سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف سلول‌های جدیدی که در ترمیم بافت ریه نقش دارند

محققان نوع جدیدی از سلول‌های ریوی را کشف کردند که در ترمیم بافت این عضو نقش دارند.

محققان آمریکایی نوع جدیدی از سلول‌ها را در باریک‌ترین بخش مسیر‌های هوایی ریه شناسایی کردند که علاوه بر نقش آنها در تولید مخاطی که جداره مسیر‌های هوایی ریه را می‌پوشاند، می‌تواند سبب ایجاد سلول‌های آلوئولی ریه نوع ۲ (AT۲) شود که در ترمیم بافت ریه نقش دارند.
طی تحقیقات انجام شده، این نوع سلول که به سلول‌های ترشحی راه هوایی تنفسی (RASCs) و سلول‌های AT۲ معروف است، فعالیت ژنی مشابهی را در افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه به نمایش گذاشت.
ماریا باسیل (Maria Basil) دارای دکترای پزشکی و از محققان اصلی این پژوهش و مدرس دانشگاه پنسیلوانیا در این رابطه می‌گوید: بیماری مزمن انسدادی ریه یک بیماری رایج و مخرب است. تا کنون ما نمی‌دانیم از لحاظ زیست شناسی بیولوژی چرا و یا چگونه بیماران به آن مبتلا می‌شوند.
او در ادامه گفت: با چنین مطالعاتی، ما در حال شروع این مسأله در سطح زیست سلولی هستیم [تا درک کنیم]چه چیز در این بیماری رایج اتفاق می‌افتد.

وی همچنین گفت: شناسایی سلول‌های جدید به ویژه «نیا یاخته‌های جدید» (سلول‌های پروژنیتور) که در بیماری مزمن انسدادی ریه آسیب دیده اند، می‌تواند ایجاد درمان‌های جدید را سرعت بخشد.

بیماری مزمن انسدادی ریه که عمدتا با قرار گرفتن در معرض محرک‌هایی مانند دود سیگار ایجاد می‌شود، التهاب بیش از حد راه هوایی ریه را به همراه دارد. در ریه‌های انسان، راه‌های هوایی اصلی (نایژه‌ها) به راه‌های هوایی کوچک‌تر و کوچک‌تر منشعب می‌شوند که کوچک‌ترین آن‌ها به نام برونشیول‌های انتهایی به آلوئول (کیسه هوایی) ختم می‌شود.

منبع: COPD News Today

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۴ فروردين ۱۴۰۱
تو رو خدا زودتر این واکسنا ریه هامون رو داغون کرد