هر سال در ماه مبارک رمضان، از میلاد با سعادت امام حسن مجتبی تا پایان این ماه پربرکت، نمایشگاه قرآن کریم در مصلی تهران برگزار می شود. امسال این دوره نمایشگاه علاوه بر مصلی تهران، در فضای مجازی هم به علاقه مندان خدمات ارائه میکند. مردم می توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه قرآن از تمامی غرفه های این رویداد قرآنی بازدید کنند.
اما برخی موزه های تهران هم در رمضان امسال، رنگ و بوی قرآنی به خود گرفته اند و در اقدامی جدید، قرآن های تاریخی نفیس را برای علاقهمندان به هنر و تاریخی دینی و ایرانی به نمایش درآورده اند.
در همین ارتباط، ناهید نجفی خلج مدیر موزه رضا عباسی بیان کرد که در تالار خوشنویسی موزه رضا عباسی، دستنوشتههایی به خطوط کوفی، نسخ و ثلث بر صفحات مذهب از قرآن کریم (که نمونههایی از شیوههای نخستین نگارش در دوره اسلامی است)، در معرض دید عموم قرار گرفته است.
آثار نمایش داده شده شامل قرآنهای خطی سده ۱۰ و ۱۱ هجری قمری است.
این در حالی است که در روزهای اخیر، قرآنهای نفیس دیگری در سایر موزهها اعم از کاخ گلستان و کاخ سعدآباد به نمایش گذاشته شد.
کاخ موزه گلستان
در نمایشگاه گلستان نیایش، ورقهای قرآنی مشهور به بایسنقری به خط محقق جلی و سه قرآن طوماری به ابعاد ۱۰ متر مربوط به دوره تیموری به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه گلستان نیایش تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در عمارت چادرخانه کاخ گلستان میزبان علاقهمندان است.
کاخ سعدآباد
نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم هم از ۲۹ فروردین در کاخ سعدآباد برگزار شده است.
این نمایشگاه شامل ۴۰ اثر از تاریخیترین اوراق قرآن کریم از سده چهارم هجری قمری تا دوران معاصر بوده و آثار آن به خط کوفی، ثلث، نسخ، توقیع، رقاع، ریحان و... میباشد.
نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم تا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد موزه میرعماد میزبان علاقه مندان است.
موزه ملی ایران
گفتنی است از ابتدای ماه مبارک رمضان، منتخبی از کتابهای قرآن کریم به خط کوفی در نمایشگرهای لمسی موزه ملی ایران بارگذاری شده و علاقه مندان میتوانند از این طریق نسخههای قرآنی را ببینند.
موزه ملی در خیابان سی تیر، از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان است.
انگار خودشون مفسر قرآنن