابتدا به پزشک خانواده مراجعه کنند، در صورتی که پزشک خانواده تشخیص داد او را به متخصص یا پارکلینیک که نیاز دارد، ارجاع می‌دهد و مراحل درمان خودش را از آنجا ادامه می‌دهد.

بیمه شدگان در اسرع وقت به پزشک خانواده معرفی شده مراجعه کنند و گرنه بعد از ۶ ماه ممکن است بیمه آن‌ها غیر فعال شود و برای دریافت خدمات درمانی در مراکز دچار مشکل شوند.

شناسایی بیماران دارای فشان خون و دیابت از اولویت‌های بیمه سلامت است

قادری در بخش دیگر از صحبت‌های خود همچنین از کسانی که دارای بیمه سلامت هستند خواست برای شناسایی و غربالگری ۲ بیماری فشار خون و دیابت به پزشک خانواده مراجعه کنند.

 غربالگری بیماران دارای فشار خون و دیابت از اولویت‌های مهم سازمان بیمه سلامت است. این ۲ بیماری بیشترین آمار بیماران را دارند به همین دلیل هرچه قدر زودتر شناسایی و وتشخیص داده شوند بهتر می‌توان آن‌ها را درمان کرد.

۶۰درصد جمعیت استان زیرپوشش بیمه سلامت است

بیمه سلامت کرمانشاه، یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر یعنی ۶۰ درصد از جمعیت استان را در قالب پنج صندوق بیمه‌ای شامل، «صندوق کارکنان دولت»، «صندوق روستاییان و عشایر»، «صندوق بیمه همگانی رایگان»، «صندوق ایرانیان» و «صندوق سایر اقشار» زیرپوشش دارد.

اکنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ تخت در ۱۸ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است./ ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.