سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عشایر، برای کوچ دست نگه‌دارند

سرپرست مدیریت امور عشایر استان کرمانشاه با اعلام زمان آغاز کوچ عشایر استان، از خانوار‌های عشایری استان خواست فعلا برای کوچ اقدام نکنند.

موسی بیات گفت: زمان آغاز کوچ عشایر استان بر اساس تقویم کوچ از ۱۵ اردیبهشت است، بر اساس تقویم کوچ عشایر استان از ۳۰ فروردین می‌توانند از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی حرکت کنند.

بیات  با اشاره به ممنوعیت ورود عشایر استان به مراتع مناطق ییلاقی تا قبل از زمان یاد شده، گفت: دامداران و بهره برداران باید از ورود زودهنگام به مراتع مناطق ییلاقی خودداری کنند، چون با متخلفین بر اساس مقررات برخورد خواهد شد.

به گفته بیات، هرگونه کوچ چه به روش سنتی و چه از طریق کامیون تا قبل از این تاریخ غیرقانونی اس؛ عشایر قبل از کوچ باید هماهنگی لازم را با اداراتی مثل امور عشایر، منابع طبیعی و... داشته باشند.

آقای بیات گفت: هم اکنون برخی عشایر استان بدون توجه به تقویم کوچ، عزم کوچ کرده‌اند که این موضوع مشکلاتی را پیش روی آن‌ها قرار داده، از عشایر استان می‌خواهیم تقویم کوچ را رعایت کرده و در تاریخ اعلام شده به سمت مناطق ییلاقی حرکت کنند.

به گفته بیات: انتظار داریم عشایر کوچرو استان برای برقراری نظم کوچ و همچنین جلوگیری از آسیب رسیدن به منابع طبیعی فعلا برای کوچ کردن دست نگه‌دارند.

 با توجه به رویش تازه گیاهان و عدم پنجه‌زنی گونه‌ها کوچ زودهنگام به ضرر خود عشایر و دام‌های آنان در میان‌مدت و بلندمدت خواهد بود.

بیات گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم برای کوچ عشایر در زمان مشخص شده انجام گرفته و تلاش می‌کنیم تا با همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان عشایر کوچ بدون مشکلی را داشته باشند.

وی با توصیه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا، از عشایر کوچرو استان خواست با توجه به شرایط کرونایی موجود حتی المقدور ماشینی کوچ کنند.

 استان کرمانشاه ۱۴ هزار خانوار عشایری و حدود چهار هزار خانوار عشایری کوچ رو دارد و بقیه ساکن روستا‌ها هستند، هرچند تعدادی خانوار عشایری نیمه کوچرو هم در استان داریم.

عشایر کرمانشاه تولیدات مهمی داشته و سالانه بیش از ۲۷ هزار تن شیر و ۱۳ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۹۰۰ تن روغن حیوانی، ۱۶۵۰ تن الیاف دامی شامل پشم، کرک، مو و ۲۱ هزار و ۹۰۰ قطعه صنایع دستی تولید می‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.