سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در سایه گمانه‌زنی‌ها درباره عادی‌سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی

با طرح انتقال نفت از بصره به اردن مخالفت شد

تصمیم دولت عراق برای ادامه طرح خط لوله نفتی از بصره به بندر عقبه اردن، با مخالفت محافل رسمی و مردمی این کشور مواجه شد.

توافق عراق و اردن برای ایجاد خط لوله نفتی از بصره به بندر عقبه اردن با مخالفت محافل رسمی و مردمی بصره مواجه شد. معترضان می‌گویند چنین طرحی علاوه بر اینکه هزینه سنگینی بر کشور تحمیل می‌کند با هدف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اجرا می‌شود.

تصمیم دولت عراق برای ادامه طرح خط لوله نفتی از بصره به بندر عقبه اردن، با مخالفت محافل رسمی و مردمی این کشور مواجه شد، در بخش واکنش‌های مردمی، اقوام مقیم استان بصره ضمن مخالفت با توافقنامه امضاء شده با اردن و مصر، تاکید کردند، این توافقنامه راهی برای سرقت سرمایه کشور است.

شیخ حیدر العبادی سخنگوی عشیره‌های بصره در این باره گفت: در شرایطی که اهالی بصره از کمبود خدمات و شیوع بیماری‌های کشنده رنج می‌برند، شاهدیم دولت پیشبرد امور با نادیده گرفتن این مشکلات، با اردن و مصر برای ایجاد خط لوله نفتی توافقنامه امضاء می‌کند به همین دلیل ضمن اعلام مخالفت با توافقنامه، آن را برای خود الزام آور نمی‌دانیم.

این طرح از بصره به شهر زرقاء اردن و از آنجا تا گذرگاه تیران یعنی گذرگاه تحت کنترل رژیم اشغالگر قدس می‌رسد و از این گذرگاه عبور می‌کند به همین منظور در کنار مخالفت‌های مردمی، برخی از نمایندگان پارلمان می‌گویند این طرح با وجود هزینه کلانی که برای عراق دارد سود آوری خاصی نخواهد داشت. گفته می‌شود هزینه اجرای این طرح ۲۶ میلیارد دلار است، اما با ملاحظه کاری هشت میلیارد دلار اعلام شده است.

عدنان الجابری نماینده پارلمان عراق می‌گوید، این طرح را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده ایم که توجیه اقتصادی ندارد در نتیجه عراق مجبور نیست طرحی را به اجرا بگذارد که ده‌ها میلیارد دلار هزینه دارد.

فاضل موات، عضو چارچوب شیعی هم در این خصوص گفت: دولت کنونی، دولت پیشبرد امور و فاقد صلاحیت امضای قرارداد است. ما ملاحظات زیادی درباره انتقال نفت به بندر عقبه داریم. اطلاعاتی در دست است که این نفت از عقبه به مصر و از آنجا به اسرائیل صادر خواهد شد.

بغداد در ژوئیه سال ۲۰۲۱ با امان و قاهره توافقاتی امضاء کرده بود که در آن‌ها به صادرات نفت از بصره به اردن از طریق خط لوله‌ای خاص و در ادامه ارسال محموله‌های نفتی از بندر عقبه اردن به مصر اشاره شد تا در مقابل مصر به عراق انرژی برق صادر کند، اما این توافقات با واکنش‌های سیاسی و مردمی در عراق روبرو شد. معترضان می‌گویند، این توافقات با این هدف است که می‌خواهند عراق را به سمت عادی سازی روابط (با رژیم صهیونیستی) سوق دهند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.