رضایی ملکوتی گفت: ژئوسایت های باارزش کال سردر و چین جعبهای کلمرد در شهرستان طبس به دلیل دارا بودن قابلیتهای ویژه با کمک و همکاری صمیمانه کارشناسان ژئوپارک طبس در فهرست میراث ملی ثبت شدند و حکم ثبتی آنها از طرف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور به استان ابلاغ شد.
او گفت: مجموعه طبیعی و تاریخی کال (دره) سردر در ۲۵ کیلومتری شرق طبس و در دل رشتهکوه شتری قرار دارد و کال سردر در دو قسمت، یکی منطقه کوهستانی (رشتهکوه شتری) و دیگری دشت طبس پدید آمده است.
رضایی ملکوتی گفت: با توجه به وجود سنگهای مختلف در این منطقه (سنگآهک، دولومیت، شیل، مارن، ماسه سنگ، کنگلومرا، نهشتههای آبرفتی و ...) توپوگرافی منطقه، سیمای بسیار واضحی به صورت کوهستانهای مرتفع، تپه ماهور، دشت و درههای عمیق را پدید آورده است.
قدمت این پدیده زیبای زمینشناسی مربوط به دوره کواترنری (۵.۲ میلیون سال قبل تا عهد حاضر) است.
کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: ژئوسایت چین جعبهای کلمرد در ژئوپارک طبس از نظر ابعاد، رخنمون و سطح برونزد و همچنین تنوع رنگی لایههای رسوبی، توجه هر بینندهای به خصوص زمین شناسان را به خود جلب میکند و در مجاورت این چینخوردگی، دره یالی به عنوان یکی از زیباترین ریختهای فرسایشی منطقه کلمرد و ژئوسایت مرز پرمین- تریاس قرار دارد که این چینخوردگی دارای سیمای کوهستانی همراه با دیوارههای پرشیب است.
قدمت این پدیده زیبا و منحصر به فرد دوره کربنیفر و پرمین (۳۵۵ ـ ۲۵۰ میلیون سال قبل) است.