سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خروج سرعین از گردشگری تک بعدی و افزایش ماندگاری گردشگران

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اردبیل گفت: سرعین با خروج از گردشگری تک بعدی و فصلی، ماندگاری مسافران را در منطقه افزایش داده است.

نادر فلاحی گفت:سرعین از جمله شهرهای کلیدی و مهم گردشگرپذیر استان اردبیل به شمار می‌رود که آوازه ملی و جهانی گردشگری داشته و سالانه پذیرای گردشگران از نقاط مختلف کشور و دنیاست؛ آن چه بیش از هر چیزی با شنیدن نام سرعین در ذهن گردشگران خطور می‌کند آب‌های درمانی این شهر بوده که توجه همه را به خود جلب کرده است. در واقع می‌توان گفت از گذشته تنها هدف اغلب گردشگران استفاده از ظرفیت بکر آب‌های درمانی شهر چشمه‌های بهشتی شفابخش بوده و مسافران پس از بهره‌گیری از این ظرفیت سرعین را ترک می‌کردند. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می گوید: هر چند وجود آب‌های درمانی ظرفیتی منحصر به‌فرد برای سرعین به شمار می‌رود و زمینه‌ساز جذب گردشگران به این منطقه می‌شود که خود می‌تواند زیربنای توسعه سایر بخش‌ها در سرعین شود، اما بدون بهره‌گیری کامل از ظرفیت حضور گردشگران نمی‌توان بهره‌برداری چندانی از حضور خیل عظیم گردشگران در این شهر توریستی کرد. 

به گفته او، با توجه به اینکه تنها جاذبه گردشگری سرعین وجود آب‌های درمانی بوده، گردشگران پس از حضور در این منطقه و استفاده از این جاذبه سرعین را ترک می‌کردند که این امر سبب شده بود تا با وجود ورود عظیم گردشگران به سرعین ماندگاری آن‌ها در اغلب اوقات حتی به یک روز هم نرسد و سرعین سود قابل قبولی از وجود این گردشگران نمی‌برد. 

فلاحی گفت: بدیهی است در چنین شرایطی تعریف مقاصد جدید گردشگری می‌توانست در کنار معرفی سرعین به عنوان مقصد گردشگری چندبعدی، زمینه‌ساز افزایش ماندگاری گردشگران در سرعین شده و اهداف تعیین‌شده از حضور گردشگران در منطقه را تامین کند که با توجه به اهمیت و ضرورت این امر برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایجاد قطب‌های جدید گردشگری در سرعین انجام و عملیاتی شد. 

مدیر کل میراث فرهنگی استان می گوید: ثروت سفید برف موهبتی برای عملیاتی شدن زمستان بیدار بود که با بهره‌گیری از این ثروت و موهبت ایجاد پیست‌های اسکی با هدف توسعه گردشگری هیجانی از جمله راهکارها با توجه به قابلیت موجود در سرعین بود تا علاوه بر تعریف بعد جدید از گردشگری برای این شهرستان، گردشگری سرعین از حالت فصلی نیز خارج شده و در تمامی فصول سال شاهد حضور گردشگران در شهر چشمه‌های بهشتی باشیم که به اذعان گردشگران ایجاد چنین زیرساخت‌هایی سبب شده تا گردشگران به طور همزمان از ظرفیت پیست‌های اسکی و آب‌های درمانی بهره ببرند که این ظرفیتی بکر و منحصر به‌فرد به شمار می‌رود. 

به گفته او، در کنار توجه به گردشگری هیجانی، با توجه به وجود روستای تاریخی کنزق در سرعین و غارهای دستکند دوهزارساله خفته در خاک این منطقه، ایجاد قطب جدیدی از گردشگری در بعد تاریخی می‌توانست زمینه برای جذب هر چه بیشتر گردشگران به سرعین را فراهم آورد که با توجه به اهمیت امر، این میراث فرهنگی منحصر به‌فرد به عنوان سایت موزه و دومین پایگاه علمی پژوهشی میراث‌فرهنگی به نام «پایگاه ملی مجموعه دستکند محوطه کهنه کنزق» در استان اردبیل به ثبت رسید و اقدامات قابل توجهی برای فراهم‌سازی زمینه‌های حضور گردشگران در این منطقه انجام شد. 

فلاحی می گوید: در حال حاضر با اقدامات صورت‌گرفته شاهد خروج گردشگری سرعین از حالت فصلی و تک‌بعدی هستیم که از برکات این امر افزایش ماندگاری مسافران در شهر توریستی سرعین و استفاده بهینه از حضور گردشگران در منطقه هستیم که علاوه بر شهر سرعین دیگر مناطق استان نیز می‌توانند از ثمرات حضور گردشگران در این منطقه بهره‌مند شوند. 

او گفت: در کنار توجه به گردشگری هیجانی و تاریخی، توسعه طرح‌های اقتصادی حوزه گردشگری و استفاده از ایده‌های نو و خلاقانه نیز همچنان مورد توجه است، چرا که با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در تمامی بخش‌ها در کنار توسعه زیرساخت‌ها می‌توان رونق هر چه بیشتر گردشگری و توسعه اقتصادی این منطقه را فراهم آورد.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.