سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا پیامبر (ص) درس نخوانده بودند؟

استاد حوزه علمیه گفت: نبی خدا در حقیقت درس ناخوانده بودند و این مسئله با بی‌سوادی فرق می‌کند و در حقیقت معلم نبی خدا، خداوند بود و رسول خدا علومی را آموخته بود که دیگران نیاموخته بودند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی طی سخنانی در ادامه سلسله مباحث تفسیر سوره عنکبوت در روز هشتم ماه رمضان در حرم حضرت معصومه (س) عنوان کرد: در آیه ۴۸ سوره عنکبوت خداوند به نبی خدا می‌فرماید قبل از آنکه به پیامبری مبعوث شوی قدرت خواندن نداشتی و نوشتن هم نمی‌دانستی، اگر تو خواندن و نوشتن می‌دانستی ممکن بود انسان‌های گمراه و شبهه افکن در قرآن شک کنند و بگویند این قرآن کلام خدا نیست و کلام محمد است.

وی افزود: دو نکته مهم در آیه ۴۸ وجود دارد مبنی بر اینکه رسول خدا ۴۰ سال در مکه مشغول کار بودند که شغل ایشان چوپانی و بازرگانی بود و حضرت به صداقت، شجاعت، امانت‌داری و تقید به ارزش‌های اخلاقی و موحد بودن مشهور بودند، اما نوشتن و خواندن را به سبب حکمت و مصلحت الهی فرانگرفته بودند.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: نبی خدا در حقیقت درس ناخوانده بودند و این مسئله با بی‌سوادی فرق می‌کند و در حقیقت معلم نبی خدا، خداوند بود و رسول خدا علومی را آموخته بود که دیگران نیاموخته بودند.

وی بابیان اینکه نبی خدا هیچ کلاس و مکتبی نرفته بودند، اما در حقیقت حضرت شهر علم و علوم الهی را فرا گرفته بودند، گفت: قرآن کریم در تمام دنیا همین یک نسخه واحد است و مطالبی در این قرآن کریم وجود دارد که اصلاً امکان اینکه از طرف نبی خدا باشد وجود ندارد؛ قرآن کریم دارای مطالب و علومی است که در زمان بعثت رسول خدا احدی از انسان‌ها از این علوم مثل جنین‌شناسی، وضعیت ستارگان و چرخش زمین به دور خورشید و ... خبر نداشت.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی اظهار کرد: در سال‌های اخیر با علم جنین‌شناسی و سونوگرافی مراحل تشکیل نوزاد شناسایی شده است در حالی که ۱۴ قرن پیش قرآن کریم موضوع جنین را مطرح کرده و این کتاب الهی همیشه از کشفیات علمی بشر جلوتر است.

وی گفت: نکته دوم این است که قرآن کریم کلام چه کسی است؟ سه قول وجود دارد که قول اول که اجماع تمام مسلمین است این است که قرآن تماماً کلام خداست و پیامبر واسطه نقل است. قول دوم این است که خدا مفاهیم را به نبی خدا منتقل کرده است و رسول خدا بر زبان جاری ساخته و قول سوم این است که قرآن سخن جبرئیل است، اما قول صحیح قول نخست است.

وی اظهار کرد: طبق آیات صریح قرآن کریم خداوند فرموده است که این قرآن کلام ما است و حتی نبی خدا در موارد متعددی خطاب به مخاطبان و مراجعان فرموده است من قدرت تغییر در جملات و کلمات قرآن کریم را ندارم.

رفیعی اضافه کرد: بیشتر مسلمانان در صدر اسلام حافظ قرآن بودند و امکان کتابت زیاد قرآن به سبب نبود کاغذ و امکانات وجود نداشت و بعد از رحلت نبی خدا فقط شش نسخه از قرآن کریم تهیه و تنظیم شده بود.

وی افزود: کسانی که به دنبال بهانه باشند هر زمان به قرآن کریم خدشه وارد می‌کنند و هر دفعه به گونه‌ای سعی می‌کنند قرآن را تحریف شده نشان دهند، اما این قرآن هیچ تغییری در طول این سال‌ها نداشته است.

رفیعی گفت: حیف است انسان سواد داشته باشد، اما در عمر خود یک‌بار ترجمه و مفاهیم قرآن را مطالعه نکند و طبق روایت قرآنی که در منزل باشد، اما مطالعه نشود غریب است.

منبع : ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.