سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"کنگر" بخورید، لاغر شوید! / راه درمان سرطان و هموفیلی چیست؟

یک کارشناس تغذیه با اشاره به قند پایین موجود در کنگر و خاصیت سیرکنندگی این گیاه، مصرف آن را برای رژیم لاغری بسیار مفید دانست.

نیلوفر حیدری از کنگر به عنوان یکی از گیاهان پرمصرف بهاری یاد کرد و گفت: این گیاه از نظر تغذیه‌ای جزو گروه سبزیجات محسوب می‌شود و از مفیدترین سبزیجات است.

 کنگر علی رغم اینکه فیبر بالایی داشته و خاصیت سیرکنندگی دارد، از سطح انرژی بسیار پایینی برخوردار است. میزان قند موجود در این سبزی بسیار پایین است، بنابراین مصرف زیاد آن اضافه وزن و چاقی به دنبال ندارد.

 با توجه به خاصیت سیرکنندگی و از طرفی میزان پایین کالری این سبزی، افراد می‌توانند از این سبزی برای رژیم لاغری خود استفاده کنند. همچنین به دلیل قند پایین، مصرف کنگر برای بیماران دیابتی و مبتلایان چربی خون هم توصیه می‌شود.

 خاصیت دیگر کنگر وجود منابع بسیار آنتی اکسیدان در آن است. گیاه کنگر همچنین خاصیت ضدالتهابی دارد. منابع غنی ویتامین A ، فولات و پتاسیم در کنگر وجود دارد.

ویتامین A موجود در کنگر برای پیشگیری از انواع عفونت در بدن و بهبود پوست و مو مفید است. فولات هم که جزو ویتامین B محلول در آب است، برای پیشگیری از کم خونی موثر است و پتاسیم موجود در کنگر برای کنترل فشار خون بسیار مفید است.

 بهترین روش مصرف کنگر طبخ آن به صورت بورانی است،  افراد باید دقت داشته باشند که کنگر را با آب بسیار کم بر روی حرارت بسیار کم پخت کنند تا املاح آن از بین نرود.  توصیه می‌شود افراد از سرخ کردن کنگر و مصرف روغن در کنار آن خودداری کنند.

خودمراقبتی و تشخیص زودهنگام بهترین راهکار مبارزه با سرطان است

متخصص رادیو آنکولوژی، خودمراقبتی و تشخیص زودهنگام را بهترین راهکار مبارزه با سرطان دانست و گفت: سرطان سینه در زنان و نیز پروستات در مردان شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان و ایران هستند و سرطان‌های گوارشی و ریه و پوست هم با شیوع روزافزون مواجه است.

دکتر رویا زندیان گفت: در عصر امروز فرهنگ‌سازی اجتماعی برای آشنایی با علت‌های ایجادکننده و علایم بیماری و شناسایی زنگ خطر‌ها برای مراجعه زودهنگام از ضروریات است، زیرا اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود با پیگیری به موقع، قابل درمان است.

سرطان سینه مهمترین نوع سرطان در خانم‌ها به شمار می‌رود و خوشبختانه با توجه به پیشرفت‌هایی که امروزه در درمان‌های آنکولوژی اتفاق افتاده می‌توان به علاج و درمان این بیماری امیدوار بود.

غربالگری سرطان سینه در تشخیص زودهنگام این بیماری بسیار موثر است و انجام معاینه شخصی توسط خود بانوان به صورت ماهیانه و مراجعه به پزشک در صورت لمس توده و یا مشاهده هر نکته مشکوک و نیز انجام ماموگرافی برای خانم‌های بالای ۴۰ سال هر۲ سال یکبار از روش‌های غربالگری این نوع از سرطان است.

علایم و نشانه‌های بروز سرطان بستگی به عضو درگیر دارد، مثلا در مورد سرطان گوارش می‌توان کاهش شدید و بدون دلیل وزن، بی اشتهایی، درد‌های شکمی، تهوع و استفراغ، در سرطان مری گیرکردن غذا و مایعات در زمان بلعیدن و در سرطان ریه احساس تنگی نفس، سرفه و خلط خونی و درد‌های قفسه سینه را نام برد.

 در مورد علایم سرطان مثانه نیز می‌توان به خونریزی ادراری، درد‌های شکمی و سوزش ادرار و نیز در مورد سرطان انتهای روده (رکتوم) به یبوست‌های شدید و خونریزی در هنگام دفع مدفوع اشاره کرد.

وی، جراحی، شیمی درمان و پرتودرمانی را سه روش اصلی درمان سرطان عنوان کرد که ترتیب انجام آن‌ها باتوجه به نوع سرطان تعیین می‌شود.

 شیمی درمانی به معنی تزریق دارو‌هایی شیمایی از طریق سرم و در بعضی موارد به صورت خوردن قرص‌های خوراکی می‌باشد و فقط بعضی از این دارو‌ها موجب ریزش مو می‌شود.  پرتودرمانی نیز به معنی از بین بردن سلول‌های سرطانی از طریق اشعه است که از طریق دستگاه‌های شتاب دهنده و بسیار پیشرفته انجام می‌شود.

روش‌های پیشگیری از سرطان شامل رژیم غذایی پرمیوه و سبزیجات فراوان، ورزش، پرهیز از مصرف سیگار و قلیان (به عنوان مادر سرطان‌ها)، پرهیز از مصرف غذا‌های فرآوری شده و نیز استفاده از کرم ضد آفتاب بخصوص در ساعاتی که شدت نور خورشید بیشتر است.

این "بیماری" بند نمی‌آید!

یک فوق تخصص خون و سرطان کودکان به معرفی بیماری هموفیلی و تشریح راهکار‌های درمانی آن پرداخت.

دکتر محمدرضا گلپایگانی به مناسبت روز جهانی هموفیلی (۲۸ فروردین) از هموفیلی به عنوان شایعترین بیماری انعقادی مادرزادی یاد کرد و گفت: این بیماری به علت کمبود فاکتور‌های انعقاد خون ایجاد می‌شود.

 در این بیماری با توجه به کمبود فاکتور‌های انعقادی، چنانچه بیمار دچار ضربه و یا بریدگی شود، خونریزی آن‌ها دیرتر از افراد طبیعی متوقف می‌شود.

 موارد بیماری هموفیلی در مردان بیشتر است،  این بیماری که بصورت مادرزادی به افراد منتقل می‌شود، وابسته به X مغلوب است، بنابراین در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود.

 برحسب کمبود هریک از انواع فاکتور‌های انعقادی، بیماری هموفیلی دسته بندی می‌شود که شایعترین آن هموفیلی نوع A (به دلیل کمبود فاکتور ۸ انعقادی)، هموفیلی نوع B (به دلیل کمبود فاکتور ۹ انعقادی) و هموفیلی نوع C (به دلیل کمبود فاکتور یازده انعقادی) است.

علی رغم مادرزادی بودن این بیماری، ممکن است علائم آن ماه‌ها و یا شاید سال‌ها بعد از تولد خود را نشان دهد. هرچه بیماری خفیف‌تر باشد علائم آن نیز در سنین بالاتر خود را نشان می‌دهد.

 شایعترین علامت این بیماری خونریزی مفصلی در ناحیه مفصل زانو  است. یکی از علل مهم خونریزی مفصلی بویژه در ناحیه زانو، بیماری هموفیلی است و درصورت مشاهده این علامت باید به پزشک مراجعه شود.

 با توجه به عدم وجود درمان قطعی برای بیماران هموفیلی، درمان‌های تجویز شده عمدتا حمایتی است، اما با همین درمان‌ها این بیماران عمر طبیعی داشته و کیفیت زندگی آن‌ها هم مشابه افراد عادی است.

 در گذشته به دلیل ناشناخته بودن بیماری زمانی که یکی از این بیماران دچار خونریزی می‌شد، آنقدر خون از بدن او می‌رفت که در نهایت جان خود را از دست می‌داد، اما بعد‌ها متوجه شدند زمانی که خون افراد سالم را به این بیماران تزریق کنند خون آن‌ها به اصطلاح بند می‌آید.

 در ادامه این روند، بعد‌ها پلاسمای خون استخراج شده و به این بیماران تزریق شد و در حال حاضر فاکتور‌های انعقادی از پلاسما استخراج شده و خود فاکتور به آن‌ها تزریق می‌شود. علاوه بر این، هم اکنون فاکتور‌های انعقادی نوترکیب که در آزمایشگاه تولید می‌شود هم به عنوان داروی این بیماران استفاده می‌شود.

در حال حاضر از طریق ژن درمانی درمان قطعی برای هموفیلی نوع B به دست آمده، اما هنوز در مرحله تحقیقات است و به مرحله بالینی نرسیده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.