در بیانیه این وزارت خانه بر اهمیت تلاشهای هماهنگ برای گسترش ارزشهای گفتگو، مدارا و همزیستی اشاره کرد و بر کنار گذاشتن نفرت، افراط گرایی تاکید شده است.
در این بیانیه آمده است که عربستان بر تلاشها برای جلوگیری از سوء استفاده از همه ادیان و اماکن مقدس تاکید دارد.
در جریان این هتک حرمت از سوی گروه های افراط گرای در سوئد، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق هم از احضار کاردار سفارت سوئد در بغداد به وزارت خارجه خبر داد و اعتراض دولت عراق به سوزاندن قرآن کریم در این کشور به او ابلاغ شد.
پیش از این، عمار الحکیم، رئیس جریان ملی حکمت عراق در توئیتی نوشته بود اقدام گروه های افراطی در سوئد به آتش زدن نسخه ای از قرآن کریم را به شدت محکوم می کنیم. این اقدام به منزله تحریک احساسات و توهین به صدها میلیون نفر از پیروان دین حنیف اسلام در اقصی نقاط جهان است.
روز جمعه راسموس پالودن، رهبر حزب راست گرای افراطی در دانمارک اقدام به سوزاندن قرآن در یکی از محله ها در سوئد که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می دهند، کرد. پالودن در سال ۲۰۱۹ نیز این هتک حرمت را مرتکب شده بود.
پس از اهانت به کتاب مقدس مسلمانان، معترضان در تظاهراتهایی در سوئد خواستار برخورد با عاملان این اقدام شدند.
پلیس سوئد اعلام کرد در جریان اعتراض به هتک حرمت قرآن، ۱۵۰ نفر به سمت ماموران و خودروهای پلیس سنگ پرتاب کردند و خودروها را به آتش کشیدند. در جریان این درگیریها حداقل ۳ نفر زخمی شدند.