وعدهای که دو روز پیش آقای تابش رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر درج همزمان قیمت تولید کننده و مصرف کننده داده بود، امروز به مرحله اجرا رسید. او یکم اردیبهشت را زمان آغاز این طرح اعلام کرده بود.
درج قیمت مصرفکننده روی اقلام از سال ۱۳۶۷ (۳۴ سال پیش) شروع شد. در آن زمان هم ابتدا گفته شد قیمت مصرفکننده درج شود و بعد بیان شد قیمت توزیع، پخش و خردهفروشی نیز به آن اضافه شود که در نهایت همان قیمت مصرفکننده، اجرایی شد. امروز ابهامات تخفیفات ۵۰، ۶۰ درصدی داریم که برای همه این پرسش را مطرح کرده که فروشندگان چقدر سود میکنند که این تخفیفات را ارائه میکنند؟
با توجه به نوسانات شدید قیمت اقلام مصرفی سبد خانوار در سال گذشته، وزیر صمت در راستای کنترل قیمت، ایجاد رقابت و شفافیت در بازار از ابتدای دی سال گذشته درج قیمت تولیدکننده بر کالا را در دستور کار قرار داد. دیروز در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا از امروز اول اردیبهشت آغاز شود، فاز اول درج قیمت تولیدکننده برای ۱۴ هزار قلم کالا از ۲۷ آذر آغاز و تا فاز پنجم ۶۰ هزار قلم کالای دیگر اضافه شد که بدین ترتیب این طرح ۷۰ تا ۷۴ هزار قلم کالا را پوشش میدهد.
ابراهیم درستی نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفت:تمامی قیمتها از کارخانه به واحدهای فروش میرسد و این قیمتها باید به سال قبل (۱۴۰۰) باز گردد در غیر این صورت تخلف است و طبق قانون برخورد میشود، از امروز مصوبه کنترل قیمت اتخاذ میشود طبق استناد قانون، دولت با هرگونه افزایش قیمت کالاها برخورد قانونی خواهد کرد.
او میگوید: به طور کلی گرانی با گرانفروشی فرق میکند. از اول اردیبهشت باید تمامی کالاها طبق فاکتور فروش به دست مشتری برسد، غیر از این مشاهده شود طبق قانون برخورد شدیدی خواهد شد. قیمت باید بر اساس اسناد لازم مبنی بر تورم در مواد اولیه و سایر موارد به سازمان حمایت ارائه شود تا تولیدکنندگان مجوز افزایش قیمت را دریافت کنند.
در بررسیهای میدانی افرادی بودند که برای خرید حتی دست به ماشین حساب تلفن همراه شده و مجبور به محاسبه نرخ حداکثری کالاهای مورد نیازشان میشدند.
آقای فاطمی امین، وزیر صمت در یک برنامه تلویزیونی گفت: طبق ماده ۱۵ قانون نظام صنفی، تمامی فروشندگان ملزم هستند که قیمت مصرف کننده را روی قفسه درج کنند و نباید سردرگمی ایجاد شود که فروشنده قیمت کالا را بیش از حد بالا ببرد. در دوران گذار تصمیم گرفتیم که هم قیمت تولیدکننده و هم قیمت مصرف کننده با حداکثر ضرایب قابل تغییر، روی کالا درج شود تا این سردرگمی به وجود نیاید.
به گفته احسان سقایی معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران مابهالتفاوت قیمت درجشده روی کالا توسط تولید کننده و قیمت نهایی برای مصرفکننده یک عدد مشخصی خواهد بود که باید این مبلغ روی کالا درج شود.
او گفت: طرح درج قیمت تولیدکننده، جریان مبادله و قیمت را بین زنجیره ارزش تامین، حمل و نقل و توزیع شفاف میکند. همه بنگاههای اقتصادی از این شفافیت استقبال خواهند کرد.
به طور کلی اگر کالایی بیشتر از ۳۰ درصد قیمت تولید فروخته شود، گرانفروشی به حساب خواهد آمد، ضمن اینکه درج نشدن قیمت تولیدکننده و مصرفکننده روی قفسههای فروش علاوه بر تخلف، باعث سردرگمی مصرفکننده شده است.
عباس تابش رئیس سازمان حمایت گفت:به صاحبان زنجیره تامین و توزیع این کالاها توصیه میکنیم روند افزایش قیمت را به صورت قانونی طی کنند قبل از آن که موضوعات قضایی برای تولیدکنندگان ایجاد شود پیشنهاد میکنیم به قیمتهای قبل بازگردند. اعتقاد ما این است که باید کارها در فرآیند انجام شود به جای آن که به فکر بگیر و ببند باشیم. ممکن است کالاهای آنها مشمول همین میزان افزایش قیمت باشد، اما توصیه میکنیم این مسیر را برگردند و مسیر قانونی را طی کنند.
او میگوید: این صحبتها (بازگشت قیمت به قبل) بیشتر متوجه همان استان و یکی از واحدهای تولیدی در آنجا بود که باید مسیر قانونی را طی میکرد، اما کاهش قیمت نداد و پرونده آن به تعزیرات ارسال شد کسانی که برای افزایش قیمت مجوز نگرفتند مشمول گرانفروشی میشوند. یک واحد تولید پوشک در جلسه با ما بود و این فرآیند را طی نکرده بود؛ من همانجا همین صحبتها را اعلام کردم.
از امروز یکم اردیبهشت ۱۴۰۱، همه کالاهای بسته بندی، مخصوصا کالاهای خوراکی و غذایی، مشمول درج همزمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده میشوند که نخستین اثر آن، شفافیت و شیشهای کردن شبکه تامین و توزیع، قیمت و فرآیند است و حق مشتری یا مصرف کننده است که بداند، کالایی که میخرد چه مسیر قیمتی و چه مسیر توزیعی را طی میکنند.
15 درصد افت تورم تا حالا عالی شده 39ِ.8 درصد
اگه روحانی بود تورم الان 70 درصد شده بود
با همین فرمان سال دیگه این موقع 20 درصد تورم
سال بعدش 1 درصد تورم
احسنت رییسی باریک الله
رهن خونه بالای ۱۰۰ درصد افزایش داشته یعنی از ۱۰۰ میلیون شده ۲۰۰ میلیون، اجاره از ۲ میلیون شده ۵ میلیون، خرید خونه که ارزو شده بهش فکر نمیکنیم متری چتد میفروشن.
اون چیزی که باهاش تورم رو تخمینزدی، بیا اینجا شرح بده لطفا ماهم بدونیم
امان از ریا و تزویر
نکته ای که هست ، من اکثر کامنت ها رو میخونم ، اکثراً منفی فکر میکنند! نیمه پر لیوان رو نمیبینند.!!!
واقعا بی کفایتی تا کی
همش ریا همش دروغ همش وعده سر خرمن ، بخدا که ترسوترین هستین دروغ از ترس میاد
کارشناسه میگفت درج قیمت تولید کننده باعث شده بعضی از جنس ها تا ۴۰درصد کاهش قیمت داشته باشه
اول کا دنبال ساقی این کارشناس میگردم
دوم حیف این مسولین نیست که تو ایران دارند تلف میشند
از کجا معلوم تولید کننده قیمت واقعی رو چاپ کنه روی محصول؟ که مطمئن هستم قیمت بالاترین درج میکنه
متاسفانه طرح های دولت بسیار ابتدایی و ضعیف هستند، گرانی را باید از ریشه حل کرد
خب می خوان شفاف بشه،درست .ولی چرا سود رو ناعادلانه میارن پایین.
برای مثال سس هزار جزیره زمانی که قیمت مصرف داشت ۱۹۵۰۰ بود ،بعد که تولید زدن ما ۱۵۴۰۰ خریدیم ،۱۹۰۰۰ فروش زدیم(حدود۲۲درصد سود)،الآن بار جدید که هم تولید خورده و هم مصرف، سود مارو آوردن رو حدود ۱۲ درصد یعنی ۱۵۴۰۰ خرید،۱۷۲۰۰فروش.
به نظر شما ما که از سه طرف محاصره شدیم یعنی:
(۱)افزایش اجاره (۲)افزایش هر روزه اجناس (۳)مالیات بر کاتخوان ها
انصاف هست با خورده فروشی ها به این شکل رفتار بشه.فروشگاه های زنجیرهای خط تولید می خرن و دوباره سودشون رو می کنن ولی ما که خورده فروشیم آیا می تونیم؟؟؟؟!!!
باتشکر
نمی شه که جنس ها خیلی گرون باشند ولی حقوق ها و دستمزدها لاک پشتی بالا رود
اینجوری هر کاری بکنید باز هم آدم های ضعیف ضرر می کنند چون دخل و خرج به هم نمی خونه
نمی دونم تا کی باید این موارد رو گفت؟؟
.وقتی خودرو به مصرف کننده واقعی نمیرسد چرا این طرح ها را ادامه میدهید. چرا با شأن ملت ایران بازی میکنید
شب قدر فردایش 2 ساعت دیرتر برند سر کار آنهم کدام کار الافی و سرکیسه و سردر گم کردن مردم
ما هم ناچاریم بخریم چون نمیشه در روز چندین بار بر سر قیمت اجناس جنگ و جدل کرد! القصه، این چاره کار نیست. امسال با اینکه نه قیمت سوخت تغییر کرده و نه قیمت ارز تغییر چندانی داشت، شاهد گرانی اجناس هستیم! دولت باید تلاش کند قیمت تولید و حمل و نقل را کاهش دهد و بر قیمت فروش نظارت و اقدام قاطع داشته باشد در غیر اینصورت تنها با کلمات بازی کرده و آب در هاون میکوبد
تازه از این به بعد خواستیم بریم مازندران باید ویزا بگیریم
مثل دو سال پیش بورس که قیمت اعلامی فروش سهام چند برابر قیمت واقعی بود تا دولت را از ورشکستگی نجات دهند.
قیمت تولید شد 112500 یعنی از قیمت فروش بیشتر !!!!!!
بعد دیدن آش خیلی شور شد گفتن قیمت فروش رو هم هم زمان میزنیم
چند روز پیش رفتم خریدم قیمت تولید 152 و قیمت فروش 195 تومن !!!!
75 درصد گرونی فقط در دو ماه
آقای رئیسی واقعا مچکریم
ید نکردم همه مردم ناراحت و به هم از گرانی برخاش میکردن فقط پولم رسید سیب زمینی با پیاز بخرم لعنت به این مدیریت که کشور به اینجا رسوندن که همه ناراحت باشند و راه به جاییم نبرند مملکت شده به کام دولتیها با بریز بپاشی هاشون و مردم هم با درآمد ناچیز دارن تو سرهم میزنند و هرجور برسن دست تو جیب هم میکنند و وجدان دیگه بخاطر عدم کفایت و مدیریت دولت وجود نداره