برگزاری آزمون سراسری همیشه یکی از مهمترین چالشهای دانش آموزان در مسیر تحصیل آنها بوده است. محصلین از این آزمون که گاهی حتی میتوانست مسیر زندگی دانش آموزان را تغییر دهد، ترس داشتند. حالا آزمون سراسری که سالها به شیوهای سنتی برگزار میشد با اعلام رئیس سازمان سنجش شکلی متقاوت به خود خواهد گرفت.
در شکل جدید آزمونها که از سال هزار و چهارصد و سه برگزار خواهند شد، دیگر کاغذی وجود ندارد و داوطلبین باید به صورت الکترونیکی در آزمون سراسری شرکت کنند. موضوعی که تنها یکی از تغییرات آزمون در سال هزار و چهارصد و سه خواهد بود.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در آخرین صحبت خود در ارتباط با هوشمند برگزار شدن آزمون سراسری گفت: در آزمون سال ۱۴۰۳ تحولی اساسی رخ خواهد. هرچه میزان هوشمندی یک آزمون بیشتر باشد؛ آزمونی استاندارد، راحتتر و ایمنتر خواهیم داشت که البته ما در این زمینه یک مرکز نوآوری و هوشمندسازی در سازمان سنجش ایجاد و جلساتی با معاونت علمی خواهیم داشت تا از پتانسیلهای آزمون سازی شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم.
پورعباس امیدوار است فرآیندهای آزمون هوشمند امسال طراحی، کدنویسی، اجرا و تست شود تا در این صورت بخشی از آزمونهای ۱۴۰۲ و تمام آزمون ۱۴۰۳ به صورت هوشمند و بدون کاغذ برگزار شوند.
وی در خصوص طراحی بانک سوال آزمونها نیز گفت: در واقع نحوه پایش و ممیزی کردن سوالات در کنکور سال ۱۴۰۳ با فرآیند جدیدی انجام میشود و ما پورتالی را طراحی خواهیم کرد که اساتید و معلمان با تجربه بتوانند سوالات خود را به صورت الکترونیکی طرح کنند و بعد از پایش این سوالات، هیئت ممیزی تعدادی را انتخاب و به بانک سوالات اضافه میکند.
به گفته وی سوالات آزمون الکترونیکی به شکل هوشمند طراحی میشوند و بعد از آزمون مجددا به مخزن برمی گردند؛ یعنی دیگر سوالات پخش نمیشوند.
او گفت: ضمن این که به سمتی میرویم که هم سوالات متنوع باشند و هم این که ممکن است ما علاوه بر سوالات ۴ گزینهای سوالات چند گزینهای هم داشته باشیم که هر سوال چند پاسخ صحیح داشته باشد.
پیش بینی رئیس سازمان سنجش این است که در آزمون الکترونیکی هر سال بیش از ۵۰۰ هزار داوطلب شرکت داشته باشند.
حسن مروتی، سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور نیز درباره آزمون سراسری در سال هزار و چهارصد و سه گفت: ما باید برای آزمون در سال ۱۴۰۳ بسترهای لازم برای یک آزمون هوشمند را فراهم کنیم که مهمترین آن مسائل سخت افزاری است و باید سالنهایی را تجهیز کنیم که مجهز باشند به دستگاههایی که بتوان سوالها را به راحتی به آن جا منتقل کرد.
مروتی گفت: بعضی از کشورها مانند چین و در بعضی از آزمونهایی که در رشتههای تخصصی برگزار میشوند، به این شکل عمل می کنند. البته کشورهای پیشرفته اروپایی نیز این مدل آزمون را دارند؛ اما نوع کنکور و متقاضیان ما خاص و با کشورهای دیگر متفاوت هستند. نمیتوان مقایسه درستی درباره این امر انجام داد.
تاثیر سوابق تحصیلی تا سال ۱۴۰۳ باید ۶۰ درصد باشد و این آزمونهایی که سوابق تحصیلی را مشخص میکنند باید چند بار در سال و آن هم به صورت استاندارد برگزار شوند.
این صحبتهای مسئولین سازمان سنجش نشان از عزم مدیران این سازمان برای تغییری جدی در برگزاری آزمون سراسری در کشور دارد. تغییری که به نظر میرسد باید علاوه بر ایجاد و تهیه زیرساختهای لازم برای انجام آن به فکر آماده سازی و آموزش دانش آموزان برای حضور در چنین آزمونی بود. دانش آموزانی که سالها به برگزاری آزمونهای کاغذی عادت کرده اند و به یک باره باید روشی جدید از آزمون دادن را تجربه کنند.
سازمان سنجش تا برگزاری آزمون سراسری به صورت هوشمند در سال هزار و چهارصد و سه، دو سال فرصت دارد و باید در این مدت علاوه بر آماده سازی بستر مناسب برای حضور دانش آموزان به فکر تهیه سایر زیرساختهای این تغییر بزرگ باشد.
شما سهمیه هارو بردارید خیلی هنر کردید
مرحمت کرده ما را مس کنید
ما به مس شدنم راضیم چون الان آهنم نیستیم
مرحمت کرده ما را مس کنید
ما به مس شدنم راضیم چون الان آهنم نیستیم
مگه میشه ۴ساعت پشت کامپوتر نشست ؟ بابا سنتیش که خیلی بهتره ایران نمی تونه یه برنامه درست حسابی درست کنه مثل شاد که دهنم دانش اموزان رو سرویس کرده.بعد این یه پروژع بسیار سنگین برای کشور محسوب میشه نیازمند زمینه سازی هستش مگه میشه تو ۲ سال اینو جمع کرد؟؟؟؟!!!
فقط خدا کنه بد تر نکنن این کنکور رو
اما این افراد در استفاده از رایانه و موبایل خستگی بیشتری دارند. این موضوع، به دفعات در موقع کرونا و برگزاری کلاس ها و امتحانات به طور مجازی اتفاق افتاده است.
اگر بحث تغییر سوالات برای هر نفر است، با یک پرینتر در هر حوزه میشود سوالات متفاوتی چاپ کرد. استفاده از این همه تبلت و موبایل هزینه زیادی دارد! برای بحث تصحیح هم خرید یک دستگاه تصحیح کننده در هر حوزه هم این مشکل را حل می کند و باز هم از هزینه تبلت و موبایل کمتر است.
لعنت به مسولین با این سیستم آموزشی
این اقدام واقعا معرکه است به شرطی که با مشکل مواجه نشه
البته شاید به نظرتون این یه عدد فضایی به نظر بیاد ولی اگر این عدد رو تقسیم بر ۸۵ میلیون ایرانی بکنیم به هر نفرتقریبا ۷۰ هزار تمن میرسه.
در کل میشه گفت که این پروژه با شکست روبه رو میشه چون فکرشو بکنید ۶۰۰ هزار دانش آموز نشستن و آیندشون به این کامپیوتری که پاش نشستن بستگی داره و فکرشو بکنید آیا امکان نداره تعدادی با مشکل رو به رو بشن یا اینکه مثلا برقا بره. یا مثلا خیلی ها کار با کامپیوتر رو اصلاااااااااا بلد نیستن
حالا اینا به کنار!
شما واسه هر کامپیوتر باید یه میز و صندلی مخصوص خریداری کنید.که این خودش کلی پولش میشه . در حالی که خیلی از مدارس میز و صندلی مناسبی ندارن . حالا همه اینا به کنار .
باید کلی سالن درست کنید تا کامپیوتر هارو اونجا قرار بدید و همیشه ثابت باشن چون اگه مثل روال عادی بخواین تو مدارس و دانشگاه های سطح شهر برگزار کنید نمیشه چون بعد هر آزمون باید اون کامپیوتر رو جابه جا کنید ببرید بیرون چون فضارو اشغال کرده و اگه بخواین هر سال جابه جا کنید در طول مسیر خراب میشن
آیا این طرح ها برای ما که چندین سال پیش دیپلم گرفتیم ودوست داریم دوباره در آزمون سراسری شرکت کنیم وادامه تحصیل بدیم
امکان پذیر هست یا مشکلاتی داره
لطفا رسیدگی کنید وگزارشی تهیه کنید
سپاسگزارم
هر طرح همیشه معایب و محاسنی دارد .